Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Εφιάλτες στο Μαξίμου

ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΑ ΝΕΑ ΒΙΝΤΕΟ 
Ο πιο στενός συνεργάτης έκαψε τον Σαμαρά
Ομηρος των ραγδαίων εξελίξεων μετά την αποκάλυψη του παρακράτους Μαξίμου-Χρυσής Αυγής η κυβέρνηση, επισπεύδει την έξοδο στις αγορές και αναζητά πολιτική διέξοδο μπροστά στον κίνδυνο κατάρρευσης.

Ο φόβος της αποκάλυψης νέων βίντεο, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Τάκη Μπαλτάκου που ήχησαν ως προειδοποίηση προς το Μαξίμου, τα εκπορευόμενα από πράσινους κύκλους σενάρια για αλλαγή πρωθυπουργού χωρίς εκλογές και οι προειδοποιήσεις από την κεντροδεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας πως τα ακροδεξιά παιχνίδια πρέπει να τελειώσουν οριστικά, προκαλούν εφιάλτες στο πρωθυπουργικό περιβάλλον. Με τη διαπίστωση πως η γραμμή περί «προσωπικής ατζέντας Μπαλτάκου» δεν αρκεί, το Μαξίμου παίζει το χαρτί της αποσταθεροποίησης της χώρας, στοχοποιεί για άλλη μία φορά τον ΣΥΡΙΖΑ και ανησυχεί για τον κυβερνητικό εταίρο, ενώ το ενδεχόμενο τριπλών εκλογών αρχίζει...
να συζητείται άλλη μία φορά.

Συνάντηση
Η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο θα είναι καθοριστική για τις πολιτικές εξελίξεις, δεδομένων και των πιέσεων που δέχεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από το εσωτερικό του κόμματός του και συγκεκριμένα από την παπανδρεϊκή πτέρυγα. Και ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος βέβαια θα ήθελαν να λήξει το θέμα με την παραίτηση του μέχρι προχθές γενικού γραμματέα της κυβέρνησης και συμφωνούν στη λογική «δεν θα πέσουμε για έναν Μπαλτάκο, τώρα που βγαίνει η χώρα στις αγορές και έρχεται η λύση για το χρέος». Ο κ. Βενιζέλος όμως δύσκολα μπορεί να απαντήσει στην κριτική γιατί με τη στήριξή του παραμένει πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς και εκείνος τον χρειάζεται για να εξακολουθήσει να κυβερνά.

Ιδιαίτερη σημασία έχει λοιπόν η παρέμβαση χθες του υπουργού Εθνικής Αμυνας και αντιπροέδρου της Ν.Δ., Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος απάντησε στους αντιδρώντες τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Ν.Δ. πως «η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός παραμένουν εγγυητές της συνταγματικής τάξης, της πολιτικής σταθερότητας, της πορείας της χώρας» και πως «η Ν.Δ. είναι διαχρονικά και σταθερά απέναντι στα άκρα». Δεν είναι τυχαίο πως τη δήλωση αυτή έκανε ο κ. Αβραμόπουλος, τον οποίο αντίστοιχα σενάρια περί αλλαγής πρωθυπουργού χωρίς προσφυγή σε κάλπες τον περασμένο Ιούνιο (εκ της ΔΗΜΑΡ τότε) έφεραν ως πιθανό «Παπαδήμο» και ο οποίος ήταν εκ των στελεχών της Ν.Δ. που διαφωνούσαν με τη στροφή προς τα δεξιά.

Αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος σε συνεργασία με τον κ. Μπαλτάκο πριν από δύο εβδομάδες είχε πρωτοστατήσει στην κατάθεση της τροπολογίας για την απέλαση μεταναστών που ψευδώς καταγγέλλουν κακοποίηση από ενστόλους, απέρριψε τις αιτιάσεις πράσινων και γαλάζιων για ακροδεξιούς θυλάκους στην κυβέρνηση.

Με στόχο δε να αντιμετωπιστούν οι επιθέσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση, το Μαξίμου έβγαλε χθες το βαρύ πυροβολικό του, δηλαδή τον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη σε μία από τις σπάνιες δηλώσεις του, για να στρέψει τα φώτα στον ΣΥΡΙΖΑ και στη λογική «όποιος είναι κατά της κυβέρνησης και του Σαμαρά, είναι με τη Χ.Α.».

Επίθεση

Ο κ. Σταμάτης επιτέθηκε ειδικότερα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ζήτησε την παραίτηση των υπουργών Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια και Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου. «Υιοθετεί τις θέσεις της Χρυσής Αυγής, ότι "τάχα" οι δικαστικές διώξεις των στελεχών της είναι αποτέλεσμα σκευωρίας των δύο υπουργών;» διερωτήθηκε ο υπουργός Επικρατείας, αποκαλώντας τον κ. Τσίπρα «έναν αυτόκλητο και ευκαιριακό συνήγορο της Χ.Α.»

Οι αντιδράσεις όμως για τον κ. Μπαλτάκο και την ευρύτερη πολιτική επιλογή του Μαξίμου να φλερτάρει με την Ακροδεξιά συνεχίζονται και στο εσωτερικό της Ν.Δ. Μετά το σαφές καραμανλικό μήνυμα προχθές διά του Ευάγγελου Αντώναρου, χθες η ευρωβουλευτής Μαριέττα Γιαννάκου διαχώρισε την παράταξη από την κυβέρνηση Σαμαρά, δηλώνοντας πως το παιχνίδι με τα άκρα πρέπει να τελειώσει και σημειώνοντας πως ο κ. Μπαλτάκος δεν είχε καμία σχέση με το κόμμα, αλλά τον επέλεξε ο κ. Σαμαράς.

Η κ. Γιαννάκου, όπως και πολλά ακόμη στελέχη καραμανλικών και μητσοτακικών αναφορών, έχει αντιρρήσεις και για τη συμμετοχή του μέλους της πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ. και εκ των ακραία δεξιών του περιβάλλοντος Σαμαρά, Φαήλου Κρανιδιώτη, στο ευρωψηφοδέλτιο. Αντιρρήσεις που αναζωπυρώνονται μετά την αποκάλυψη του βίντεο με τον κ. Μπαλτάκο και τις οποίες πάντως το Μαξίμου μέχρι στιγμής φαίνεται να προσπερνά εμμένοντας στην υποψηφιότητα του κ. Κρανιδιώτη και αναζητώντας ένα καραμανλικό αντίβαρο για να κατευνάσει τις αντιδράσεις.
Της ΒΙΚΥΣ ΣΑΜΑΡΑ

Το ΠΑΣΟΚ βρήκε πεδίο διαφοροποίησης
Του ΑΝΤΩΝΗ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Τη θέση του στην κυβέρνηση επιχειρεί να εδραιώσει τώρα το ΠΑΣΟΚ, κεφαλαιοποιώντας τα οφέλη που θεωρεί ότι μπορεί να αποκομίσει από τις αποκαλύψεις Κασιδιάρη.

Ταυτόχρονα, βουλευτές του επιδιώκουν σε όλους τους τόνους να αποφύγουν ταυτίσεις με τη Ν.Δ., καθιστώντας διακριτές τις «κόκκινες γραμμές» ιδεολογικού περιεχομένου που χωρίζουν τα δύο κόμματα συγκυβέρνησης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος με μια προσεκτικότατη διατύπωση ανέφερε στη Βουλή ότι «οι ηγεμονικές διαθέσεις δεν συνάδουν με την κουλτούρα των κυβερνήσεων συνεργασίας» και απέρριψε τη ρητορική της αντιπολίτευσης περί «δύο κομμάτων-μιας πολιτικής». Σημείωσε αντίθετα ότι ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. δεν αλληλοαφομοιώθηκαν. «Η σύμπραξη των δύο κομμάτων δεν σημαίνει κατάλυση της πολιτικής τους ιδεολογίας» εξήγησε.

Ο κ. Γρηγοράκος είχε υποστεί προσωπικά την πίεση του Τάκη Μπαλτάκου σε ό,τι αφορά το επίμαχο άρθρο 19 για τους μετανάστες. Ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης είχε αναγκάσει δύο φορές τον αναπληρωτή υπουργό να προσθέσει στη διάταξη παράγραφο με την οποία απελαύνονταν άμεσα μετανάστες που κατήγγελλαν ψευδώς ενστόλους για περιστατικά βίας εις βάρος τους.

Την επανακατάθεση του άρθρου, χωρίς βέβαια την παρέμβαση Μπαλτάκου, αξίωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος, θέτοντας μάλιστα αυστηρό χρονοδιάγραμμα έως την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε και ολοκληρώνεται η συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών. Διαμήνυσε παράλληλα στο Μαξίμου ότι «εμείς στηρίζουμε την κυβέρνηση εφ' όσον μπει μπροστά η προγραμματική συμφωνία. Πρέπει να αλλάξουν οι ρυθμοί και η οργάνωση» προειδοποίησε.

Ο ίδιος, όπως και άλλοι βουλευτές του κόμματος, άφησε εμφανείς αιχμές κατά της Ν.Δ., τονίζοντας ότι πρέπει να καταλάβει τι της έχει συμβεί. «Η θεωρία των δύο άκρων, στην οποία επενδύσατε, κατέρρευσε. Ενα είναι το άκρο, ο φασισμός και ευνοεί τους ακροδεξιούς θυλάκους που πρέπει να αποκοπούν» απάντησε στην κοινοβουλευτική εκπρόσωπο της Ν.Δ. Σοφία Βούλτεψη, που νωρίτερα είχε ζητήσει εξηγήσεις από το ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις του Γιώργου Ντόλιου, ότι η Ν.Δ. επέλεξε να υιοθετήσει ακροδεξιές θέσεις σε σειρά ζητημάτων για να ανακόψει το ρεύμα της Χρυσής Αυγής.

Το ΠΑΣΟΚ βέβαια δεν φαίνεται διατεθειμένο, προς το παρόν τουλάχιστον, να διαρρήξει τις σχέσεις του με τη Ν.Δ. Ο αναπληρωτής υπουργός Λεωνίδας Γρηγοράκος έβαλε κάτω από την ίδια ομπρέλα προστασίας πρόεδρο και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, διαβεβαιώνοντας ότι «αδικήθηκαν με τα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες». Προανήγγειλε δε ότι «η κυβέρνηση θα πάρει θέση για τα γεγονότα».

Η αντιπολίτευση κράτησε πάντως και χθες το θέμα στην κορυφή της ατζέντας, εκτοξεύοντας ομαδικά πυρά κατά της Ν.Δ. σε πρώτο χρόνο, αλλά και κατά του ΠΑΣΟΚ σε δεύτερο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης ζήτησε την παραίτηση ολόκληρης της κυβέρνησης και την προσφυγή στις κάλπες. «Υπήρχαν θύλακοι που όχι μόνο συναγελάζονταν με την ακροδεξιά, αλλά είχαν και οικειότητα μαζί της» παρατήρησε ο Δημήτρης Αναγνωστάκης (ΔΗΜΑΡ), την ίδια στιγμή που ο Ηλίας Παναγιώταρος με τον αέρα των εξελίξεων απειλούσε με νέες αποκαλύψεις.

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι πετά λάσπη στον ανεμιστήρα υιοθετώντας τη ρητορική της Χρυσής Αυγής, ενώ η Σοφία Βούλτεψη, προσπαθώντας να αποδομήσει την κριτική της αντιπολίτευσης, χαρακτήρισε αναξιόπιστο τον Τάκη Μπαλτάκο.

«Ψυχραιμία. Μην εκτίθεστε περισσότερο» σχολίασε εύστοχα η αντιπρόεδρος Μάρια Κόλλια-Τσαρουχά.

ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΡΙΠΛΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Κάλπες στον κύβο
Του Α. ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Τη μαργαρίτα φαίνεται πως μαδάνε στο Μαξίμου για το αν το μενού των ευρωεκλογών τον Μάιο συμπληρωθεί και με εθνικές εκλογές. Για καλό και κακό πάντως φαίνεται πως έχουν ήδη κάνει τις προετοιμασίες τους, σε περίπτωση που οι εξελίξεις δεν μπορούν να ελεγχθούν, καθώς η υπόθεση Μπαλτάκου έχει βαρύνει το κλίμα στην κυβέρνηση ακόμα περισσότερο.

Διάταξη (άρθρο 9) που υπάρχει στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, με το οποίο καθορίζεται η εκλογή των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναφέρει ρητά ότι σε περίπτωση που η διενέργεια βουλευτικών εκλογών συμπέσει με τις ευρωεκλογές, τότε η ψηφοφορία θα διεξαχθεί στα ίδια εκλογικά τμήματα και ενώπιον του ίδιου αντιπροσώπου της δικαστικής αρχής και των ίδιων μελών των εφορευτικών επιτροπών.

Την ίδια στιγμή που στη Βουλή συζητιόταν το νομοσχέδιο για τις ευρωεκλογές, η κυβέρνηση επέσπευδε και την έξοδο της χώρας στις αγορές, με πιθανότερες ημερομηνίες 7-9 Απριλίου, σε μια προσπάθεια να απεγκλωβισθεί από την υπόθεση Μπαλτάκου, που τόσο έχει πλήξει την εικόνα του κ. Σαμαρά, επαναφέροντας στο προσκήνιο θέματα που θεωρεί ότι την ευνοούν, όπως είναι η εξελίξεις στην οικονομία. Το θέμα συζητήθηκε χθες το βράδυ στη συνάντηση των Σαμαρά-Στουρνάρα (ρεπορτάζ σελίδα 11).

