Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

«Μας φορτώθηκε στην πλάτη η Μέρκελ»

«Καταστροφική η αναδιάρθρωση»
Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, από το Παρίσι, όπου βρίσκεται με την ιδιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Απέκλεισε την αναδιάρθρωση του χρέουςδηλώνοντας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Φιγκαρό", ότι θα ήταν "καταστροφή για τους Έλληνες πολίτες, δεδομένων των θυσιών, στις οποίες συναίνεσαν".

«Ελλάς – Γαλλία: Συμμαχία»
Στο περιθώριο των συναντήσεών του, στη γαλλική πρωτεύουσα ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στάση που έχει επιδείξει έως τώρα η Γαλλία. Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, είναι θετικός...
στο θέμα της επιμήκυνσης της αποπληρωμής των δανείων της τρόικας, ανέφερε ο πρωθυπουργός, μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες, γεγονός που αποτελεί δείγμα εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα, όπως είπε.

«Μας φορτώθηκε στην πλάτη η Μέρκελ»
Δριμεία επίθεση κατά της Γερμανίδας καγκελάριου Ανγκελα Μέρκελ για τη σκληρή στάση της Γερμανίας σχετικά με την ανάληψη τμήματος του κόστους διάσωσης κρατών μελών της ευρωζώνης, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου λέγοντας «Αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει μια αυτοεπιβεβαιούμενη προφητεία. Θα δημιουργήσει ανοδικό σπιράλ επιτοκίων για χώρες που φαίνονται να βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία. Είναι σαν να λες σε κάποιον “αν και έχεις δυσκολίες, θα σου βάλω ένα ακόμα μεγαλύτερο βάρος στην πλάτη”. Αλλά αυτό θα μπορούσε να σπάσει πλάτες. Θα μπορούσε να σπρώξει οικονομίες στη χρεοκοπία. Για αυτό χρειαζόμαστε νέες προσεγγίσεις, όχι απλώς να επιβάλουμε τιμωρίες αλλά να καταφύγουμε σε βιώσιμες λύσεις».