Η κολλητή του Γιώργου Παπανδρέου αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες στην Κένυα
Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στο Ναϊρόμπι όπου μένει πλέον μαζί με τον γιο της και την μητέρα της μίλησε η Τίνα Μπιρμπίλη. Η πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και στενή συνεργάτιδα του Γιώργου Παπανδρέου, εργάζεται στο γραφείο του ΟΗΕ στην περιοχή ως εκτελεστική γραμματέας της Σύμβασης της Βιέννης για την προστασία του όζοντος και του Πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ για...
τις ουσίες που καταστρέφουν τη στιβάδα του.Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στο Ναϊρόμπι όπου μένει πλέον μαζί με τον γιο της και την μητέρα της μίλησε η Τίνα Μπιρμπίλη. Η πρώην υπουργός Περιβάλλοντος και στενή συνεργάτιδα του Γιώργου Παπανδρέου, εργάζεται στο γραφείο του ΟΗΕ στην περιοχή ως εκτελεστική γραμματέας της Σύμβασης της Βιέννης για την προστασία του όζοντος και του Πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ για...
Οπως σημειώνει το protothema.gr, η κυρία Μπιρμπίλη έχει νοικιάσει ένα μεγάλο σπίτι στη περιοχή Hill View Estate, σε μια ελιτίστικη περιοχή που επιλέγουν για να μείνουν κυρίως Ινδοί επιχειρηματίες. Τα ενοίκία εκεί ξεκινούν από 2.500 ευρώ το τετραγωνικό και ανεβαίνουν ανάλογα με τις ανέσεις που προσφέρει η κάθε κατοικία, ενώ αναγκάζεται να δαπανά ένα αρκετά μεγάλο ποσό για τη φύλαξη τόσο του σπιτιού της, όσο και την προσωπική της, καθώς η εγκληματικότητα στην πρωτεύουσα της Κένυας χτυπάει κόκκινο.
«Παίρνω μισθό που σου προσφέρει μια σχετική άνεση, (141.227 δολάρια το χρόνο) όμως, όπως προανέφερα, δίνω πολλά τόσο στο σπίτι όσο και για την ασφάλειά μας. Από την άλλη, είμαι ενθουσιασμένη και με το περιβάλλον της εργασίας μου, και με τα καθήκοντά μου. Συμβαίνουν σπουδαία πράγματα εδώ, παίρνονται μεγάλες αποφάσεις και εγώ είμαι παρούσα σε όλα αυτά. Αποκτώ σημαντικές εμπειρίες», λέει η ίδια μιλώντας στο Πρώτο Θέμα.
Η ζωή στο Ναϊρόμπι, όπως εξηγεί η ίδια μιλώντας στο Πρώτο Θέμα, είναι δύσκολή καθώς για τους «μουζόνγκο» (έτσι αποκαλούν εκεί τους ξένους) οι μετακινήσεις είναι περιορισμένες και πάντα σε μέρη όπου υπάρχει ασφάλεια.«Από την πρώτη μέρα που ήρθα πήρα οδηγίες για το πού μπορώ και δεν μπορώ να κυκλοφορώ. Για παράδειγμα, μας συστήνουν να αποφεύγουμε τα μέρη όπου συνωστίζεται ο κόσμος τα πρωινά του Σαββάτου και τις ώρες αιχμής. Στην Ευρώπη έχεις τον δημόσιο χώρο ως χώρο ζωής. Στο Ναϊρόμπι ισχύει το αντίστροφο. Ο ιδιωτικός σου χώρος είναι αυτός μέσα στον οποίο καλείσαι να ζήσεις και όχι ο δημόσιος», προσθέτει η πρώην υπουργός.
Από parapolitika
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου