Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Οι βαθμολογίες έρχονται, τα μηχανογραφικά περιμένουν

Περίπου στη μία το μεσημέρι υπολογίζεται ότι θα έχουν αναρτηθεί στα λύκεια της χώρας οι βαθμοί των μαθητών γενικών και επαγγελματικών λυκείων που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρουν τη βαθμολογία τους και μέσω της ιστοσελίδας http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες. Νεφελώδες παραμένει όμως ακόμη το τι θα ισχύσει φέτος...
για τις μετεγγραφές των φοιτητών.

 Οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων αναμένεται να ανακοινωθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας ενώ οι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ, οι οποίοι συμμετείχαν στις φετεινές πανελλαδικές εξετάσεις, καλούνται μέχρι τις 4-7-2014 να έχουν ολοκληρώσει την εξέτασή τους στις πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα).

Μέχρι την Πέμπτη 3 Ιουλίου εξάλλου οι υποψήφιοι θα μπορούν να κάνουν μόνο πρόχειρα μηχανογραφικά δελτία (προσωρινή αποθήκευση) ενώ έως τη Δευτέρα 14 Ιουλίου όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, μέσα σε ένα νεφελώδες μέχρι στιγμής τοπίο για το πως θα γίνονται φέτος οι μετεγγραφές.

Η κόντρα μεταξύ πρυτάνων και υπουργού Παιδείας για το ζήτημα καλά κρατεί καθώς οι πρυτάνεις θεωρούν ότι δεν πρέπει η οποιαδήποτε ρύθμιση του υπουργείου να θέτει σε κίνδυνο την ακαδημαϊκή αξιοπιστία και ποιότητα των σπουδών ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος προσανατολίζεται να διευρύνει τις ρυθμίσεις Αρβανιτόπουλου με τον καθορισμό των εισοδηματικών κριτηρίων στις 24.000 ευρώ, τη θέσπιση ρύθμισης για αδέρφια ώστε να φοιτούν στην ίδια πόλη και ολοκλήρωση των μετεγγραφών στις αρχές του ακαδημαϊκού έτους.

Από enet