Το σενάριο των εκλογών ενισχύθηκε χθες και από άλλα δύο γεγονότα:

* Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι το υπουργείο Εσωτερικών τον περασμένο μήνα παρήγγειλε με απ' ευθείας ανάθεση 30.000 επιπλέον κάλπες, με δυνατότητα προσαύξησης κατά 20%, ενώ όπως είπε η βουλευτής αυξημένος θα είναι και ο αριθμός των εκλογικών σάκων.

* Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος, μιλώντας αργά το απόγευμα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο, επιχείρησε να υποβαθμίσει τα σενάρια αυτά. Αντέτεινε ότι το άρθρο 9 είναι απλώς μια μεταφορά διάταξης από το σχετικό νόμο του 1981.

Ωστόσο λίγα λεπτά αργότερα διέψευσε εαυτόν, υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς ότι με αυτά που γίνονται δεν θα πάμε σε τριπλές εκλογές. Στη συνέχεια επανήλθε με νέα διευκρινιστική δήλωση. «Απ' όσο ξέρω δεν τίθεται τώρα ζήτημα ταυτόχρονα και βουλευτικών εκλογών, είπα ότι είναι θέμα του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου».

Σενάρια πρόωρων εκλογών περιείχε και η ομιλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στάθη Παναγούλη. Ο τελευταίος ισχυρίστηκε ότι η Ν.Δ. διά του κ. Μπαλτάκου πίεζε τη Χρυσή Αυγή να μην κατεβάσει συνδυασμούς σε διάφορες εκλογικές περιφέρειες για να μη βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αμετανόητος ο Μπαλτάκος επιχειρεί να στείλει μηνύματα
Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ

«Για μένα είναι Αντώνης, εδώ και 35 χρόνια. Αυτή η σχέση έχει σφυρηλατηθεί αδιατάραχτα»

Συνέντευξη-μήνυμα στους εντός Ν.Δ. επικριτές του, χωρίς να εξαιρεί και τον ίδιο τον Α.Σαμαρά, παραχώρησε χθες ο Τάκης Μπαλτάκος στον Real FM. Η μία ανάγνωση ήταν μία δημόσια εμφάνιση γεμάτη κενά και παραλείψεις, μεγάλες παύσεις και αμήχανες απαντήσεις, ένα δείγμα πανικού που ούτε τον ίδιο έβγαλαν από τη δύσκολη θέση που βρίσκεται ούτε το Μαξίμου και την κυβέρνηση.

Η άλλη ανάγνωση είναι ότι ο κ. Μπαλτάκος επέλεξε να μιλήσει δημοσίως για να στείλει μήνυμα στον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και το επιτελείο του ότι η επιχείρηση απομόνωσής του πρέπει να έχει όρια και να απειλήσει εμμέσως ότι αν αυτά τα όρια ξεπεραστούν, έχει τον τρόπο αλλά και τις «πλάτες» να αντιδράσει.

Ενας εμπειρότατος δικηγόρος ειδικών αποστολών, εκπρόσωπος ισχυρών οικονομικών συμφερόντων και συνομιλητής ακροδεξιών και εθνικιστικών κύκλων και παράλληλα πανίσχυρος πολιτικός παράγοντας με την υπογραφή Σαμαρά που του είχε εκχωρήσει όλες τις αρμοδιότητες, δεν μπορεί να είναι αφελής, όπως πολλοί ισχυρίζονται.

«Εχω συναντηθεί πολλές φορές και με πολλούς από αυτούς» είπε για παράδειγμα, μεταξύ άλλων, στον Real FM, χρησιμοποιώντας την αστεία δικαιολογία ότι «τα γραφεία μας (σ.σ. με τη Χρυσή Αυγή) τα χωρίζει ένας διάδρομος». Αφησε να εννοηθεί ότι ενδέχεται να υπάρχουν και άλλα ντοκουμέντα από συναντήσεις του με εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής, ενώ... θυμήθηκε ότι στο γραφείο του τον είχαν επισκεφθεί οι Ν. Μιχαλολιάκος και Χρ. Παππάς, με αίτημα την αύξηση των προσώπων που συγκροτούν τη συνοδεία φύλαξής τους.

