Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Yes deal, yes money

Ο Χαρδούβελης τα 'στελνε στον γιο του.
Πρέπει να 'ναι ο πιο σπάταλος γιος του κόσμου
O Βορίδης τη νύχτα μάς έλεγε στον «Ενικό» πάλι για τον Μαζούχ της τρόικας. Μαζουχιστής σκέτος.

♦ Μετά ανέλυε επί ώρα στον Φίλη πώς ήταν στα τέσσερα ή στα πέντε η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις που γίνονταν στις ηρωικές εποχές που έχει ζήσει.

♦ Φαίνεται όμως πως ο Βορίδης έχει γίνει πιο ΣΥΡΙΖΑ από τον Φίλη, αφού ζητούσε σήμερα κιόλας να γίνει ο κατώτατος 751 και να δοθεί ο 13ος μισθός.

♦ Δεν φεύγουμε μακριά από τον Βορίδη. Επεσε...
έξω μια μέρα η δίκη των χρυσαύγουλων που θα αρχίσει στις 20 Απριλίου. Θα ήταν φοβερός συμβολισμός.

♦ Εμ, δεν έπεσε καθόλου έξω. Στις 20 Απριλίου του 1889 γεννήθηκε ο Χίτλερ! Γκουγκλ!

♦ Χριστοφοράκος, Τσουκάτος κι άλλοι 62 θα δικαστούν μετά από 10 χρόνια για τη Siemens και για την ψηφιοποίηση των κέντρων του ΟΤΕ. Θα μας πιάσουν για υπερβολική ταχύτητα απονομής δικαιοσύνης.

♦ Κανονικά έπρεπε να γίνει παραγραφή, γιατί το θέμα αφορά τα σταθερά τηλέφωνα που τώρα πια έχουν αντικατασταθεί από τα κινητά. Ποιος μιλάει ακόμα σε σταθερό τηλέφωνο;

♦ «Δούλευα είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο. Δεν με έβλεπε το σπίτι μου. Δεν υπολόγισα ούτε το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισα με το μάτι μου. Εβλεπα μπροστά μου μόνο την Ελλάδα».

♦ Δεν περιγράφω και αντιγράφω άλλο. Αντώνης Σαμαράς αυτολεξεί. Εκλαψε, γιατί τον έκλασε ο ελληνικός λαός.

♦ Η Ντόρα σκληρή σαν πέτρα δεν ράγισε, αλλά αντίθετα δήλωσε «αν δεν αλλάξουμε, θα γίνουμε ΠΑΣΟΚ». Αυτό πάντως έκανε να κλάψει ο Βενιζέλος.

♦ Εβαψαν ασπρόμαυρο το Πολυτεχνείο. Σήμερα θα περάσουν και το δεύτερο χέρι.

♦ Καταδίκασε ο υπ. Πολιτισμού και υποσχέθηκε να αποκαταστήσει το μνημείο. Μέχρι τότε θα γίνει και γκράφιτι στην Ακρόπολη για να δέσουν εικαστικά.

♦ Τέσσερα λεπτά χρειάστηκε να γίνει η ζημιά και πάνε τρεις-τέσσερις μέρες κι έτσι είναι ακόμα. Αιδώ Πολυτεχνείο.

♦ Πού φτάσαμε αυτά τα χρόνια. Από το Πολυτεχνείο ζει, η Ελλάδα ναζί.

♦ Τέλος πάντων. Μπορεί να στείλει κάποιος στο Πολυτεχνείο κάποιον μπογιατζή;

♦ Ο Χαρδούβελης τα 'στελνε στον γιο του. Πρέπει να 'ναι ο πιο σπάταλος γιος του κόσμου.

♦ Κάνει εντύπωση η επιείκεια με την οποία αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τον Γκίκα. Εβγαλε ανακοίνωση ότι τον έπιασαν με τη γίδα στην πλάτη; Ποια γίδα; Με όλο το κοπάδι με τις γίδες στον ώμο τον έπιασαν.

♦ Και τι λέω κι εγώ; Τι με ένα κοπάδι τον έπιασαν; Με 1.000 κοπάδια γίδες στον ώμο τον έπιασαν. Και ελάχιστα λέω.

♦ Δεν θα πούμε για το Γιούρογκρουπ; Τι να πούμε; Θα λυθούν όλα. Καλά πήγαμε. Σε λίγο τα Γιούρογκρουπ θα γίνονται μονόστηλα.

♦ Να πούμε ότι σίγουρα είναι καλύτερα που οι συνομιλίες με τους θεσμούς θα γίνονται, πολύ στις Βρυξέλλες και λίγο στην Αθήνα, ενώ πρώτα με το όνομα τρόικα γίνονταν λίγο στο Παρίσι και πολύ στην Αθήνα. Ναι, είναι θρίαμβος.

♦ Ούτε καν η συνέντευξη Τύπου του Γιάνη δεν είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ξυπνήσαμε μόνο στο σημείο που μίλησε για το «Συμβόλαιο για την ανάπτυξη». Με γεια το όνομα!

♦ Από τις καινούργιες πρόσθετες μεταρρυθμίσεις, πιο ωραία είναι η λοταρία για τις αποδείξεις που θα συγκεντρώνουμε. Παλιά ιδέα, αλλά δίνονται ελπίδες να κερδίσουμε επιτέλους το μεγάλο δώρο: μία Πόρσε Καγιέν.

♦ Είπε και ο Ντάισελμπλουμ το «No deal, no money» και ναι, αυτό συζητήθηκε. Να απαντήσουμε ηρωικά. Κόντρα. Yes deal, yes money.

♦ Τι όχι; Το έχω ποντάρει και στο Στοίχημα.

Λάκης Μπέλλος από efsyn