Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Οικογενειακή τραγωδία στη Χαλκίδα. Μητέρα και γιος πήδηξαν από τον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζαν.

Οικογενειακή τραγωδία στη Χαλκίδα. Μητέρα και γιος πήδηξαν από τον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζαν. Το περιστατικό καταγράφηκε στις 9 σήμερα το πρωί στην οδό Σαμαρτζή 59 στη Χαλκίδα, όταν η 63χρονη γυναίκα κι 27χρονος γιος της που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, έπεσαν στο κενό από τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας που διέμεναν στον ακάλυπτο χώρο του κτιρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάνα και γιος...
έπεσαν με διαφορά ενός λεπτού, χωρίς οι αστυνομικοί να γνωρίζουν ποιος έπεσε πρώτος κι ακολούθησε ο δεύτερος. Η 63χρονη έχασε τη ζωή της επιτόπου, ενώ ο 27χρονος γιος της σχεδόν 2,5 ώρες αργότερα στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου είχε μεταφερθεί.

Σύμφωνα με γείτονες, τα οικονομικά προβλήματα προέκυψαν, όταν για άγνωστο λόγο το 2011 κόπηκε η αναπηρική σύνταξη που λάμβανε η 63χρονη. Η μητέρα για τουλάχιστον 3,5 χρόνια δεν είχε τη δυνατότητα πληρωμής του ενοικίου με τους ιδιοκτήτες παρόλα αυτά να ανέχονται την κατάσταση και να βοηθούν μαζί με τους γείτονες οικονομικά και με παροχή φαγητού. Τους είχε προκαλέσει εντύπωση, ότι η «περήφανη», όπως τη χαρακτηρίζουν γυναίκα, δεν τους έδινε τα τηλέφωνα των δύο άλλων γιων της που μένουν στην Αθήνα, προκειμένου να τους ειδοποιήσουν για την κατάστασή της. «Είτε δεν ήθελε να τους στενοχωρήσει, είτε δεν είχαν καλές σχέσεις», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι γείτονες.

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί κάνουν λόγο για προσχεδιασμένη ενέργεια, καθώς μες στο διαμέρισμα βρήκαν ιδιόχειρο σημείωμα που αναφερόταν στους υπαιτίους που τους οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα, κάνοντας αναφορά σε κάποια δικαστική διαμάχη που πιθανότατα αφορούσε τη διακοπή της αναπηρικής σύνταξης.

Του Παναγιώτη Σπυρόπουλου από thetoc