Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Αγρότες γιούχαραν και πέταξαν πορτοκάλια έξω από το κτίριο της Περιφέρειας στην Τρίπολη (Βίντεο)

Μετά τη μεγάλη συγκέντρωση στα διόδια της Νεστάνης, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Πελοποννήσου προχώρησαν σε πορεία από τον κόμβο του Βασιλόπουλου μέχρι την Πλατεία Ανεξαρτησίας, όπου βρίσκεται το κτίριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Μπροστά ήταν κάποια αγροτικά αυτοκίνητα γεμάτα με πορτοκάλια και πίσω ακολουθούσε πολύς κόσμος με πανό και φωνές!

Μόλις έφτασαν έξω από το κτίριο της Περιφέρειας, έριξαν πορτοκάλια στην πόρτα και...
άφησαν εκεί κλούβες γεμάτες με πορτοκάλια!
Κατόπιν, ανέβηκε πάνω η συντονιστική επιτροπή αποτελούμενη από αγρότες όλων των περιοχών.
Η συντονιστική κατέθεσε αιτήματα και ζήτησε έμπρακτη στήριξη, ξέροντας ότι η περιφέρεια δεν μπορεί μεν να αποφασίσει τουλάχιστον όμως μπορεί να πιέσει και όχι απλά να εκδώσει ένα ψήφισμα άνευ ουσίας.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης έκανε τις καθιερωμένες διαπιστώσεις ότι πρέπει να στηριχτεί ο πρωτογενής τομέας και ότι ο αγροτικός κόσμος είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας. Είπε επίσης ότι δυστυχώς η κυβέρνηση παρά τις δεσμεύσεις δεν κάνει αυτά που έχει υποσχεθεί και ότι το θέμα θα το συζητήσουν στο περιφερειακό και θα εκδώσουν ψήφισμα συμπαράστασης.

Τελειώνοντας η σύσκεψη, κατεβαίνοντας κάτω οι αγρότες ενημέρωσαν με ντουντούκα τους υπόλοιπους οι οποίοι άρχισαν τα γιουχαΐσματα και είπαν ότι θα παραμείνουν στα μπλόκα και θα συνεχίσουν τον αγώνα τους…