Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Μπάχαλο με πατέντα του ΥΠΕΣ με τα ΚΕΠ

Εmail από εργαζόμενο σε ΚΕΠ:

Σε ένα μεγάλο φιάσκο εξελίχθηκε η μετάπτωση των ΚΕΠ στο δίκτυο ΕΡΜΗΣ από το δίκτυο ΑΡΙΑΔΝΗ που λειτουργούσε υπο την επίβλεψη αναδόχου έργου.
Όταν όμως η ηγεσία του ΥΠΕΣ (ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ)πηρέ την απόφαση να «στήσει» ένα νέο δίκτυο με τη βοήθεια της «Kοινωνίας της Πληροφορίας» του syzefxis από τον προγραμματισμό προέκυπτε πως η μετάπτωση θα ολοκληρωθεί σε δυο φάσεις όπως αναφέρει εγκύκλιος προς όλα τα ΚΕΠ .
Η πρώτη φάση σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα έπρεπε να ολοκληρωθεί την Πέμπτη 12/03/2009 αλλά …ξεχάσανε να ενημερώσουν τους υπαλλήλους των ΚΕΠ.!
Συνέβη και αυτό!
Ενώ η εγκύκλιος του Υφυπουργού κου Ζώη Χρηστού εκδόθηκε 05/03/2009 και έπρεπε να σταλεί ηλεκτρονικά σε όλα τα ΚΕΠ μέχρι την Πέμπτη 12/03/2009 δεν είχαν ενημερωθεί παρά ελάχιστα!!!
Κάποιοι θα αναρωτηθούν για ποιο λόγο να μπει το ΥΠΕΣ στη διαδικασία και ΚΥΡΙΩΣ στα έξοδα να στήσει ένα νέο δίκτυο;;;;
Μα φυσικά για να αποκαταστήσει ένα παλαιότερο φιάσκο του ιδίου Υπουργού ΥΠΕΣ αλλά με βοηθό τον πρωην Υφυπουργό κο Απόστολο Ανδρεουλάκο.
Για το στήσιμο του δικτύου ΑΡΙΑΔΝΗ αντί το ΥΠΕΣ να αγοράσει την εφαρμογή που δουλεύουν τα ΚΕΠ (e-KEP) ,απλά ζήτησε την δημιουργία μια τέτοιας εφαρμογής με αποτέλεσμα η ανάδοχος εταιρεία να στήσει μια σχεδόν τέλεια εφαρμογή υπό την καθοδήγηση τόσο των υπαλλήλων των ΚΕΠ αλλά και στελεχών του ΥΠΕΣ και να την κατοχυρώσει ως πατέντα!
Έτσι με το νέο δίκτυο ΕΡΜΗΣ δημιουργούν ένα νέο Αντι-e-kep με σκοπό να εντάξουν νέες online διαδικασίες όπως το Εθνικό Δημοτολόγιο χωρίς να αναγκαστούν να πληρώνουν για κάθε νέα διαδικασία τον ανάδοχο για την ένταξη τους και ….ο Θεός βοηθός !!!ΕΝΑΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΚΕΠ

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΡΜΗΣ --> ΚΕΠ =
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1003488