Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Θα χωρίσουν τους Έλληνες σε «καλούς» και «κακούς»;

Μια Νέα Σεισάχθεια θα πρέπει να περιλαμβάνει οπωσδήποτε την κατάργηση της ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε. και την απαγόρευση χρήσης των στοιχείων της, με απειλή ποινής φυλάκισης και χρηματικής αποζημίωσης.

Ένα νέο ξεκίνημα για την Ελλάδα, απαιτεί όλους τους Έλληνες μαζί, "καλούς" και "κακούς", "φερέγγυους" και "αφερέγγυους". Δεν πρέπει να ξεχωρίσουμε τους Έλληνες σε αμνούς και ερίφια. Είμαστε όλοι ισότιμοι πολίτες αυτής της χώρας και κανείς μας δεν είναι άγγελος. Εξάλλου...
και να ήθελε κάποιος να είναι "άγιος", το διεφθαρμένο σύστημα δεν τον άφηνε. «Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω».

Αντί γι’ αυτό, βλέπουμε πως η μνημονιακή κυβέρνηση δίνει την άδεια σε μια ιδιωτική εταιρία, συσταθείσα από τις τράπεζες, δηλαδή την  ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε. (που κατά την άποψή μας αντισυνταγματικά τηρεί ευαίσθητα προσωπικά οικονομικά δεδομένα των πολιτών, προδιαγράφοντας έτσι το οικονομικό τους μέλλον), να πωλεί, έναντι μάλιστα αμοιβής, τα προσωπικά δεδομένα των ανθρώπων και των επιχειρήσεων, σε οποιονδήποτε συναλλασσόμενο ή και ανταγωνιστή.

Κάτι τέτοιο μοιάζει σαν την πώληση των οικονομικών δούλων στην αρχαία Αθήνα και αυτό δεν πρέπει να επιτραπεί.

Κάτι τέτοιο μας κάνει να υποψιαζόμαστε ότι είναι απαίτηση των δανειστών, προκειμένου να προστατευτούν όσοι ξένοι επενδυτές φέρουν τα λεφτά τους, χωρίς να διακινδυνεύσουν τις συναλλαγές τους με αφερέγγυους συναλλασσόμενους.

Όμως ποιος είναι εκείνος που θα κρίνει ποιοι είναι οι "καλοί" και ποιοι οι "κακοί" Έλληνες; Είναι μήπως καλοί, τίμιοι και φερέγγυοι, τα μέλη της άρχουσας οικονομικής και πολιτικής ολιγαρχίας της χώρας; Ποιοι είναι αυτοί που θα κρίνουν τους υπόλοιπους Έλληνες; Η Ελλάδα χρειάζεται όλους τους Έλληνες. Αξίζει και μόνο να είσαι Έλληνας.