Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Αναστέλλονται τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα του Σαββατοκύριακου - Κοντονής: Ζοφερό το κλίμα

Aυστηρό μήνυμα ότι «οι καταστάσεις ανοχής έχουν τελειώσει» έστειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας διακόπτεται για τουλάχιστον μία εβδομάδα, όχι όμως κι εκείνα της Β΄ και Γ΄ Εθνικής, όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Επιπλέον, τόνισε ότι την Τετάρτη θα γίνει νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους των διοργανωτριών αρχών για να κριθεί αν θα αναβληθούν οι αγώνες...
των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων εκ νέου. Όπως ανέφερε «Όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες ιδίως όσα συνέβησαν στον αγώνα της Λ. Αλεξάνδρας και όλα όσα έγιναν στη συνεδρίαση της διοργανώτριας αρχής διαμορφώνουν ένα ζοφερό κλίμα» προσθέτοντας ότι «είναι ανάγκη να εφαρμοστεί ο νόμος και όσα προβλέπονται για τις λέσχες και το ηλεκτρονικό εισιτήριο».
   
Παράλληλα, ο κ. Κοντονής προανήγγειλε ότι «την άλλη Τετάρτη η κυβέρνηση θα αναλάβει την πρωτοβουλία να ξανασυναντηθεί με τους εκπροσώπους των διοργανωτριών αρχών, αν δεν έχουν γίνει αυτά που πρέπει δεν θα γίνουν αγώνες την επόμενη Κυριακή».

Παράλληλα, ανέφερε ότι θα αναληφθούν όλα εκείνα τα νομοθετικό μέτρα για την καταπολέμηση της βίας. «Το νομοθετικό πλαίσιο παρέμβασης είναι απολύτως σαθρό σχεδόν ανύπαρκτο» σημείωσε, τονίζοντας ότι θα αναληφθούν «νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα λύνουν το πρόβλημα δια παντός».

Επιπλέον, κάλεσε σε «ενεργητική συμπαράσταση όλων όσων διακηρύσσουν ότι συμφωνούν με την κυβέρνηση» και πρόσθεσε ότι «Ζητάμε να δρομολογηθούν εξελίξεις, για παράδειγμα το ηλεκτρονικό εισιτήριο δεν θα έχει ολοκληρωθεί αλλά αν έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες θα το δεχτούμε. Αναμένουμε και για τη μεθεπόμενη Κυριακή τις εισηγήσεις της ΕΛΑΣ και της ΔΕΑΒ για να εκτιμήσουμε την κατάσταση. Η παρέμβαση γίνεται δυνάμει αυτών των εισηγήσεων άνευ των οποίων το κράτος δεν μπορεί να επέμβει».

Τέλος, ανέφερε ότι «δεν πιστεύω στις αυτοκριτικές και τις αυτοκαθάρσεις όταν συνδυάζεται με ανθρώπινες δραστηριότητες που έχουν σκοπό το κέρδος. Όμως όλοι πρέπει να δίνουμε σημασία στους νόμους. Οι καταστάσεις ανοχής έχουν τελειώσει».

Το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο Σ. Κοντονής τόνισε ότι το ηλεκτρονικό εισιτήριο, ο έλεγχος φιλάθλων και η παρακολούθηση εντός του αγωνιστικού χώρου, συνιστούν απαραίτητες προϋποθέσεις για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Photo Credit: Nick Paleologos / SOOC
Από alterthess