Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Μαύρη προπαγάνδα ΜΜΕ με τη ρευστότητα των τραπεζών, ανασκευή από τον ΑΝΤ1 (Βίντεο)

Σε μια προσπάθεια χειραγώγησης του εκλογικού σώματος και της κοινής γνώμης επιδόθηκε χθες σε (δήθεν) έκτακτο δελτίο ειδήσεων ο ΑΝΤ1, όπου αναφέρθηκε ότι η πολιτική αστάθεια δημιουργεί πρόβλημα στη ρευστότητα των τραπεζών και ότι έσπευσαν στον ΕΛΑ παίρνοντας ρευστότητα μόνο 15 μέρες.

Άμεση ήταν η αντίδραση του  εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος Σκουρλέτης  σε μήνυμα του που απέστειλε μέσω twitter την Τετάρτη το βράδυ, προς τον ΑΝΤ1 και το Πρώτο Θέμα για τις τρομοκρατικές τους ειδήσεις αναφορικά...
με τις τράπεζες. Η παρέμβαση του Πάνου Σκουρλέτη ανάγκασε τον ΑΝΤ1 να ανασκευάσει.
Η αλήθεια όμως είναι ότι αυτή είναι η συνηθισμένη διαδικασία. Ο ΕΛΑ δεν δίνει ρευστότητα για παραπάνω από 15 μέρες. Μετά επανεξετάζεται για άλλες 15 μέρες. Η επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ θα επανεξετάσει το θέμα στις 15 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής «οι ανάγκες του τραπεζικού συστήματος υπερκαλύπτονται με τη χθεσινή απόφαση, στον βαθμό μάλιστα που η προσφυγή των τραπεζών στον ELA είχε προληπτικό χαρακτήρα.»

Στο ίδιο κλίμα το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος με το χαρακτηριστικό τίτλο ότι «Ο Ντράγκι έδωσε λεφτά στις τράπεζες για… 15 ημέρες»!
Δυστυχώς όμως υπάρχει ιστορικό προηγούμενο στην προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης προεκλογικά και στις ανασκευές λίγο αργότερα. Υπενθυμίζω ότι και στις πρόσφατες ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές το Μάιο του 2014 ο ΑΝΤ1 είχε επιδοθεί σε ανάλογη κινδυνολογία ακριβώς μία ημέρα πριν τις εκλογές.

Τα βίντεο από τα παλιότερα "προεκλογικά" δελτία ειδήσεων του ΑΝΤ1. Μάλιστα είχε αναγκαστεί η κ. Χούκλη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, όμως όπως δυστυχώς βλέπουμε επαναλαμβάνονται τα ίδια κρούσματα παραπληροφόρησης με τον ίδιο τρόπο. Να ελπίζουμε σε μια εκ νέου ανασκευή και ένα τέλος σε αυτή την δεοντολογικά απαράδεκτη και πολιτικά ανορθόδοξη επιχείρηση χειραγώγησης.
Κατερίνα Μπρέγιαννη από avgi