Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Χωρίς ασυλία Κασιδιάρης, Ζαρούλια και Αρβανίτης

Την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, Ελένης Ζαρούλια, Μιχάλη Αρβανίτη και Νίκου Κούζηλου ψήφισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, όπου θα γίνουν ανάλογες ψηφοφορίες για ακόμη πέντε βουλευτές της Χ.Α. οι οποίοι ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη για το αδίκημα της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Υπέρ της άρσης ασυλίας τάχθηκαν όλα τα κόμματα, πλην των ΑΝ.ΕΛ., που δήλωσαν «παρών» και του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου που καταψήφισε. Έτσι...
η πρόταση πέρασε με 8 ψήφους υπέρ.

Τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν να διακόψουν για σήμερα την συνεδρίαση για να συνεχίσουν την ερχόμενη Τρίτη το πρωί στις 10:30, με τις ακροάσεις και των υπολοίπων επτά βουλευτών της Χρυσής Αυγής, για του οποίους ζητείται η άρση ασυλίας τους.

Στις 3:30 μ.μ. της ίδιας μέρας, προγραμμάτισαν να επισκεφθούν τις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να ακροαστούν τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Στάθη Μπούκουρα, ο οποίος, μετά την θετική ανταπόκρισή του στη σχετική πρόταση της Επιτροπής, θα μεταφερθεί για το σκοπό αυτό στην Αθήνα, από τις φυλακές Ναυπλίου, όπου κρατείται.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θετικοί εμφανίστηκαν στο να τους επισκεφθούν τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας στον Κορυδαλλό για να δώσουν εξηγήσεις επί των συμπληρωματικών κατηγοριών με τις οποίες ζητείται η άρση ασυλίας τους, και οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Γιάννης Λαγός, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Γιώργος Γερμενής.

Κατά τη σημερινή διαδικασία η Ελένη Ζαρούλια δεν παρουσιάστηκε στην Επιτροπή αλλά έστειλε υπόμνημα, επικαλούμενη κώλυμα, καθώς, όπως ισχυρίστηκε, επισκέπτεται σήμερα τον σύζυγό της, Νίκο Μιχαλολιάκο, στις φυλακές Κορυδαλλού και σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε τις κατηγορίες που της αποδίδονται, δηλώνοντας ότι δεν την αφορούν και κάνει λόγο για «πολιτική σκοπιμότητα».

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, λίγο πριν παρουσιαστεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας, κατήγγειλε ότι η εις βάρος του δίωξη «είναι χαλκευμένη, έωλη και ξεκάθαρα πολιτική». «Στοχεύει αποκλειστικά και μόνο στην παράνομη φυλάκισή μου προ των εκλογών για τον Δήμο Αθηναίων για να μην έχω τη δυνατότητα δημόσιου λόγου» τόνισε και πρόσθεσε: «Κατηγορούμαι για διακεκριμένη οπλοκατοχή για δύο όπλα που κατείχα με νόμιμη άδεια, όπως αναφέρεται και σε δύο εκθέσεις εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που καταθέτω στην Επιτροπή και τα οποία δεν υπάγονται στην κατηγορία οπλισμού που αναφέρει ο νόμος περί διακεκριμένης οπλοκατοχής».

Η άρση ασυλίας εξετάζεται ακόμα για τους Αντώνη Γρέγο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Κώστα Μπαρμπαρούση, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Δημήτρη Κουκούτση και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.
Όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, πλην της Ελένης Ζαρούλια, παραβρίσκονται στη Βουλή και θα καταθέσουν στην Επιτροπή, ο κάθε ένας ξεχωριστά.

Από την πλευρά των ΑΝΕΛ, η εκπρόσωπός τους Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά ανέφερε νωρίτερα στους δημοσιογράφους ότι θα δηλώσει «παρών» στην ψηφοφορία, το δε κόμμα της θα επιφυλαχθεί για τη στάση του, στη συζήτηση στην Ολομέλεια. Όπως διευκρίνισε η κ. Κόλλια, οι ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, μόνο στην περίπτωση που γίνει δεκτό το αίτημά τους για αλλαγή του κανονισμού της Βουλής ώστε να τους δοθεί το δικαίωμα της επιστολικής ψήφου.

«Αν προφυλακιστούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όπως επιδιώκει η συγκυβέρνηση, δίχως να μπορούν διατηρούν το δικαίωμα της επιστολικής ψήφου τότε οι ονομαστικές ψηφοφορίες θα αλλοιώνονται και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από τη μειοψηφία. Πρέπει η Δικαιοσύνη να αφεθεί ανεπηρέαστη να κρίνει αν πρέπει όντως να αρθεί η ασυλία τους και να προφυλακιστούν. Αλλά, την ίδια ώρα θα πρέπει να είναι και λυμένο το θέμα της επιστολικής ψήφου. Διαφορετικά οι ΑΝΕΛ δεν θα συμμετάσχουν σε μια μεθοδευμένη ψηφοφορία σε βάρος βουλευτών που έχουν εκλεγεί από τον ελληνικό λαό» δήλωσε η κ. Κόλλια- Τσαρουχά.

Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Από enet