Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Σαμαράς ο αποτυχημένος Πρόεδρος δεκαπενταμελούς

Γράφει ο Φέλιξ

Ναι ακόμη και η Χούντα όπως πιστοποιεί και η φωτογραφία, παρέδωσε την εξουσία επίσημα. Ο Φαίδων Γκιζίκης,ο Ιωαννιδικός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παρέδωσε στον Κωνσταντίνο Καραμανλή.
  
Η παράδοση και παραλαβή της πρωθυπουργίας από τον πρώην πρωθυπουργό στον επόμενο, είναι κάτι που τηρείται ευλαβικά. Δεν δηλώνει μόνο πολιτικό πολιτισμό και αβροφροσύνη...
αλλά και ουσία.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις μέσα από αυτή την εικόνα της παραλαβής παράδοσης, δηλώνουν τη συνέχεια του ελληνικού κράτους. Οι πρωθυπουργοί σε αυτή την τελετή, εκτός από το τυπικό των φωτογραφιών μπαίνουν και στην ουσία. Ο απερχόμενος πρωθυπουργός ενημερώνει τον επόμενο για τα βασικά θέματα εξωτερικής πολιτικής και κυρίως αυτά που αγγίζουν τη σφαίρα του απορρήτου.

Σε αυτή την άκρως πολιτική και δημοκρατική διαδικασία,μοναδική εξαίρεση στη σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδας,αποτέλεσε ο Αντώνης Σαμαράς. Δεν συμπεριφέρθηκε ως έλληνας πρωθυπουργός ο οποίος αναλαμβάνει την ευθύνη και έχει το μεγαλείο αποδοχής της ήττας,αλλά ως κακομαθημένο μέλος δεκαπενταμελούς Συμβουλίου που καταστρέφει την τάξη επειδή δεν τον ψήφισαν για Πρόεδρο.

Εκτός αν ακόμη και την τελευταία στιγμή της αποχώρησης, ο Σαμαράς παίρνει εντολές από τη Μέρκελ. Είναι επίσης αξιοσημείωτο πως η Μέρκελ είναι η μόνη που δεν έχει επικοινωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα για να τον συγχαρεί για την ανάληψη της εξουσίας. Οπότε τι να κάνει και ο Αντώνης.

Από το koutipandoras