Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Ξεκινούν τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμνενα ...με χιόνια ακόμη και στην Αθήνα

Σημαντική κακοκαιρία θα επηρεάσει την χώρα μας από τις πρώτες πρωινές ώρες της Καθαράς Δευτέρας με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες χιονοπτώσεις κυρίως στην Ανατολική Θεσσαλία τις Σποράδες την Εύβοια την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής ) την Ανατολική Πελοπόννησο και την βόρεια Κρήτη αλλά και με πολύ θυελλώδεις ανέμους που τοπικά στο Αιγαίο θα φτάσουν ακόμα και τα 10 Beaufort δημιουργώντας έτσι σημαντικά προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.
Χιονοπτώσεις αναμένουμε και στο κέντρο της Αθήνας από τις πρωινές ώρες της Τρίτης. Ουσιαστική βελτίωση του ...
καιρού από την ερχόμενη Παρασκευή.

Αναλυτικά:

Καθαρά Δευτέρα 7.3.11

Νεφώσεις αναμένουμε την Καθαρή Δευτέρα στις περισσότερες περιοχές της χώρας οι οποίες στην Θράκη την Μακεδονία αλλά και την Ήπειρο από τις πρωινές ώρες θα δίνουν τοπικές χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα δεν θα έχουν ιδιαίτερη ένταση και θα είναι τοπικού χαρακτήρα. Από τις μεσημεριανές ώρες και μετά τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και από τις βραδυνές ώρες θα ενταθούν σημαντικά. Έτσι στην Ανατολική Θεσσαλία τις Σποράδες την Εύβοια την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής ) και την Ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν αρχικά βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά αλλά όσο περνάει η ώρα οι βροχές θα μετατρέπονται σε χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα το βράδυ προς την Τρίτη θα είναι πολύ έντονα ιδιαίτερα στην Θεσσαλία και στην Ανατολική Στερεά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Νότιο Αιγαίο από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν και τα 7 Beaufort , στο Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 7 Beaufort , στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 9 Beaufort, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις και τοπικά θα φτάσουν και τα 6 Beaufort .Από τις βραδυνές ώρες οι άνεμοι στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν και νέα ενίσχυση.

H θερμοκρασία σε πτώση από βορρά προς νότο θα κυμανθεί...

-στην Βόρεια Ελλάδα από -6 - 3 βαθμούς Κελσίου
-στην Κεντρική Ελλάδα από 0-9 βαθμούς Κελσίου
-στην Δυτική Ελλάδα από 5-10 βαθμούς Κελσίου
-στην Κρήτη και και Δωδεκάνησα από 7-14 βαθμούς Κελσίου
-στα νησιά του Αιγαίου από 5-12 βαθμούς Κελσίου

Τρίτη 8.3.11

Η κακοκαιρία θα επηρεάζει τα ανατολικά προσήνεμα ,Ανατολική Θεσσαλία τις Σποράδες την Εύβοια την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής ) την Ανατολική Πελοπόννησο και την βόρεια Κρήτη, με σφοδρές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές και πολύ θυελλώδεις ανέμους που θα φτάνουν ακόμα και τα 10 Beaufort. Στην Μακεδονία την Θράκη και την Ήπειρο ο καιρός θα παρουσιάσει σχετική βελτίωση ως προς τα φαινόμενα αλλά το κρύο ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες θα είναι τσουχτερό και θα σχηματιστεί πολύ ισχυρός παγετός.Στα Δωδεκάνησα περιμένουμε να εκδηλωθούν και λίγες σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Νότιο Αιγαίο από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν και τα 8 Beaufort , στο Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 9 Beaufort , στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 10 Beaufort, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις και τοπικά θα φτάσουν και τα 6 Beaufort .

H θερμοκρασία σε νέα αισθητή πτώση θα κυμανθεί...

-στην Βόρεια Ελλάδα από -6 - 2 βαθμούς Κελσίου
-στην Κεντρική Ελλάδα από 0-3 βαθμούς Κελσίου
-στην Δυτική Ελλάδα από 4-7 βαθμούς Κελσίου
-στην Κρήτη και και Δωδεκάνησα από 4-9 βαθμούς Κελσίου
-στα νησιά του Αιγαίου από 2-7 βαθμούς Κελσίου

Τετάρτη 9.3.11

Θα συνεχιστούν και την Τετάρτη οι έντονες χιονοπτώσεις στην Ανατολική Θεσσαλία στις Σποράδες στην Εύβοια την Ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής ) την Ανατολική Πελοπόννησο και στην βόρεια Κρήτη αλλά από τις απογευματινές ώρες στην Ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν . Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένουμε λίγες μόνο νεφώσεις τοπικά πιο αυξημένες . Ισχυρός παγετός κυρίως στην Βόρεια χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Νότιο Αιγαίο από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν και τα 8 Beaufort , στο Κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 8 Beaufort , στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν τα 8 Beaufort, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από ανατολικές-βορειοανατολικές διευθύνσεις και τοπικά θα φτάσουν και τα 6 Beaufort .

H θερμοκρασία σε πολύ χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί...

-στην Βόρεια Ελλάδα από -10 - 2 βαθμούς Κελσίου
-στην Κεντρική Ελλάδα από -3 -3 βαθμούς Κελσίου
-στην Δυτική Ελλάδα από 1-7 βαθμούς Κελσίου
-στην Κρήτη και και Δωδεκάνησα από 1-7 βαθμούς Κελσίου
-στα νησιά του Αιγαίου από 0-6 βαθμούς Κελσίου

Από meteo-nesw.gr μέσω «Παπατζήδες»