Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

“Ανταρσία” στη φιέστα της Α. Διαμαντοπούλου μέσα στο υπουργείο Παιδείας...

Εκλεγμένοι Δημοτικοί σύμβουλοι από αντικαπιταλιστικές δημοτικές κινήσεις, ην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και εκπαιδευτικοί άνοιξαν πανό σήμερα κατά την διάρκεια της ομιλίας της υπουργού Παιδείας Α. Διαμαμαντοπούλου στην ημερίδα/φιέστα που οργάνωνε υπέρ των συγχωνεύσεων καταργήσεωνσχολείων με ακροατήριο Δημάρχους από όλη την Ελλάδα. Η ημερίδα έγινε μέσα στο φρουρούμενο από τα ΜΑΤ αμφιθέατρο του Υπουργείου και ενώ είχαν αποκλειστεί στην είσοδο εκατοντάδες εκπαιδευτικοί που είχαν ανταποκριθεί στο κάλεσμα για...
παράσταση διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ.
Με συνθήματα όπως “Όχι στο σχολείο της αγοράς δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά” εκπαιδευτικοί και δημοτικοί σύμβουλοι έδειξαν την αντίθεσή τους στην διάλυση της δημόσιου σχολειού που προωθείται μέσα από τον Καλλικράτη και τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της Διαμαντοπούλου. Οι Θ. Διαβολάκης, δημοτικός σύμβουλος Πειραιά και Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας κάλεσαν από το μικρόφωνο τους Δημάρχους και τα δημοτικά συμβούλια «να καταψηφίσουν τα σχέδια της Διαμαντοπούλου, να μην αφήσουν να διαλυθεί το δημόσιο σχολείο για χάρη του Μνημόνιου και του ΔΝΤ».  Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν επίσης δημοτικοί σύμβουλοι από το Βύρωνα, το Περιστέρι και το Μαρούσι.
 Η Διαμαντοπούλου στη φιέστα της δεν είχε καλέσει καν τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και μόνο μετά από την παρέμβαση ανακοίνωσε ότι θα τους δοθεί ο λόγος.
Στην προκλητική ομιλία της κάλεσε τους δημάρχους να εναντιωθούν στις κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών και των μαθητών που προχωράνε σε καταλήψεις θυμίζοντας τις πιο μαύρες εποχές της κυβέρνησης Μητσοτάκη όταν μηχανισμοί τραμπούκων στην Πάτρα οδήγησαν στη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα..
Παρά την προσπάθεια φίμωσης με την επέμβαση της ασφάλειας η διαμαρτυρία συνεχίστηκε με την παραμονή των δημοτικών συμβούλων μέσα στην αίθουσα.
 «Θα μας βρούνε μπροστά τους στις απεργίες των εκπαιδευτικών, στις καταλήψεις των μαθητών και στις μαζικές εκδηλώσεις που οργανώνουν από κοινού εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές.   
Στην Αθήνα και σε όλους τους Δήμου της Αττικής και ολόκληρης της Ελλάδας ζητάμε να παρθούν αποφάσεις στήριξης αυτού του αγώνα.. Κάτω τα χέρια από τα σχολεία της  γειτονιάς μας», δήλωσε κατά την διάρκεια της κινητοποίησης ο Πέτρος Κωνσταντίνου.