Mόλις χθες το μεσημέρι φέρεται να κλείδωσε η υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ το όνομά του ακουγόταν όλο και πιο έντονα μετά τις ενστάσεις που είχε προκαλέσει η ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Καλά πληροφορημένες πηγές τονίζουν πως στην κυβέρνηση από τη μια επέμεναν στην κεντροδεξιά υποψηφιότητα, καθώς ήταν η πολιτική επιλογή του πρωθυπουργού, από την άλλη, όμως γνώριζαν πως δύσκολα θα μπορέσει να περάσει...
Καλά πληροφορημένες πηγές τονίζουν πως στην κυβέρνηση από τη μια επέμεναν στην κεντροδεξιά υποψηφιότητα, καθώς ήταν η πολιτική επιλογή του πρωθυπουργού, από την άλλη, όμως γνώριζαν πως δύσκολα θα μπορέσει να περάσει...
από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ο Έλληνας επίτροπος. Μάλιστα η αντιδράσεις δεν έρχονταν μόνο από τα αριστερά, αλλά και από την πλειοψηφία (ΚΟΕ, ΑΝΑΣΑ).
Είναι ενδεικτική η επιστολή πέντε μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που τόνιζαν για την υποψηφιότητα Αβραμόπουλου:
"Οφείλουμε σαν κόμμα να βάλουμε τέρμα στις φήμες που κυκλοφορούν σχετικά με το πρόσωπο του Δημήτρη Αβραμόπουλου και μας εκθέτουν σοβαρά. Την ίδια στιγμή μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες μας πρέπει να συζητήσουμε και να υποβάλουμε πρόταση για έναν Πρόεδρο που να σηματοδοτεί σαν πρόσωπο, αλλά και σαν πρακτική την αντιμνημονιακή, δημοκρατική και αναγεννητική πορεία που τόσο έχει ανάγκη ο λαός και η χώρα", αναφερόταν στην επιστολή.
Σύμφωνα με πληροφορίες η εικόνα που δόθηκε μέσα στην κλειστή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας από διαφωνούντες βουλευτές, κυρίως της Αριστερής Πτέρυγας, είναι πως η υποψηφιότητα Παυλόπουλου, σε σχέση με αυτή του Αβραμόπουλου, ήταν κάτι καλύτερο αλλά όχι αυτό που θα ήθελαν. «Είναι πιο light από τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, αλλά υπήρχε και καλύτερη επιλογή, τόνιζε στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας.
Πέρα από τους βουλευτές και τα στελέχη που υπερθεμάτισαν υπέρ της υποψηφιότητας του Προκόπη Παυλόπουλου η κριτική δεν εστιάστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο στο γεγονός ότι δεν επελέγη κάποιο πρόσωπο από την Αριστερά. Κορυφαίο στέλεχος τόνιζε πως τα συλλογικά όργανα δεν λειτούργησαν σωστά για ένα τόσο μεγάλο θέμα, ενώ άλλο στέλεχος επεσήμανε πως θα «ήθελε έναν υποψήφιο που να μην αντιπροσωπεύει το παλιό».
Κερασάκι στην τούρτα ήρθε και η τοποθέτηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη αργά το βράδυ στη Βουλή μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες: "Θεωρώ ότι Παυλόπουλος και Αβραμόπουλος έχουν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά. Εγώ ούτε με την επιλογή Παυλόπουλου συμφωνώ. Είχα προτείνει άλλο πρόσωπο. Όμως θα τον ψηφίσω. Δεν γίνεται να αμφισβητηθεί η επιλογή του Πρωθυπουργού από τη στιγμή που το ανακοίνωσε" είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας.
Αρκετά βέβαια, ήταν και τα θετικά σχόλια που ακούστηκαν από στελέχη και υπουργούς της κυβέρνησης για την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα. Από το μακρύ «βιογραφικό» του στον πολιτικό βίο υπενθύμιζαν:
Την στάση που ο ίδιος κράτησε απέναντι στον ΕΝΦΙΑ.
Την επαναπρόσληψη των συμβασιούχων.
Το γεγονός ότι δεν «αιματοκύλισε», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά, την Αθήνα το 2008, όταν κάποιοι άλλοι ζητούσαν την παρέμβαση του στρατού.
Τις δηλώσεις του στην απόρριψη της συζήτησης για το δημοψήφισμα για τη "μικρή ΔΕΗ", όπου είχε διαφωνήσει στο να αποφανθεί για το θέμα το Α' Θερινό Τμήμα της Βουλής.
Ασφαλώς σημαντικό ρόλο στην στήριξη της υποψηφιότητάς του έπαιξε το γεγονός ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν θέλησε να είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στις εκλογές του περασμένου μήνα.
Αντώνης Αντζολέτος από news247
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου