Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Tρία πουλάκια κάθονταν και πλέκανε

Τα πράσινα άλογα
Γράφει ο ΑΑΤΟΝ
Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν, ή τρία πουλάκια κάθονταν και πλέκανε από τα τρία το μακρύτερο. Μόνο που το "μακρύτερο" -όπως συνηθίζεται σ`αυτή την χώρα- το εισπράττει όπως πάντα ο απλός λαός.
Κι έφτασε εν "μέσω νυκτός", η περίφημος εγκύκλιος δια χειρός Λοβέρδου, στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας, με την οποία, όταν αρρωσταίνεις και χρειάζεσαι επειγόντως νοσοκομείο, μόλις πατήσεις το ποδαράκι σου στην είσοδο, να πληρώνεις 3 ευρώ, για να σε εξετάσουν οι γιατροί.
-Τι; δεν σε άκουσα;
-Δεν πήγες σινεμά για να πληρώσεις είσοδο;
- Δεν έχεις χρήματα γιατί είσαι άνεργος;
Λυπάμαι κύριε, αλλά θα σε φάει το μαύρο σκοτάδι. Το οποίο σημαίνει "στο διάολο και πήγαινε ψόφα αλλού αφού δεν έχεις τα τρία".
-Ποια τρία;
Είπαμε από τα τρία το μακρύτερο, που το κρατάς ως "κόρη οφθαλμού" και ...
δεν τους το δίνεις να ησυχάσουμε.

Άλλωστε σαν άξιος γόνος της δυναστείας των "θα" και των "λεφτά υπάρχουν" ο Γεώργιος Β', φροντίζει για το καλό του λαού. Κι επειδή ξέρει ότι ο Έλληνας ασχολείται μονίμως με τα τρία του, σκέφτηκε να του τα πάρει, για να του δώσει λίγο ελεύθερο χρόνο ν`απολαύσει και τις άλλες ομορφιές της ζωής.
Μέχρι σχολείο για μικρά παιδιά ίδρυσε ο άνθρωπος. Τι σχολείο;
Νηπιαγωγείον σοσιαλιστικής γλώσσας "Τα Πράσινα Άλογα"
Εκεί μαθαίνεται την άτοπο απαγωγή των τριών, από τα τρία το μακρύτερο, και γενικά ότι έχει σχέση με τον κώδικα ντα βίτσια (βλέπε Παπακωσταντίνου).
Διδάσκουν: Παπανδρέου, Παπακωσταντίνου, Πεταλωτής, Διαμαντοπούλου, Δραγώνα.. κ.α.π.