Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Όμορφα λόγια, αλλά λόγια στον αέρα !!!

Θα υιοθετήσουμε «σκληρά μέτρα απέναντι στη διαφθορά όχι σκληρά μέτρα απέναντι στον κοσμάκη, στο συνταξιούχο και το μισθωτό» δήλωσε ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες.
Αναφέρθηκε πάλι στην πράσινη ανάπτυξη και είπε ότι δεν θα «κόψει» τους μισθούς και τις συντάξεις. «Αν ήμασταν στο χείλος του γκρεμού, θα έκοβα ακόμη και στο μισό τους μισθούς. Σας διαβεβαιώνω, όμως, ότι δεν είμαστε εκεί» τόνισε ο κ. Πρωθυπουργός.
Ο Πρωθυπουργός δίνει μπαράζ συνεντεύξεων να καθησυχάσει τις αγορές. Εμάς να δω ποιος θα μας καθησυχάσει, όταν μας έχουν πάρει ήδη πίσω το δώρο των Χριστουγέννων, πριν το πάρουμε, με την επιβολή αυξημένων νέων τελών κυκλοφορίας. Αυτό δεν είμαι «κόψιμο» εισοδήματος, δεν είναι κατάργηση του 13ου μισθού;
Χτυπάτε έτσι τα φαινόμενα αδιαφάνειας, πελατειακών και παρασιτικών σχέσεων που κυριαρχούν στη χώρα ή είναι έχοντες και κατέχοντες αυτοί που έχουν ένα παλαιό αυτοκίνητο επειδή μπορούν να αγοράσουν καινούργιο;
Ο κ. Πρωθυπουργός έκανε πάλι διαπιστώσεις και έδωσε μόνο ένα περίγραμμα των στόχων που δεν είναι συγκεκριμένοι, ποσοτικοποιημένοι και εφαρμόσιμοι, δηλαδή επιβολή μέτρων χωρίς σχέδιο και πλάνο. Όμορφα λόγια, αλλά λόγια στον αέρα !!!
Μάλλον θα πρέπει να αρχίσουμε «μεσογειακή δίαιτα», γατί με την πράσινη ανάπτυξη δεν βλέπω να βγάζουμε πέρα.