Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Πειραματισμοί στο Στρατό Ξηράς

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αφού δαπάνησαν αλόγιστα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, χρήματα του Ελληνικού Λαού, για να πειραματιστούν με την δημιουργία νέων Κέντρων Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων (Κ.Ε.Ν), αρχίζουν να τα μειώνουν γιατί διαπιστώνουν εκ των υστέρων πως το "όραμα" τους κοστίζει υπερβολικά αφού το κόστος εκπαίδευσης σε ένα μεγάλο Κ.Ε.Ν. ανέρχεται στο 1/10 του κόστους εκπαίδευσης σε ένα μικρό Κ.Ε.Ν., καταγγέλλουν με ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων στη βουλή, προς τον Υπουργό Οικονομικών, πέντε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Δείτε την Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων στα σχόλια (κάντε κλικ στον τίτλο)

1 σχόλια:

Greki είπε...

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας
κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη

Θέμα : Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αφού δαπάνησαν αλόγιστα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, χρήματα του Ελληνικού Λαού, για να πειραματιστούν με την δημιουργία νέων Κέντρων Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων (Κ.Ε.Ν), αρχίζουν να τα μειώνουν γιατί διαπιστώνουν εκ των υστέρων πως το "όραμα" τους κοστίζει υπερβολικά αφού το κόστος εκπαίδευσης σε ένα μεγάλο Κ.Ε.Ν. ανέρχεται στο 1/10 του κόστους εκπαίδευσης σε ένα μικρό Κ.Ε.Ν.

Έχοντας υπόψη:

• Ότι με σειρά ερωτήσεων μας, από το 2004 μέχρι σήμερα, καταγγείλαμε πως για καθαρούς μικροπολιτικούς και κομματικούς λόγους εφαρμόσατε το δόγμα "κάθε πόλη και στρατόπεδο κάθε χωριό και φυλάκιο" και σε συνδυασμό με τις ρουσφετολογικές μετατάξεις, μεταθέσεις και αποσπάσεις ημετέρων, τινάξατε στον αέρα την επάνδρωση των Μονάδων και προκαλέσατε προβλήματα δυσλειτουργίας στις Ένοπλες Δυνάμεις.
• Ότι οι συνεχείς πειραματισμοί σας, στο θέμα της αναδιοργάνωσης των Ε.Δ., περιελάμβαναν και την δημιουργία επιπλέον κέντρων εκπαιδεύσεως με πρόσθετες απαιτήσεις σε προσωπικό-πιστώσεις και αυτό αφού το ονομάσατε «περιφερειακή οικονομική ανάπτυξη και ευέλικτη εκπαίδευση», το προβάλλατε ως επίτευγμα με κάθε ευκαιρία. Ενδεικτικά σας θυμίζουμε:
o «Πέμπτη πτυχή της Στρατηγικής μας συνιστά η στροφή των δράσεων όλων των υπουργείων στην Περιφέρεια. Ανάμεσα στ’ άλλα υπογραμμίζονται: Η δημιουργία οκτώ τοπικών Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων στη Β. Ελλάδα και άλλων έξι στα νησιά του Αν. Αιγαίου» (Επιτεύγματα και Δράσεις για το Μέλλον, ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή στην συζήτηση στη Βουλή με θέμα «Ανάπτυξη της Περιφέρειας» Αθήνα, 30 Μαρτίου 2006).
o «Η Ελληνική Περιφέρεια κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Τα πράγματα αλλάζουν. Η Ελλάδα αλλάζει… Με τη μεταφορά κέντρων εκπαίδευσης των ενόπλων δυνάμεων από την Αττική στην Περιφέρεια (Καρδίτσα, Καλαμάτα, Άργος). Τη Δημιουργία οκτώ τοπικών κέντρων εκπαίδευσης νεοσύλλεκτων στη Β. Ελλάδα και άλλων έξι στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου» (Συνέντευξη του κ. Κώστα Καραμανλή Πρωθυπουργού της Ελλάδας , περιοδικό ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ , Μάιος 2006)
o «Αλλαγή Φιλοσοφίας στην Εκπαίδευση με την Λειτουργία Τοπικών Κέντρων Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων»

ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΛΕΠΤΗ ΔΙΔ/ΧΟΥ ΛΗΜΝΟΣ
ΚΟΥΦΟΒΟΥΝΟ ΛΕΣΒΟΣ
ΚΑΒΗΣΟΣ ΧΙΟΣ
ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ ΞΑΝΘΗΣ ΣΑΜΟΣ
ΠΑΡΑΝΕΣΤΙ ΚΩΣ
ΡΟΔΟΠΟΛΗ ΡΟΔΟΣ
ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ
ΙΩΑΝΝΙΝΑ

(Το έργο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας 2004-2006)

• Ότι ενώ την 1η Ιανουαρίου 2004 λειτουργούσαν δεκαεπτά (17) Κέντρα Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ), δημιουργήσατε επιπλέον δεκαέξι (16), με αποτέλεσμα σήμερα να είναι σε λειτουργία τα παρακάτω τριάντα τρία (33) (ΚΕΝ):

....TA 33 KEN ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΝΤΑΙ ....

• Ότι, αφού δαπανήσατε αλόγιστα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, χρήματα του Ελληνικού Λαού, για να πειραματιστείτε με την δημιουργία νέων Κέντρων Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων (Κ.Ε.Ν), διαπιστώνετε εκ των υστέρων πως το "όραμα" σας κοστίζει υπερβολικά αφού μελέτη για τη λειτουργία των Κ.Ε.Ν. κατέδειξε ότι το κόστος εκπαίδευσης σε ένα μεγάλο Κ.Ε.Ν. ανέρχεται στο 1/10 του κόστους εκπαίδευσης σε ένα μικρό Κ.Ε.Ν.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Πόσο στοίχησαν τα έργα υποδομής και ο μηχανολογικός εξοπλισμός για κάθε ένα από τα επιπλέον δεκαέξι (16) Κέντρα Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων που δημιουργήσατε ;
2. Να κατατεθούν αντίγραφα των πιστώσεων που διατέθηκαν για την δημιουργία οκτώ τοπικών κέντρων εκπαίδευσης νεοσύλλεκτων στη Β. Ελλάδα και άλλων έξι στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου.
3. Για ποίους λόγους η μελέτη για τη λειτουργία των Κ.Ε.Ν. που κατέδειξε ότι το κόστος εκπαίδευσης σε ένα μεγάλο Κ.Ε.Ν. ανέρχεται στο 1/10 του κόστους εκπαίδευσης σε ένα μικρό Κ.Ε.Ν. δεν πραγματοποιήθηκε πριν την δημιουργία των επιπλέον δεκαέξι (16) Κέντρων Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων;
4. Ήταν τόσο δύσκολο να προβλεφτεί πως η ύπαρξη και λειτουργία τόσων πολλών Κ.Ε.Ν θα είχε ως αποτέλεσμα επιπλέον οικονομικό κόστος ή οι αποφάσεις λήφθηκαν από τον προκάτοχό σας κ. Σπηλιοτόπουλο, τον τότε Α/ΓΕΣ Κ. Ντούβα, σε συνεργασία με άλλους Υπουργούς της κυβέρνησής σας, για να εξυπηρετήσουν ρουσφετολογικά συμφέροντα;
5. Είναι δυνατόν να αποφασίζετε με βάση τις πιέσεις από τοπικούς κομματικούς παράγοντες περιοχών για έναρξη λειτουργίας Κ.Ε.Ν;
6. Πως δικαιολογείτε σήμερα τους άστοχους πειραματισμούς σας που ο Ελληνικός Λαός αναγκάστηκε να χρηματοδοτήσει ;
7. Υπάρχουν υπεύθυνοι για την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος και ποίοι;
8. Να κατατεθεί η μελέτη για τη λειτουργία των Κ.Ε.Ν.


Οι ερωτώντες και αιτούντες Βουλευτές

Μιχάλης Καρχιμάκης
Βασίλης Οικονόμου
Αλέξανδρος Αθανασιάδης
Πέτρος Ευθυμίου
Βάσω Παπανδρέου