Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Έφαγε πόρτα ο Γιώργος Παπανδρέου...

Που πας ρε καρα...Γιώργο;

Έφαγε πόρτα ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος διακινδύνεψε μια επίσκεψη στην Αίγυπτο πριν πάει οποιοσδήποτε άλλος ξένος ηγέτης. Το παρασκήνιο δεν είναι γνωστό άλλα ο λόγος είναι εμφανής. Ο έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει να προσφέρει κάτι το σημαντικό αυτή την ώρα ούτε στον στρατό, ούτε στην αντιπολίτευση ούτε και στον ίδιο τον Μουμπάρακ. Όλοι αυτοί έχουν απευθείας επαφή με όλους τους σημαντικούς παίκτες του πλανήτη.

Δεν είναι επίσης γνωστό αν ο...
Γ. Παπανδρέου (η ελληνική κυβέρνηση δηλαδή) είχε να ζητήσει κάτι αυτή την κρίσιμη ώρα για λογαριασμό των δεκάδων μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων πο9υ δραστηριοποιούνται στην Αίγυπτο.
Το ρίσκο παρ όλα αυτά το ανέλαβε, γιατί ο Γ. Παπανδρέου θέλει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, να είναι παρών στις εξελίξεις και αυτό σε κάθε περίπτωση είναι θετικό και για την χώρα.

Όμως η προετοιμασία της ανάληψης οποιασδήποτε πρωτοβουλίας είναι καθοριστική όπως και η χρονική στιγμή. Αυτή την ώρα λοιπόν η αιγυπτιακή ηγεσία δεν έχει λόγο να συνομιλήσει πρώτα με τους έλληνες ή με τον Γ. Παπανδρέου. Το σκηνικό δεν θυμίζει Γιουγκοσλαβία της δεκαετίας του 90, ούτε οι ισορροπίες είναι ίδιες.

Από το "ΔιαΔίχτυ" μέσω "Σίβυλλα"