Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Επέμβαση της Αστυνομίας στην ΕΣΗΕΑ εναντίον διαμαρτυρόμενων δημοσιογράφων (Βίντεο)

Σε βίαιη απώθηση των συγκεντρωμένων δημοσιογράφων έξω από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ, προχώρησε η αστυνομία, επειδή διαμαρτύρονται για την "φιέστα" και την παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού, στα εγκαίνια έκθεσης για τα 100 χρόνια της Ένωσης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, εγκαινίασε το πρωί της Κυριακής 14 Δεκεμβρίου την έκθεση του Μορφωτικού Ιδρύματος...
της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών «100 χρόνια ΕΣΗΕΑ 1914-2014», την ημέρα που εκατό χρόνια πριν (14/12/1914) υπογράφηκε η ιδρυτική διακήρυξη της Ενώσεως από μια χούφτα δημοσιογράφους της εποχής κάτω από αντίξοες, για τον τόπο, συνθήκες για την προάσπιση της ελευθεροτυπίας και την κατοχύρωση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

Αιφνιδιαστικά την έκθεση επισκέφθηκε και ο πρωθυπουργός, ο οποίος έγινε δεκτός από τους συγκεντρωμένους με συνθήματα αποδοκιμασίας.

Στα εγκαίνια αντιδρούν πολλοί εργαζόμενοι στα ΜΜΕ που κάλεσαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη "φιέστα" για σήμερα Κυριακή, αντιτάσσοντας "Η ΕΣΗΕΑ γιορτάζει με αγώνες, με κινητοποιήσεις, με μάχες για τα μέλη της"
"Όχι φιέστες με όσους συνυπέγραψαν το "μαύρο" στην ΕΡΤ"

Με απόφασή τους οι συμμετέχοντες στη συνέλευση της ΕΡΤ κάλεσαν έξω από την ΕΣΗΕΑ την Κυριακή 14/12 στις 11.30, σαν διαμαρτυρία για τη φιέστα με τον πρόεδρο του "μαύρου" και των ΠΝΠ.
Από avgi