Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ: Γαλλία, Γερμανία εκβίασαν την Ελλάδα με αντάλλαγμα τους εξοπλισμούς

Σκληρή κριτική στο γάλλο πρόεδρο κ. Νικολά Σαρκοζί και την γερμανίδα Καγκελάριο κυρία Ανγκελα Μέρκελ άσκησε σήμερα ο κ. Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ.

Ο γάλλος αρχηγός των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατηγόρησε τον κ. Σαρκοζί ότι πίεσε τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, θέτοντας ως προϋπόθεση για την γαλλική βοήθεια την έγκριση εκ μέρους της Αθήνας των συμβολαίων για αγορές στρατιωτικού εξοπλισμού ...
που έχει υπογράψει με το Παρίσι.

«Συνάντησα τον κ. Παπανδρέου την περασμένη εβδομάδα. Ήμουν στην Αθήνα, Τον γνωρίζω από καιρό», είπε ο κ. Κον-Μπεντίτ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Παρίσι.

«Είναι απίστευτος ο τρόπος με τον οποίο οι Μέρκελ και Σαρκοζί αυτού του κόσμου συμπεριφέρονται σε έναν έλληνα πρωθυπουργό», σχολίασε.

«Τελευταία, ο κ. Παπανδρέου ο οποίος ήταν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, πέρασε από το Παρίσι. Στο Παρίσι, υπάρχει ένας κάποιος κ. Φιγιόν (σ.σ.:ο γάλλος πρωθυπουργός) και ένας κάποιος κ. Σαρκοζί», δήλωσε σαρκαστικά ο κ. Κον-Μπεντίτ.

Για να συνεχίσει: «Τους συνάντησε. Ο κ. Φιγιόν και ο κ. Σαρκοζί είπαν στον κ. Παπανδρέου, 'θα αποδεσμεύσουμε ποσά για να σας βοηθήσουμε, όμως πρέπει να συνεχίσετε να πληρώνετε τα συμβόλαια για εξοπλισμούς που έχουμε μαζί σας, τα οποία είχε υπογράψει η κυβέρνηση Καραμανλή».
«Αυτούς τους τρεις μήνες, υποχρεώσαμε την Ελλάδα να επικυρώσει συμβόλαια για εξοπλισμούς ύψους πολλών δισεκατομμυρίων. Υπάρχουν γαλλικές φρεγάτες που πρέπει να αγοράσουν οι Έλληνες --2,5 δισεκατομμύρια--, υπάρχουν ελικόπτερα, υπάρχουν αεροπλάνα, υπάρχουν γερμανικά υποβρύχια», όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε ο γάλλος πολιτικός.
Από το ΒΗΜΑ