Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Χ. Αλεξίου: Είμαστε όλες Βούλτεψη!

Tραγικό λάθος έκανε η Χαρούλα Αλεξίου στη συναυλία για τις απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ. Είπε τη θρυλική πια φράση «Είμαστε όλες καθαρίστριες!». Κανονικά όμως έπρεπε να πει, να τονίσει και να βροντοφωνάξει «Είμαστε όλες-όλοι Σοφία Βούλτεψη!».

Η εγκληματική αυτή παράλειψη έκανε την κυβερνητική εκπρόσωπο μπουρλότο. Βγήκε στα κανάλια και τι δεν είπε ο στόμας της -όπως πάντα βέβαια- με κορυφαίο το «αποτελεί ύβρη...
η ενασχόληση με το ζήτημα των απολυμένων καθαριστριών». Της λες καμιά ύβρη; Αντε από δω, κυράτσα, η ηπιότερη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Ρεκόρ μπιπ έσπασε επίσης ο αστεράτος Αδωνις, που αναρωτήθηκε αν η Αλεξίου θα ’κανε συναυλία για τις καθαρίστριες του «Μέγκα». Συλλαμβάνεται αδιάβαστος. Η Αλεξίου έχει προγραμματίσει στο Σύνταγμα συναυλία για την Ολγα Τρέμη. Ολοι στο Σύνταγμα!

Αυτή τη στιγμή πάντως η Χάρις Αλεξίου είναι το πιο μισητό πρόσωπο για την κυβέρνηση. Εχει πλάκα από κάτι τέτοιες συναυλίες να ξεκουνηθεί ο κόσμος. Γι’ αυτό η τραγουδίστρια να περιμένει διάφορα. Τέρμα τα τραγούδια της από ΝΕΡΙΤ και κρατικό ραδιόφωνο, κάποιος έκτακτος έλεγχος, τέτοια πράγματα. «Πάμε Λουκέτο» σπίκινγκ.

Είναι και οι επιλογές που κάνει κάθε άνθρωπος στη ζωή του. Η Βίσση έκανε επιτέλους διεθνή καριέρα με την Κοντσίτα. Η Αλεξίου ακόμα παλεύει με κάτι καθαρίστριες κι εκεί θα μείνει καθηλωμένη.

Αυτό κι αν είναι ρεκόρ. Οι διορισμένοι συγγενείς και φίλοι και ίσως γκόμενοι και γκόμενες από τους ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες είναι περισσότεροι και από τους διορισμένους συγγενείς στη δική μας Βουλή.

Στους διαδρόμους του Ευρωκοινοβουλίου ακούς μόνο τις λέξεις «μαμά», «μπαμπά», «αδελφούλα», «τριτοξάδερφε», «μπατζανάκη», «αγάπη μου», «μωρό μου».

Και δεν πήγε ακόμα ο Αβραμόπουλος. Χρειάζεται 5 άτομα τουλάχιστον, μόνο για να του τακτοποιούν τα μπλέιζερ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαψεύδει ότι η επιθεώρηση της τρόικας στην Ελλάδα θα γίνεται πια στο Παρίσι, όπως μας κοπάναγε το Μέγκα – που κυνηγάει τα νούμερα με το τουφέκι με τέτοιες «ειδήσεις».

Το νεότερο είναι δήλωση Βενιζέλου στο ίδιο κανάλι ότι ο έλεγχος μπορεί να γίνεται κάθε φορά και σε διαφορετική πόλη. Πώς λέγαμε παλιά, Σαράφης στα Τρίκαλα, τώρα και στο Παρίσι;

Εν πάση περιπτώσει, το επίσημο πρόγραμμα επιθεωρήσεων τρόικας είναι:

Σεπτέμβριος: Παρίσι

Οκτώβριος: Λονδίνο

Νοέμβριος: Ουγκάντα

Δεκέμβριος: Κάτω Βόλτα

Αν είναι μάλιστα στην περιοδεία και η Βούλτεψη, ο θίασος υπουργών που θα δώσει τις παραστάσεις στην τρόικα θα είναι αχτύπητος.

Του Λάκη Μπέλλου από efsyn