Ο επικεφαλής του Ποταμιού επιστράτευσε τη θεωρία του «ακηδεμόνευτου» φοιτητικού κινήματος για να ξεπλύνει Σαμαρά και Φορτσάκη
Τη θεωρία του «ακηδεμόνευτου» φοιτητικού και μαθητικού κινήματος, η οποία είναι τόσο παλιά όσο και το φοιτητικό και μαθητικό κίνημα, επαναφέρει στο προσκήνιο και την σερβίρει ως νέα ο πρόεδρος του Ποταμιού κ. Σταύρος Θεοδωράκης, προκειμένου να δώσει άφεση αμαρτιών στην κυβέρνηση για τον αυταρχικό κατήφορο και στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θ. Φορτσάκη για την απόπειρα εμπορευματοποίησης της παιδείας και πλήρους...
κατάλυσης του πανεπιστημιακού ασύλου.
Ο κ. Θεοδωράκης, με αφορμή την επέτειο του εορτασμού του Πολυτεχνείου και στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί στη Θεσσαλονίκη και τη Φλώρινα, κάλεσε τα «παλιά κόμματα» να φύγουν από τα πανεπιστήμια, ώστε να έρθει, προφανώς, το Ποτάμι να καλύψει το…κενό.
«Το Ποτάμι, ένα κίνημα με χιλιάδες νέους και φοιτητές, καλεί τα παλιά κόμματα να σεβαστούν την αυτονομία του φοιτητικού κινήματος. Τους καλούμε να φύγουν από τα πανεπιστήμια και τα σχολεία. Να αναζητήσουν αλλού στρατιώτες για τους κομματικούς τους στρατούς», είπε στο ΑΠΕ.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού δεν δίστασε να διαστρεβλώσει, να υποκαταστήσεικαι να αμαυρώσει τη σημασία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, επισημαίνοντας πως σήμερα είναι αναγκαίο να δοθεί ένα νέο περιεχόμενο στον εορτασμό, αφού, όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά, τότε το φοιτητικό κίνημα αντέδρασε και ξύπνησε την κοινωνία, ενώ σήμερα δεν έχουμε ούτε στρατιωτικούς, ούτε Αμερικανούς, αλλά ούτε φοιτητικό κίνημα!!!
«Είκοσι χρόνια τώρα τα κόμματα δεν αφήνουν τους φοιτητές να συγκροτήσουν όργανα. Δεν υπάρχει ΕΦΕΕ. Και τα αμφιθέατρα έχουν γίνει πασαρέλα για τους κομματικούς ινστρούκτορες. Εμπορεύονται μέχρι και τις σημειώσεις των μαθημάτων. Και θέλουν να πείσουν τους φοιτητές ότι «νυν υπέρ πάντων ο κομματικός αγών». Αυτό πρέπει να τελειώσει!» επισήμανε ο κ. Θεοδωράκης.
Καταλήγοντας κάλεσε τους εκπροσώπους κομμάτων να «αναζητήσουν αλλού στρατιώτες για τους κομματικούς τους στρατούς» και είπε ότι η Ελλάδα έχει σήμερα μια άρρωστη Δημοκρατία και μια πληγωμένη κοινωνία. «Να παραμερίσουμε αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα αλλά να μην παραδοθούμε και σε αυτούς που θέλουν να μας γυρίσουν στο παρελθόν. Και ίσως αυτό να είναι το νέο μήνυμα του Πολυτεχνείου» τόνισε.
Μ΄ άλλα λόγια, το «νέο μήνυμα του Πολυτεχνείου» – ωσάν το μήνυμα της εξέγερσης να είναι κάποιο T-shirt για ή σακίδιο που το φοράει ή το πετάει κάποιος ανάλογα με τις περιστάσεις -, είναι για τον επικεφαλής του Ποταμιού, ο κόσμος να στρέψει την πλάτη του στο ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο στρέφει τα βέλη του.
Από hitandrun
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου