Κυριακή 26 Απριλίου 2009

Θα τους πάρουν με τα γάλατα και τα γιαούρτια !!!

Διάβασα ότι η Vivartia προχώρησε σε δραστική μείωση της τιμής του φρέσκου γάλακτος και ότι η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης εξέφρασε τη ικανοποίησή της.
Γιατί δεν μας λένε την αλήθεια για το καρτέλ γάλακτος.
Το παίρνουν από τους παραγωγούς σε εξευτελιστικές τιμές και ακριβοπουλάνε.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης γιατί δεν μας λέει για τα αποτελέσματα της ποινική δίωξη στις τέσσερις μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες της χώρας, Vivartia (ΔΕΛΤΑ), ΦΑΓΕ, ΜΕΒΓΑΛ και ΑΓΝO που άσκησε ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος με την κατηγορία της σύμπραξης στη δημιουργία καρτέλ δύο χρόνια πριν.
  • Εισπράχτηκαν από το κράτος τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στις γαλακτοβιομηχανίες ;
  • Μειώθηκαν οι τιμές του γάλακτος δύο χρόνια πριν;
  • Σταμάτησαν οι πιέσεις που δέχονται οι παραγωγοί και κτηνοτρόφοι από τις γαλακτοβιομηχανίες που ελέγχουν την αγορά;
Τώρα θυμήθηκε την έκκληση της κυβέρνησης για διαφάνεια ο κος Βγενόπουλος;
  • Τώρα που μειώθηκε το ποσοστό του μεριδίου αγοράς της εταιρίας του μιας και οι καταναλωτές στράφηκαν σε φθηνότερα γάλατα ιδιωτικής ετικέτας.
  • Γιατί δεν μας λέει ότι κίνησή του αυτή είναι εφαρμογή στρατηγικής της εταιρίας του για την απόκτηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος
  • Γιατί δεν μας λέει αν είναι μια κίνηση εντυπωσιασμού ή μείωσε το κόστος αγοράς ή επεξεργασίας του γάλατος ή αν μείωσε τα κέρδη του.

Εκεί στο Υπουργείο ανάπτυξης αντί να παίζουν το παιχνίδι της κάθε εταιρίας γιατί δεν διαλύουν το καρτέλ γάλακτος και αφήνουν τον κάθε επιχειρηματία να «μας αρμέγει» και να παίζει παιχνίδια σε βάρος των καταναλωτών. Δεν καταλαβαίνουν ότι θα τους πάρουν με τα γάλατα και τα γιαούρτια !!!
Κάντε κλικ στη φωτογραφία για μεγέθυνση