Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Κάλυψη του Αδ. Γεωργιάδη από την κυβέρνηση για το back-run και συνέχιση της τρομολαγνείας (Βίντεο)

Aπόλυτη η νευρικότητα της κυβερνητικής εκπροσώπου Σ. Βούλτεψη, στο πρωινό του ΑΝΤ1, απόλυτη και η κάλυψη στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ. Άδωνη Γεωργιάδη, για τις χθεσινές δηλώσεις του στο Μega, ότι θα «πάρει τις καταθέσεις του, αν πέσει η κυβέρνηση». Στην ίδια πολιτική γραμμή συντάχθηκαν και όλα τα στελέχη της Ν.Δ. που εμφανίστηκαν στα πρωινά πάνελ, παρέχοντας την απόλυτη στήριξη τους στον πρώην υπουργό.

Στο μόνο συμπέρασμα που οδηγούμαστε είναι...
ότι το back-run ανάγεται σε κεντρικό πολιτικό επιχείρημα της κυβέρνησης, μαζί με την επιστροφή στη δραχμή. Η επανάληψη όμως σε επικοινωνιακό επίπεδο των ίδιων σαθρών επιχειρημάτων και της τρομολαγνείας, εκτός από απαξίωση δηλώνει την παντελή αδυναμία της κυβέρνησης να προτείνει επί της ουσίας το παραμικρό. Καμία διέξοδος, καμία πολιτική διαφοροποίηση, καμία ελπίδα έστω ελάχιστης παρέκκλισης από την μόνιμη λιτότητα, την εγκαθίδρυση του μνημονίου, ως πάγιο διαρκές καθεστώς όπως ανακοίνωσε χθες ο Αντ. Σαμαράς από το Βερολίνο.
Η «ακράτεια λόγου» του κ. Γεωργιάδη, δεν είναι γκεμπελισμός

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ξεκίνησε την υποστηρικτική της γραμμή, διαψεύδοντας ότι υπάρχει δήλωση του πρωθυπουργού, για back-run σε περίπτωση που βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα έπρεπε να προσθέσει το επίθετο  «επίσημη» για να είναι κάπως ακριβής. Αλλιώς διαψεύδει όλα τα δημοσιεύματα του τύπου για το θέμα. Ενδεικτικά το Έθνος έγραφε στις 17/9. (ως δηλώσεις του Αντ. Σαμαρά ότι «αν του δοθεί ποτέ η ευκαιρία (να κυβερνήσει ο Αλέξης Τσίπρας), που δεν θα του δοθεί, δεν θα μείνει στις τράπεζες ούτε ένα ευρώ».

Η κ. Βούλτεψη ισχυρίστηκε ότι «έχει απάντηση», αυτή τη φορά (πράγμα σπάνιο, τον τελευταίο καιρό). Τα συμπεράσματα δικά σας:

1. «Η αποσπασματική αναφορά ανώτατου σταδίου Γκεμπελισμού»

Δεν ήταν αποσπασματική αναφορά, γιατί πάνω από 5λεπτο, ο κ. Γεωργιάδης επέμενε ότι θα πάρει τα λεφτά του και καλούσε μάλιστα τον κόσμο και τους δημοσιογράφους να πράξουν το ίδιο. Δεν το είπε βέβαια μία φορά, «ειρήσθω εν παρόδω». Να επισημάνουμε ότι δεν είναι γκεμπελισμός, η αναφορά στα λεγόμενα κάποιου, χωρίς αναπαραγωγή, ή παραποίηση, αλλά ακολουθώντας τη φυσική ροή του λόγου του. Πολύ εύστοχα ο Γ. Βαρεμένος εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στο χθεσινό πάνελ μίλησε για «ακράτεια λόγου» του κ. Γεωργιάδη.

2. «Δεν δαιμονοποιώ απόψεις» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, αλλά δεν απάντησε τι θα συνέβαινε, αν οποιοσδήποτε άλλος πολίτης, προσκαλούσε τον κόσμο να αποσύρει τα λεφτά του, από τις τράπεζες και όχι ο πρώην υπουργός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ.

