Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Παπουτσής εναντίον Σαχινίδη

Σκληρή γλώσσα κατά του υφυπουργού Οικονομικών Φιλ. Σαχινίδη χρησιμοποίησε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρ. Παπουτσής. Επίσης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας το κόμμα της αριστεράς ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση κατά του προέδρου της ΓΣΕΕ.
"Στο μέλλον να μην επιχειρείτε να απαντάτε στις δικές μας αγωνίες με διάφορα ιδεολογήματα και με επιχειρήματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν οι Financial Times" τόνισε ο Χρ. Παπουτσής απευθυνόμενος στον υφυπουργό της κυβέρνησης. "Ο υπουργός σας και ο πρωθυπουργός έχουν αναγνωρίσει πως τα μέτρα αυτά, αν δεν συνοδευτούν άμεσα με φορολογικά μέτρα που έχετε ...
καθυστερήσει, με δέσμη αναπτυξιακών μέτρων που έχετε ήδη καθυστερήσει, θα οδηγήσουν τη χώρα στην ύφεση".

"Να μην ξεχνάτε" πρόσθεσε, απευθυνόμενος στον Φιλ. Σαχινίδη, "πως στη θέση που κάθεστε έχουν καθίσει διαπρεπείς πολιτικοί της παράταξης που έχουν δώσει τη ζωή τους υπερασπιζόμενοι τις αρχές της κοινωνικής δικαιοσύνης". "Σε ποια κυβέρνηση νομίζετε πως είστε υφυπουργός;" διερωτήθηκε.

Ο Χρ. Παπουτσής χαρακτήρισε τοκογλύφους τους διεθνείς και εγχώριους δανειστές που δεν ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη της χώρας. Επισήμανε πως το νομοσχέδιο "δεν έχει καμία σχέση με τη φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ "όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός αναγνώρισε παντού". "Χρειάζεται ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα είναι αξιόπιστο και για να είναι αξιόπιστο δεν θα πρέπει να χάσει την ψυχή του" επισήμανε. Ξεκαθάρισε, πάντως, πως οι βουλευτές του κόμματος θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος επιτέθηκε, στη συνέχεια της ομιλίας του, με σφοδρότητα κατά του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον πως βρίσκεται πίσω από την επίθεση εναντίον του προέδρου της ΓΣΕΕ. "Δεν είναι η πρώτη φορά που ακτιβιστικές δραστηριότητες οργανωμένων δυνάμεων του Συνασπισμού επιτίθενται εναντίον των επικεφαλής του συνδικαλιστικού κινήματος" δήλωσε, προσθέτοντας πως "αυτές τις πρακτικές θα ζήλευε η άκρα δεξιά".

Εντονη ήταν η αντίδραση του Δημ. Παπαδημούλη (ΣΥΡΙΖΑ), που έκανε λόγο για βαρύ ολίσθημα από την πλευρά του Χρ. Παπουτσή. Απαντώντας στην επίθεσή του, επισήμανε πως "η καταδίκη της άσκησης βίας τέθηκε πριν απ' όλα από τον επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, η θέση μας είναι ομόφωνη και σαφής: μαζικοί και ειρηνικοί αγώνες - όχι βία, όχι τραμπουκισμοί".

Ο Δημ. Παπαδημούλης σχολίασε, επίσης, την οξεία κριτική του Χρ. Παπουτσή προς τον Φιλ. Σαχινίδη, επισημαίνοντας πως "όταν εμείς λέμε πως η χώρα θα βυθιστεί στην ύφεση... εισπράττουμε ειρωνείες και αλαζονείες από τους υπουργούς. Οταν όμως αυτό το λένε τα 2/3 των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και τα εκφράζει με έναν έστω μετριοπαθή τρόπο ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τι θα πείτε;"
Απο enet