Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Παναθηναϊκός: Καλώς τα παιδιά του 3-0 (Ολυμπιακού)

Η ομάδα θαύμα του Γιάννη Αναστασίου εκτέλεσε τα όνειρα των «ερυθρολεύκων» για αήττητο πρωτάθλημα, ενώ το το «τριφύλλι» παραμένει η μοναδική ομάδα που πήρε αήττητο το πρωτάθλημα τη σεζόν 1963-64. 
Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής του μεγάλου ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης » καθώς επικράτησε με το εμφατικό 3-0 του Ολυμπιακού και έβαλε τέλος στο αήττητο σερί των «ερυθρόλευκων» που κρατούσε από την αρχή της σεζόν.

 Οι «ερυθρόλευκοι» που γέμισαν το «Καραϊσκάκης» και ήθελαν νίκη κόντρα στον «αιώνιο», κάτι που θα σήμαινε και μαθηματικά την κατάκτηση του τίτλου από την Κυριακή, λογάριαζαν χωρίς τον Ευρωπαίο Παναθηναϊκό (θυμήθηκε άλλες εποχές η ομάδα του Αναστασίου), που  με τους... 
Ντάνιελ Πράνιτς (45'), Μάρκους Μπεργκ στο 68' και Μεντί Αμπέντ στο 89' σημείωσαν ένα μεγαλειώδες 0-3 και σταμάτησαν το σερί της ομάδας του Μίτσελ.
 
Εγκλωβισμένος στο χαμηλό τέμπο του Παναθηναϊκού ήταν οι Πειραιώτες από το ξεκίνημα του αγώνα, με την μεγαλύτερη ευκαιρία να σκοράρουν στο παιχνίδι στο (78').  Από το πουθενά μετά από  ένα παιδαριώδες λάθος του Κουτρουμπή, ο Ολυμπιακός βρήκε έναν τρόπο να ξαναμπεί στο ματς από το σημείο του πέναλτι. Η εκτέλεση του Τσόρι, όμως, που έστειλε την μπάλα στα… πουλιά, και ήταν ενδεικτική της κάκιστης  εμφάνισης του Ολυμπιακού.

Μεγάλη ατυχία για την ομάδα του Μίτσελ η αναγκαστική αλλαγή λόγω της λιποθυμίας του Ολαϊτάν, που  ουσιαστικά περιόρισε τις δυνατότητές του να πάει σε plan b, εάν έβλεπε τα πράγματα να μην εξελίσσονται καλά ούτε στο δεύτερο μέρος, όπως και έγινε. Από την άλλη πλευρά, το  «τριφύλλι» , στην δεύτερη οργανωμένη επίθεση που δημιούργησε στο πρώτο μέρος, ο Πράνιτς δεν αστόχησε, πλασάροντας εύστοχα τον Ρομπέρτο στην δεξιά του γωνία ύστερα από την ασίστ του Μπεργκ, ανοίγοντας το  σκορ 0-1 στο(45'). Ο Παναθηναϊκός συνέχισε στο ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο με κλειστή άμυνα και ξαφνικές αντεπιθέσεις και στο 67' με τον  Μπεργκ να γράφει  το 2-0 και να κλειδώνει ουσιαστικά την νίκη στο Φάληρο. Ο θρίαμβος των πρασίνων ολοκληρώθηκε στο  (89’), με τον  Αμπέντ να διαμορφώσει το 3-0 και να σφραγίσει μια μεγάλη νίκη μέσα στο σπίτι του αντιπάλου του.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ο τραυματισμός του Γιάννη Αναστασίου, όταν δευτερόλεπτα μετά τον καταλογισμό πέναλτι στους «ερυθρόλευκους» κι ενώ διαμαρτυρόταν για την απόφαση του διαιτητή, ένα κύπελλο με αναψυκτικό που εκτοξεύτηκε απ’ την εξέδρα πίσω απ’ τον πάγκο τον χτύπησε στο κεφάλι.

Αμέσως μετά απ’ αυτό ο προπονητής των «πράσινων» σωριάστηκε στο έδαφος, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι -πέραν του ιατρικού επιτελείου που έσπευσε για τις πρώτες βοήθειες- δίπλα του βρέθηκε και ο Μίτσελ.

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Μαρκάνο (46' Παπαδόπουλος), Χολέμπας, Μανιάτης, Εντινγκά, Ολαϊτάν (35' Βαλντές), Πέρες, Ντομίνγκες, Κάμπελ.

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντεφελντ, Νάνο, Λαγός (90' Μαρινάκης), Πράνιτς, Ατζαγκούν (86' Καρέλης), Ζέκα, Αμπέντ, Μπεργκ (76' Πέτριτς).
  
***Στο «Απόστολος Νικολαΐδης» υπάρχουν περισσότεροι από 2500 οπαδοί του Παναθηναϊκού… εκστασιασμένοι με την τεράστια νίκη σε βάρος του Ολυμπιακού. Οι «πράσινοι» οπαδοί συγκεντρώθηκαν έξω από το ιστορικό γήπεδο της Λεωφόρου και περιμένουν να αποθεώσουν την αποστολή που επιστρέφει από το «Γ. Καραϊσκάκης». Μάλιστα, η πρώτη στάση του πούλμαν έγινε στο Ιπποκράτειο, όπου κι εκεί υπήρχαν χιλιάδες οπαδοί για να αποθεώσουν Αναστασίου και παίκτες.

24:30 Η νύχτα έγινε μέρα στο Κορωπί από χιλιάδες φίλους του Παναθηναϊκού που υποδέχθηκαν μέσα σε αποθέωση την αποστολή. Ξημερώματα Δευτέρας στο «Γ. Καλαφάτης» στο Κορωπί, η υποδοχή που επιφύλαξαν στους παίκτες οι οπαδοί των πρασίνων δεν έχει προηγούμενο αφού περισσότεροι από 2500 φίλοιτου «τριφυλλιού» έκαναν τη νύχτα… μέρα, με το σύνθημα που δονεί την ατμόσφαιρα να είναι ένα: «οε, οε, οε, αήττητο πρωτάθλημα δεν παίρνετε ποτέ!».

Από enet

Βίντεο Τα γκολ του "πράσινου" θριάμβου στο Ολυμπιακός-Παναθηναικός 0-3
Από papatzides