Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Τα «όρνεα» του πλούτου -> Εβγαλαν 2,5 δισ. δολ. κροίσοι των hedge fund

Η Ελλάδα αποτελεί μία από τις επιλογές αμερικανικών
fund που αναζητούν πρόσκαιρες υψηλές αποδόσεις
Το ποσό των 2,5 δισ. δολαρίων εισέπραξαν πέρυσι τα εννιά ιδρυτικά στελέχη των τεσσάρων μεγάλων εισηγμένων αμερικανικών hedge fund και εταιρειών επιχειρηματικών συμμετοχών (private equity companies), αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Τα έσοδα αυτά, που προέρχονται από μερίσματα, κέρδη επενδύσεων και άλλες αμοιβές, τα μοιράσθηκαν οι ιδρυτές των εταιρειών Apollo, Blackstone, Carlyle και KKR και είναι υπερδιπλάσια από αυτά του προηγούμενου έτους, ενώ αντανακλούν την αυξημένη...
χρηματιστηριακή αξία των εταιρειών τους σε μία αγορά που έχει τονωθεί από τη χαλαρή νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Ο εκ των ιδρυτών της Apollo Λίον Μπλακ εισέπραξε 546 εκατ. δολάρια και μαζί με τους δύο άλλους ιδρυτές της εταιρείας - τον Τζος Χάρις και τον Μαρκ Ράουαν - πήραν συνολικά πάνω από 1 δισ. δολάρια.

Ο Μπλακ πήρε 369 εκατ. δολάρια από την καταβολή μερίσματος σε μετρητά και 177 εκατ. δολάρια από κέρδη του σε επενδύσεις σε κεφάλαια της Apollo. Ο βασικός μισθός του ήταν 100.000 δολάρια, με πρόσθετα 187.000 δολάρια για άλλες δαπάνες, όπως αυτοκίνητο με οδηγό.

Ο Χάρις έλαβε συνολικά 275 εκατ. δολάρια και ο Ράουαν 258 εκατ. δολάρια.

Ο Στηβ Σβάρτσμαν της εταιρείας Blackstone έλαβε 374,5 εκατ. δολάρια, ενώ οι τρεις ιδρυτές της Carlyle μοιράστηκαν 750 εκατ. δολάρια και οι συνιδρυτές της KKR - Χένρι Κρέιβις και Τζορτζ Ρόμπερτς - εισέπραξαν συνολικά 327 εκατ. δολάρια. 

Από enet