Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Βουλευτής Ν.Δ.: Μπορώ να ζω και με… 1.500 ευρώ!

Πηγή: vathikokkino.gr

«Το έχω δηλώσει πολλές φορές και στα τοπικά ΜΜΕ…εγώ έχω μάθει να ζω και με 1.500 ευρώ», είπε στη μεσημβρινή εκπομπή του Flash Tv «Ώρα Αιχμής» η βουλευτής Καστοριάς της Ν.Δ. Μαρία Αντωνίου!

Μπορεί να ζήσει ακόμη και με 1.500 ευρώ… Αυτή που έχει ψηφίσει την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων και κατώτερου μισθού, καταδικάζοντας εκατομμύρια Ελλήνων να ζουν με 400 και 300 ευρώ. Ή και με καθόλου έσοδα…
______________________

Σχολιάζει ο mitsos175

Μπορώ να ζω με 1500 ευρώ. Είπε με νάζι η βουλευτής της ΝΔ, Με νάζι με ναζί για το που τονίζεται η λέξη θα τα χαλάσουμε; Μπράβο σας! Συγχαρητήρια. Μας είπατε δηλαδή μερικά πράγματα...
με μια μόνο φρασούλα.

Πρώτον ότι εσείς οι κηφήνες παίρνετε πάρα πολλά, πολύ περισσότερα από όσα χρειάζεσθε. Σωστό. Είναι λοιπόν δίκαιο να δώσετε τα παραπάνω φράγκα πίσω στους φορολογούμενους. Να πείτε: Εμείς οι βουλευτές ζούμε μια χαρά με 1500 δεν χρειαζόμαστε άλλα. Μειώστε λοιπόν τους μισθούς σας.
Δεύτερο παραδέχεστε ότι τα 1500 ευρώ είναι το όριο για να ζήσει κάποιος σήμερα, με την ακρίβεια που υπάρχει τους φόρους κλπ. Άρα θα πρέπει να αυξήσετε το βασικό μισθό στα 1500 ευρώ, για να μπορέσουμε να ζήσουμε όλοι.

Το ζήτημα βέβαια είναι πως εσείς σα βουλευτίνα της ΝΔ όπως και κάθε ένας της κυβέρνησης, δεν αξίζετε ούτε δεκάρα όχι 1500 ευρώ. Γιατί καταστρέψατε την οικονομία, τις περιουσίες των φτωχών. Κανονικά λοιπόν θα έπρεπε να μας δίνετε κι αποζημίωση για τα λάθη σας, να μην πω τα σκάνδαλά σας.

Φυσικά τέτοια πραγματάκια τα ακούει το Συμβούλιο της Επικαρπίας και βγάζει αποφάσεις περισπούδαστες. Όπως "ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό". Το κόψιμο του εφάπαξ πχ. Δεν το θέλετε το εφάπαξ, κοτζάμ βουλευτής ζει με 1500 ευρώ. Ελπίζω να εννοεί το μήνα να μην υπονοεί "μεροκάματο" βουλευτού.

Άλλωστε τι το θες το εφάπαξ; Τα χρήματα δε φέρνουν την ευτυχία. Τα πολλά χρήματα την αγοράζουν όμως. Γι αυτό άσε να τα φάνε οι βουλευτές κι οι δανειστές. Αυτοί έχουν πολλά και θα είναι ευτυχισμένοι. Εμείς απλά ...ενταφιασμένοι.

Η πλάκα είναι πως πιστεύουν κάποιοι ότι η ελληνική δικαιοσύνη έχει σχέση με το δίκαιο. Απλή συνωνυμία τίποτε άλλο. Που και που βρίσκεται κάποιος δικαστής να δικαιώσει κάνα φουκαρά προσωρινά μέχρι να κάνει το κράτος έφεση και να φτάσει η υπόθεση στον Άγριο Πάγκο και στο Συμβούλιο της Ευθανασίας. Τότε διαλύονται οι αυταπάτες.

Αν θέλεις το δίκιο σου ζήτα το από τον κόσμο. Παλέψτε όλοι μαζί να φύγουν οι ναζί. Αλλιώς σκύψε κι άλλο, τους αρέσει. Μόνο με δυναμικούς αγώνες και μόνο μετά από αυτούς μπροστά στο ξέσπασμα της οργής υποχώρησε το κεφάλαιο για λίγο.

Ποιοί μωρέ θα νοιαστούν για τις συντάξεις σας; Ποιοί και πως διορίζονται σε καίριες θέσεις; Αν όμως ήταν 100.000 στο δρόμο απ' έξω και φώναζαν "θα μπούμε μέσα", να έβλεπες τι απόφαση θα έβγαζαν.

Περιμένεις να αλλάξει το σύστημα από μόνο του και μέσα από τις διαδικασίες του ίδιου του συστήματος; Υπάρχει κι ανέκδοτο που ταιριάζει γι αυτό:

Ένας παπάς πάει στην Αφρική και μπροστά του βλέπει ένα λιοντάρι. - Θεέ μου (προσεύχεται) δώσε στο λιοντάρι "χριστιανικά αισθήματα". Τότε ακούει το λιοντάρι να λέει: - Κύριε, ευλόγησε αυτό το γεύμα....