Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Για νέο κόμμα ετοιμάζεται ο Γιώργος

Yποθήκες για δυναμική επανεμφάνιση στην πολιτική ζωή της χώρας βάζει ο Γιώργος Παπανδρέου-και-με τη χθεσινή κίνηση να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τις τράπεζες, είτε με ίδρυση νέου κόμματος, είτε με προσπάθεια «επανακατάληψης» του ΠΑΣΟΚ!

Κομβικό χρονικό σημείο για την προσπάθεια «επαναφοράς» του πρώην πρωθυπουργού είναι οι ευρωεκλογές, ιδίως εάν σε αυτές η «Ελιά»...
(ας μην κρυβόμαστε, το ΠΑΣΟΚ με άλλο όνομα ουσιαστικά) φέρει ένα δυσμενές αποτέλεσμα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στελέχη που πρόσκεινται στον Γιώργο Παπανδρέου, όπως ο Γιώργος Πεταλωτής και ο Παύλος Γερουλάνος, αρνήθηκαν τελικά να είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές. Κανένας «παπανδρεϊκός» δεν βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο της «Ελιάς».

Το γεγονός αυτό κάνει πολλούς να υποστηρίζουν πως στις κάλπες του Μαΐου οι «παπανδρεϊκοί» ψήφοι, στο βαθμό που μπορεί να ελεγχθούν, δεν θα κατευθυνθούν στο ψηφοδέλτιο της «Ελιάς» αλλά σε άλλα κόμματα, όπως π.χ. η ΔΗΜΑΡ, στο ευρωψηφοδέλτιο της οποίας συμμετέχει η Μαριλένα Κοππά, συνδαιτημόνας του πρώην πρωθυπουργού, πιθανόν δε και ο Πάνος Μπεγλίτης.

Ο Γ. Παπανδρέου, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν πρόκειται να προκαλέσει το επόμενο διάστημα, καθώς δεν επιθυμεί να του χρεωθεί τυχόν ήττα της Χαριλάου Τρικούπη στις ευρωεκελογές.

Ίσως κατ’ ορισμένους συνομιλητές του, προχωρήσει και σε μια-χλιαρή έστω-δήλωση στήριξης της «Ελιάς» πριν από τις ευρωεκλογές.

Ενδιαφέρον εμφανίζει, επίσης, ότι και ο Ευ. Βενιζέλος, παρά τη σκληρή δήλωσή του κατά του Γ. Παπανδρέου, δεν προχώρησε σε διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, ποιώντας προφανώς την ανάγκη φιλοτιμία.

Την ίδια στιγμή, επίσης, στελέχη που παραμένουν στη Χαρ. Τρικούπη και δεν ταυτίζονται ούτε με την νυν, ούτε με την πρώην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ετοιμάζονται να αναλάβουν πρωτοβουλίες αμέσως μετά τις κάλπες, καθιστώντας το παζλ στη Χαρ. Τρικούπη περισσότερο δύσκολο.

Ο Α. Λοβέρδος

Οι εξελίξεις συμβάλλουν τα μέγιστα για την επαναφορά του Α. Λοβέρδου στο χώρο, παρά τις διαψεύσεις του πρώην υπουργού, και μάλιστα προκειμένου να διεκδικήσει στην πορεία ηγετικό ρόλο.

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης από real

Σκανδαλίδης: Πολιτικό λάθος του Παπανδρέου
Στην κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου να καταψηφίσει το νομοσχέδιο για τις τράπεζες αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης.

«Θεωρώ ότι είναι σημαντικό πολιτικό λάθος για έναν πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο οποίος είναι αρχιτέκτονας μιας πολιτικής, αν έχει τη διαφωνία που έχει με τις τράπεζες και παραμένει και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, θα έπρεπε ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ να θέσει τους προβληματισμούς του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα», τόνισε ο κ. Σκανδαλίδης, μιλώντας στο Mega.
Από real