Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Βενιζέλος εναντίον όλων.

Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Πασόκ Ευάγγελος Βενιζέλος, από το βήμα της Βουλής, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων. Κατηγόρησε την κυβέρνηση πως στοχεύει μόνο στην ενίσχυση του προφίλ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και όχι του ίδιου, γεγονός που έχει ρίξει τη δημοτικότητα του στα Τάρταρα. Γιατί όπως τόνισε, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Γιάνης Βαρουφάκης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν χωράνε ταυτόχρονα...
στην ίδια πολιτική σκηνή. Το πολύ μέχρι δύο. Ο Βαγγέλης και ο Βενιζέλος.

Σκέφτηκε μάλιστα να ανεβάσει τη δημοτικότητα του αφαιρώντας το ένα από τα δύο “γ” από το  όνομα του αλλά οι συνεργάτες του θεώρησαν ότι το “Βαγέλης” δεν ακούγεται όμορφα. Οπότε την παράτησε την ιδέα.

Επιτέθηκε στον Μπάρακ Ομπάμα καταλογίζοντας του μεροληψία αφού ποτέ δεν βοήθησε τον ίδιο όσο ήταν μέλος της συγκυβέρνησης ενώ για τον Αλέξη Τσίπρα έχει γίνει χαλί να τον πατήσει. Βέβαια αν πρόκειται να σε πατήσει ολόκληρος ο Βενιζέλος, το ξανασκέφτεσαι.

Στη συνέχεια επιτέθηκε και κατά του αυστριακού καγκελάριου ο οποίος πάντα ήταν αυστηρός απέναντι στον ίδιο ενώ με τον Αλέξη Τσίπρα είναι όλο γλύκες και γελάκια.

Τέλος επιτέθηκε κατά του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος όποτε τον έβλεπε, τον κοπάναγε με τον χαρτοφύλακα ενώ αντίθετα, απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα κάθεται προσοχή.

Στην πραγματικότητα ο Ευάγγελος Βενιζέλος τα έχει βάλει με την κυβέρνηση επειδή του πήρε το αλεξίσφαιρο, αλεξίβομβο, αλεξικέραυνο και αλεξίπτωτο αυτοκίνητο που μετέφερε τα εκατόν ογδόντα κιλά του και τον άφησαν με ένα παλιο-scoda Ξάνθη να μεταφέρει την ύπαρξη του.

Πάντως επειδή ο σωστός ο ηγέτης πάντα κάνει κριτική στον εαυτό του, παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος του που δεν σκέφτηκε πρώτος το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Γιατί αν το είχε σκεφτεί πρώτος, τώρα το Πασόκ θα κυβερνούσε και ο ίδιος θα ήταν πρωθυπουργός.

Από Τα κουρέλια τραγουδάμε ... ακόμα