Δευτέρα, 9 Φεβρουαρίου 2015

Έμπορος ασυναρτησιών, ερπετό ή απλώς ένας νταβατζής;

Παντού φτύνουν τον Γκρίνσπαν. Μόνο εδώ τού δίνουν σημασία 
Επιστράτευσαν ακόμη και τον Γκρίνσπαν για να τρομοκρατήσουν τους Έλληνες. Ο κατεστραμμένος, πρώην «μάγος» της FED (Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ), δήλωσε πως η Ελλάδα πρέπει να αποβληθεί από την Ευρωζώνη. Έτυχε μάλιστα ευρείας προβολής από τα ψοφοδεή ελληνικά media.

Ας δούμε όμως πως αντιμετώπισαν οι Ευρωπαίοι και κυρίως οι Βρετανοί τις πομφόλυγες του ανυπόληπτου Αμερικάνου. Δεν υπάρχει καλύτερο μέτρο από τα σχόλια αναγνωστών που δημοσιεύθηκαν κάτω από το σχετικό άρθρο...
της Guardian. Για να μη νομίζουμε πως ολόκληρη η Ευρώπη είναι εχθρική προς την Ελλάδα, τις παραθέτω με χρονολογική σειρά ανάρτησης χωρίς να αφαιρέσω καμία.

Celtiberico
Πόσο περίεργο ότι αυτή η γνώμη του Γκρίνσπαν έχει έρθει στο φως μόνο αφότου ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές.

hammersmithtownie
Greenspan. Πρώτης κατηγορίας απατεώνας.

WhetherbyPond
Η Alisa Rosenbaum, μαζορέτα του Greenspan, μαζί με τον Summers και τον Rubin είναι από τους κύριους αρχιτέκτονες της καταστροφής της οικονομίας μας και της αυξανόμενης ανισότητας στην κοινωνία. Κατ΄ εμέ θα έπρεπε να είναι στη φυλακή με την υπόλοιπη σύντροφιά τους, και όχι να γράφει άρθρα σε εφημερίδες.

ανήσυχος
Α ναι, ο Greenspan …

Gene428
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα έχει κάνει πολλές κακές επιλογές οικονομικά και δημοσιονομικά, αλλά αυτή η λιτότητα που έχει επιβληθεί είναι ανίκανη και πραγματικά αντίθετη σε μια καλή οικονομική ανάπτυξη. Εξαιτίας της λιτότητα, πολλές από τις χώρες της ΕΕ είναι σε ύφεση ή κοντά σε αυτήν με τη Γερμανία να κοιτάζει τον αποπληθωρισμό. Θα ήθελα επίσης να αντιδράσουν στη στάση της Γερμανίας όσον αφορά τα χρέη των Ελλήνων. Οι περισσότερες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ έδωσε στην Γερμανία πολύ χώρο με την αποπληρωμή του χρέους της, διαγράφοντας ένα μεγάλο μέρος του … παρά την καταστροφή που προκάλεσαν οι Γερμανοί στον υπόλοιπο κόσμο.

Vassili555
Ω, ένας κεντρικός τραπεζίτης να να αβαντάρει ένα άλλο κεντρικό τραπεζικό σύστημα. Πόσο συγκλονιστικό.

Skalla
Έτσι είπε ο άνθρωπος που δεν μπόρεσε να δει την οικονομική κρίση 2008-2020 να έρχεται …

susandbs12
Ένα συναφές ζήτημα είναι ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία κοστίζει στην ΕΕ δισεκατομμύρια και θα κοστίσει δισεκατομμύρια περισσότερο. Χρήματα που θα μπορούσαν να δαπανηθούν για τη διάσωση της Ελλάδας! Αντί γι “αυτό υπερβολικά υψηλές δαπάνες για τις επεκτατικές εγωιστικές πολιτικές της ΕΕ. Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα χρεοκοπήσει την ΕΕ! Ή τουλάχιστον να βλάψει σοβαρά. Δείτε το κι αλλιώς. Δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας θα χαθούν, επειδή δώσαμε τα λεφτά μας για τον πόλεμο Ουκρανία, αντί να βοηθήσει τα κράτη μέλη της ΕΕ.

tankerton
Όταν η Ελλάδα καταρρέει, ο προορισμός επιλογής για πολλούς Έλληνες θα είναι το Ηνωμένο Βασίλειο (μιλούν τη γλώσσα, ήδη έχουν συγγενείς εδώ). Αυτό είναι Ο.Κ., αλλά είμαστε ήδη η πιο πολυσύχναστη χώρα στην Ευρώπη.

longpete
Ο Greenspan ήταν σχεδόν ο αποκλειστικός υπεύθυνος για το κραχ του 2008. Ότι κάποιοι εξακολουθούν να ακούνε αυτόν τον έμπορο ασυναρτησιών είναι απολύτως εκπληκτικό.

AbFalsoQuodLibet
Ο Greenspan ήλεγχε την Fannie Mae και την Freddie Mac;

charleswood
Ένας νταβατζής ήταν αυτός;

daftbell
Να, που υπέφεραν για 4 χρόνια και εξακολουθούν να υποφέρουν, πρώτα απ “όλα, όπως γνωρίζουμε, η Ελλάδα δεν έπρεπε να γίνει δεκτή στην ευρωζώνη στην πρώτη θέση. Είναι πρόθυμοι να παραμείνουν, έτσι ώστε οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να το αντιμετωπίσουν αυτό, η έξοδος δεν είναι η λύση, όπως Κάμερον θα έλεγα. Είμαστε σε αυτό μαζί; Απλώς μια ειρωνία.

Rener
Άρθρο πάνω από ολίγον επιλεκτικό …(ατακτούλα Guardian). Ήθελε επίσης για να πει ότι υπόλοιπες νότιες οικονομίες τελικά θα παρακολουθήσουν μία προς μία αφού αντιμετώπισαν τα ίδια προβλήματα με την Ελλάδα και οι αγορές θα τις παρασύρουν. Κύρια προϋπόθεση του ευρώ ήταν ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει μόνο εάν οι ΝοτιοΕυρωαπάιοι γινόντουσαν Γερμανοί, που δεν το βλέπω τόσο πιθανό να συμβεί.

Sylvester
Σαφώς θεωρεί πως τους ΝοτιοΕυρωπαίους, πρέπει να τους κάνουμε λίγο περισσότερο από Γερμανούς. Αλλά την ίδια στιγμή, αυτό θα σημαίνει ότι οι Γερμανοί πρέπει να γίνουν ολίγον ΝοτιοΕυρωπαίοι, επειδή η πολιτική ολοκλήρωση σημαίνει ουσιαστικά μια κατάσταση παρόμοια με τις ΗΠΑ ή την Ελβετία, όπου το κοινοβούλιο έχει πραγματική εξουσία.

lilyvalley
Πρέπει να υπάρχει πολύ πανικός στον κόσμο των ερπετών αυτή τη στιγμή. 

Αρτέμης Ψαρομηλίγκος από imerodromos