Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Προς Σύριζα: Ο Φώτης Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ έπαψαν να αποτελούν «πρόσωπα και δυνάμεις του χρεοκοπημένου και υπόλογου πολιτικού κόσμου»;

Αφήνουμε κατά μέρος τα ταξίδια του ΣΥΡΙΖΑ στο Σίτι του Λονδίνου, όπως και δηλώσεις στελεχών του που περισσότερο κλίνουν προς το λεγόμενο «πάγωμα» του χρέους και παραπέμπουν στις ελληνικές καλένδες το «κούρεμα», πόσο μάλλον τη διαγραφή του.

Στεκόμαστε στο εξής: Την Τετάρτη εκδόθηκε ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ, όπου χαρακτηρίζονται θετικές οι συνομιλίες της αντιπροσωπείας του κόμματος με την αντίστοιχη του ΣΥΡΙΖΑ στην προοπτική επίτευξης συμφωνίας -όπως αναφέρει η ανακοίνωση- για μια «προοδευτική διακυβέρνηση».

Αλλά στην απόφαση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται: «Στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ για...
την κοινωνική, πολιτική ανατροπή και την αριστερή διακυβέρνηση θα διαφυλάξουμε τη φερεγγυότητα και την αξιοπιστία μας. Πρόσωπα και δυνάμεις του χρεοκοπημένου και υπόλογου πολιτικού κόσμου, ιδίως όσοι (…) έπαιξαν ενεργό ρόλο σε μνημονιακές κυβερνήσεις από θέσεις ευθύνης, δεν μπορεί να έχουν ρόλο στην κυβέρνηση της Αριστερός».

Επίσης, στο πρόσφατο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας απηύθυνε στους συνέδρους κάλεσμα συμπόρευσης με το εξής περιεχόμενο: «Για να εργαστούμε μαζί για τη διαμόρφωση μιας νέας κοινωνικής συμφωνίας για την αναδιανομή, την ανασυγκρότηση, την ανάπτυξη. Μιας συμφωνίας εθνικού χαρακτήρα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό».

Ερώτηση: Ο Φώτης Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ, που συμμετείχαν στην κυβέρνηση του μνημονίου, έπαψαν να αποτελούν «πρόσωπα και δυνάμεις του χρεοκοπημένου και υπόλογου πολιτικού κόσμου», που «έπαιξαν ενεργό ρόλο σε μνημονιακές κυβερνήσεις από θέσεις ευθύνης» και που «δεν μπορεί να έχουν ρόλο στην κυβέρνηση της Αριστερός»;

Πηγή: Νίκος Μπογιόπουλος - Realnews