3. «Να πει ο ΣΥΡΙΖΑ στους εκατομμυριούχους να φέρουν τα λεφτά του,ς που τα έχουν έξω και μετά να αγωνιά για την οικονομία. Αν πάει σε μονομερείς ενέργειες ο ΣΥΡΙΖΑ τότε δεν θα υπάρχει κανένα ευρώ». Αυτό θα το αφήσουμε ασχολίαστο, λόγω του υψηλού πολιτικού επιπέδου της αντιπαράθεσης.

Τι απάντησαν τα στελέχη της Ν.Δ. για τις χθεσινές δηλώσεις Γεωργιάδη «πάρε τα λεφτά και τρέχα»

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στο Mega, ισχυρίστηκε πέρα από το ότι δεν είδα δεν άκουσα τις δηλώσεις Γεωργιάδη, ότι «δεν προβλέπεται, ότι θα πέσει η κυβέρνηση» αλλά ο κ. Γεωργιάδης χθες ακόμα και σε αυτό είπε άλλα όπως ότι «θα πέσει η κυβέρνηση τον Φεβρουάριο». Επίσης ότι «καλό θα ήταν να μην δημοσιοποιεί τι προτίθεται να κάνει ο καθένας» με λίγα λόγια οι δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη ήταν προσωπικές απόψεις; Συνέχισε επιρρίπτοντας τις ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα καλώντας τον να δώσει εξηγήσεις  για τη σταθερότητα. Να σημειωθεί ότι δεν σχολίασε την πολιτική γραμμή της κυβέρνησης όπως εκφράστηκε από τον Αντ. Σαμαρά και τον Αδ. Γεωργιάδη.

Ο Π. Παναγιωτόπουλος στο Mega, επιχειρώντας να ρίξει τους τόνους και να φανεί πιο προσεχτικός επέρριψε και αυτός με τη σειρά του τις ευθύνες στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας: «Δεν θα αντιδράσω όπως ο κ. Γεωργιάδης αλλά αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας δημιουργούν κλίμα ανασφάλειας, αστάθειας και κινδυνολογίας».

Η Μ. Ασημακοπούλου στον ΑΝΤ1 δήλωσε ότι «δεν χρειάζεται να σχολιάσω τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη» θέμα της πολιτικής αστάθειας και οι επαναλαμβανόμενες αναμετρήσεις. Υπενθύμισε τι συνέβη στις τράπεζες στο παρελθόν δηλαδή το 2012 όταν και πάλι η Ν.Δ. κινδυνολογούσε και κατατρομοκρατούσε τον κόσμο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γυρίσει την Ελλάδα στη δραχμή, υποστηρίζοντας όμως ότι για την φυγή των καταθέσεων στο εξωτερικό έφταιγε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι εκλογές (!)

Η Φ. Πιπιλή στον ΣΚΑΙ, συμβατή με την πολιτική γραμμή της Ν.Δ. απέδωσε τις ευθύνες στο μοντάζ και όχι στις επί 10λέπτου επαναλαμβανόμενες δηλώσεις και προτροπές του, για τις οποίες συγκεκριμένα είπε: "Υπάρχει μία λογική" λόγω της πολιτικής αστάθειας που θα επέλθει όταν θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ. Να προσθέσουμε όμως ότι δεν αναίρεσε μέχρι στιγμής, δεν διόρθωσε, ο κ. Γεωργιάδης όπως θα ήταν λογικό, αν θεωρούσε ο ίδιος ότι προκλήθηκε και «του ξέφυγε» σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της κ. Πιπιλή στον ΣΚΑΙ.

Ο Ι. Τζαμτζής στο Κόντρα χθες το βράδυ, δεν θέλησε να πάρει θέση και έκανε ότι δεν άκουσε, αποφεύγοντας να απαντήσει «δεν σχολιάζω καν τον κ. Γεωργιάδη», «δεν ασχολούμαι» καν…

Ρεπορτάζ: Kατ. Μπρέγιαννη από avgi