Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Χωρίς κυβέρνηση, Βενιζέλος δεν υπάρχει.

“Χωρίς εμένα κυβέρνηση δεν υπάρχει”, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν είναι αλήθεια αφού κυβέρνηση η Ν.Δ. θα μπορούσε να σχηματίσει με το ΠΑΣΟΚ και χωρίς τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Επίσης η Ν.Δ. έχει και άλλες εναλλακτικές για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Τόσο με τη χρυσή αυγή με την οποία περισσότερα είναι αυτά που τους ενώνουν παρά αυτά που τους χωρίζουν, όσο και με τη ΔΗΜΑΡ με την οποία άλλωστε έχει ξανασυνεργαστεί. Ακόμα και με...
τον Σύριζα θα μπορούσε να σχηματίσει κυβέρνηση η Ν.Δ. στα πλαίσια μιας, και καλά, υπερκομματικής συνεργασίας για το καλό μας. Ώσπου δεν άντεξε στο τέλος το μυαλό μας.

Άρα χωρίς Ευάγγελο Βενιζέλο, κυβέρνηση μπορεί να υπάρξει. Κάτι που ίσως να μην γνωρίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αυτό που σίγουρα γνωρίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ότι χωρίς κυβέρνηση δεν μπορεί να υπάρξει Ευάγγελος Βενιζέλος. Αφού ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αν δεν στήριζε την κυβέρνηση, σήμερα θα ήταν στη φυλακή. Ή τουλάχιστον θα όδευε προς αυτήν. Γι’ αυτό άλλωστε στηρίζει την κυβέρνηση. Και θα συνεχίσει να την στηρίζει όσο μπορεί.

Γιατί της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες και όχι για τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Αν και οι λεβέντες δεν θα έλεγαν όχι σε έναν Ευάγγελο Βενιζέλο.

(Για να συνεχίσει να υφίσταται κυβέρνηση με την σημερινή μορφή της θα πρέπει στους πέντε ψηφοφόρους της Ν.Δ., ο ένας να ψηφίσει Ελιά. Συνεννοηθείτε όμως ποιος από τους πέντε θα ψηφίσει Ελιά γιατί αλλιώς μπορεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος να βγει με κανένα τεράστιο ποσοστό και μετά να θέλει να κυβερνήσει κιόλας)