Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Συγκρούσεις

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να συγκρουστεί με νοοτροπίες, να ανοίξει όλα τα μέτωπα, ασφαλιστικό, φορολογικό, δαπάνες και να κάνει αλλαγές για την περαιτέρω μείωση του ελλείμματος και εξυγίανση της οικονομίας.
Έχουμε γίνει περίγελος στις Βρυξέλλες και ο υπουργός οικονομικών απολογείται συνέχεια για τα λάθη και παραλήψεις που οδήγησαν την οικονομία στην τραγική κατάσταση που είναι σήμερα. Κομισιόν και Αλμούνια ζητούν περαιτέρω μείωση των δαπανών, επιβολή και αύξηση φόρων, μείωση ή πάγωμα μισθών και συντάξεων, αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κλπ.
Με σκυμμένο το κεφάλι αποδεχόμαστε τις επιταγές της Κομισιόν και αντί οι συγκρούσεις να ξεκινήσουν από εκεί, να βρεθούν νέες λύσεις, υπενθυμίζοντας στους «εταίρους» μας ότι το ύψος των μισθών και συντάξεων, το βιοτικό επίπεδο της χώρας μας δεν εναρμονίζεται με αυτό των άλλων εταίρων της Ευρωπαϊκής ένωσης και ότι υπάρχουν πολίτες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, οι υπουργοί φέρνουν προ τετελεσμένων γεγονότων την κοινωνία με συντονισμένες βαρύγδουπες δηλώσεις του τύπου « η Ελληνική οικονομία βρίσκεται σε οριακό σημείο», «η νάρκη εξερράγη, την πάτησε η χώρα» για να περάσουν πιο εύκολα τα αντιλαϊκά μέτρα.