Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Greek Idol Parody

Δεν ξέρω από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω!
10 πράγματα θα πω, μετά το αποψινό Live του Greek Idol. Και λίγα είναι!

1. Παρακαλώ την επόμενη Δευτέρα, να γίνει μετάδοση του προγράμματος από το ΟΑΚΑ, καθώς περισσότερο γήπεδο ...
θυμίζει πλέον η κατάσταση, παρά studio.

2. Αναμενόμενο είναι, η παρουσιάστρια να μην μπορεί να τιθασεύσει το κοινό, με τόσο αέρα που έχει δώσει, κι ας βαφτίζει συμπεριφορές σαν κι αυτές, όπως την οχλαγωγία και τα συνθήματα κατα παραγγελία, ως ΤΟΝ παλμό και ΤΗΝ αισιοδοξία (πόσες άσχετες φορές, ανέφερε αυτή τη λέξη;) γιατί προσωπικά τις βρίσκω άκρως αντιτηλεοπτικές.

3. «Η Ρούλα είναι Ρούλα», δεν ξεχνάμε να λέμε, αλλά με το να κάνει απορία της, πάσα λέξη των κριτών και των παικτών, γίνεται χειρότερη και από τη Μενεγάκη (σε απορίες)! Τι «τι θα πει χλιαρός;» ; Τι «τι εννοείς βαριέσαι;» ; Πού να χρησιμοποιούσαν και όρους μουσικής και μουσικολογίας δηλαδή…

4. Σήμερα, μην χάσει κανείς το «Μεσημεριανό Express»! Η μόνη που θα χάρηκε με το τραγούδι των Scorpions “Hurricane” , που σε -πολύ- ελεύθερη απόδοση, ερμήνευσε ο Χρήστος «Νανά Νανά Νανά», δε θα είναι άλλη από την Νανά Παλαιτσάκη! Δικό της…

Παρακαλείται ο κ. Χάρι Κέην να επικοινωνήσει με την παραγωγή.

5. Αν έρθει, επίσης, κανένα γράμμα παραπόνων/ διαμαρτυρίας από τους δημιουργούς του “Hurricane”, στον ALPHA, δεν θα το παρεξηγούσα καθόλου! Αντιθέτως, θα παραξενευόμουν που άντεξαν να δούν κι εκείνοι «το μεγαλύτερο talent show του κόσμου»! Ήμαρτον!

6. Αν δεν ξέρετε πώς να καλύψετε τηλεοπτικό χρόνο, προτιμήστε να κάνετε κάτι πιο ευρηματικό και όχι να εκτοξεύετε μεταξύ σας -και καλά- δηλητηριώδη πυρά, να πλασσάρετε δήθεν αντιθέσεις και ντεμέκ παρεξηγήσεις, που ούτε πείθουν, ούτε ψυχαγωγούν, ούτε νόημα έχουν, ούτε αφορούν κανένα!( αν και ...βρίσκω ταλαντούχο τον μεσιέ Καπετανίδη στο ρόλο του ζοχαδιακού ζεν πρεμιέ, με την φωταγωγημένη οδοντοστοιχία και τη γραβάτα-αγχόνη...)

7. Προς όσους αναρωτήθηκαν «ποιοι είναι αυτοί και εξευτελίζουν έτσι τον Χρήστο», τον παίκτη-πωλητή εσωρούχων που αποτέλεσε το μήλον της έριδος σήμερα, θα ήθελα να πω πως αν δεν ξέρεις το κομμάτι σου, δεν βγαίνεις να το πεις, γιατί απλά αυτοεξευτελίζεσαι. Εκτός αν τον πίεσαν να βγει με το ζόρι. Είναι δυνατόν;

8. Νοσταλγώ τους καιρούς εκείνους, που ο θρυλικός Ευταξίας και ο αξεπέραστος Μάρκελος, έντυναν τους παίκτες σε αντίστοιχα show. (Πού φτάσαμε..!) Τουλάχιστον δε σούφρωνα τα φρύδια μου με απορία, σε κάθε εμφάνιση τραγουδιστή, για το τι ακριβώς έχει ντυθεί.

9. Και μια και είπα show… Η ταυτότητα του εν λόγω προγράμματος, ίσως χρήζει επαναπροσδιορισμού, καθώς, αν και από την αρχή είχε real-life τάσεις, έφτασε το 6ο live για να μας αποδειχθεί περίτρανα ο reality χαρακτήρας του.

(Ίσως και σουreality, όσον αφορά την αισθητική).

10. Τέλος, ο κ.Κωστόπουλος πιθανολογώ πως αδικείται στη θέση του κριτή, με ειδικότητα στην “κουνηματολογία” και το sex-appeal.

Σαν παρουσιαστή, τον σκέφθηκαν;

(αν κι εγώ προτείνω Καπετανίδη, γιατί έχει μια παράξενη ζωώδη γοητεία, που καθηλώνει εμάς τις 23χρονες, που βαρέθηκαν τα παλιακά ναζάκια της κ.Ρούλας και του κ. Πέτρου..)

Σταυρούλα Κεντιέ από MediaSoup