«Δεν θυμάμαι, άλλωστε έχουν περάσει έξι μήνες», απάντησε με απόλυτη ψυχραιμία όταν ρωτήθηκε τι είχε πει και τι του είχαν πει σε αυτές τις συναντήσεις τα μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ φρόντισε -σε αυτή τη φάση- να πει ότι «η πρωτοβουλία των επαφών με τα στελέχη της Χρυσής Αυγής ήταν δική του και στόχο είχε να απεγκλωβιστούν οι 500 χιλιάδες ψηφοφόροι και κυρίως οι ένστολοι και οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στην Εκκλησία».

Στο ερώτημα αν ο κ. Σαμαράς του ανέθεσε να απεγκλωβίσει ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, ο κ. Μπαλτάκος απάντησε: «Δεν μου ανέθεσε τίποτα». Ο κ. Μπαλτάκος επέμεινε σε αυτό. «Θα έπρεπε εγώ να τον φορτώνω με τον Κασιδιάρη; Δεν είχα αυτεξουσιότητα πάνω μου; Δεν είχα πρωτοβουλία, δεν έχω προσωπικότητα να κάνω μόνος μου κινήσεις;» ήταν μερικές από τις φράσεις του, στην προσπάθειά του να απεγκλωβίσει τον πρωθυπουργό από τις ενέργειές του.

«Κάποιος έπρεπε να έχει επαφή με αυτούς τους ανθρώπους. Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε 500 χιλιάδες Ελληνες εγκλωβισμένους στη Χρυσή Αυγή και να μην κάνουμε τίποτα. Κανένας από αυτούς τους ψηφοφόρους δεν είναι ναζί. Κανένας. Μίλαγα με τους χρυσαυγίτες. Τους έλεγα μερικά από αυτά που ήθελαν να ακούσουν για να κρατάω την επαφή. Δεν γινόταν αλλιώς» είπε χαρακτηριστικά, ενισχύοντας το επιχείρημα ότι Ν.Δ. και Χρυσή Αυγή αποτελούν τελικά συγκοινωνούντα δοχεία.

Φρόντισε πάντως να απαντήσει και σε εκείνους που από προχθές προσπαθούν να πουν ότι Σαμαράς και Μπαλτάκος δεν είχαν ιδιαίτερες σχέσεις, γνωρίζονταν λίγα χρόνια (από το 2000 ισχυρίστηκε δημοσίως ο Κ. Μαρκόπουλος), στην προσπάθειά τους να σώσουν τον Α. Σαμαρά. «Για μένα είναι Αντώνης, εδώ και 35 χρόνια. Αυτή η σχέση έχει σφυρηλατηθεί αδιατάραχτα, γιατί και οι δύο δεν είμαστε τίποτα άλλο παρά δαυλοί αναμμένοι στο βωμό της πατρίδας μας» είπε ο κ. Μπαλτάκος, όπως ακόμα είπε ότι η φιλία του με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου και τον υπουργό Δημ. Τάξης Ν. Δένδια «είναι διαρκής και ο σεβασμός του προς την κυρία Γκουτζαμάνη (σ.σ. την αρμόδια εισαγγελέα) είναι απεριόριστος».

Εν κατακλείδι, ήταν εμφανής η προσπάθειά του να προσδώσει στη σκοτεινή συνδιαλλαγή με το νεοναζιστικό μόρφωμα πολιτικά και ιδελογικά χαρακτηριστικά, που «στριμώχνουν» στην ακροδεξιά γωνία του πολιτικού συστήματος τη Ν.Δ.: «Πιστεύω ότι η Ν.Δ. είναι η μόνη παράταξη που μπορεί να κρατήσει τον τόπο συνεκτικό και αρραγή. Είναι παράταξη ευθύνης. Προσπάθησα να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις, ιδιαίτερα τους δύο πυλώνες στους οποίους στηρίζεται για μένα η Ελλάδα, την ορθοδοξία και τους ενστόλους. Η Ν.Δ. είναι μία κεντροδεξιά παράταξη, η οποία κινδυνεύει εδώ και δύο χρόνια να χάσει τη δεξιά της πτέρυγα. Κι αν αυτό συμβεί, θα βγει τελείως εκτός της πρωτοκαθεδρίας του πολιτικού φάσματος. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί. Και κανένας δεν πρέπει να το θέλει. Από την Αριστερά μέχρι τη Δεξιά κανένας δεν πρέπει να επιθυμεί και να εύχεται κάτι τέτοιο» ήταν η κατάληξή του.

Aπό enet