Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Προηγείται ο Βαλλιανάτος στις δημοσκοπήσεις

Φωτιά στην προεκλογική μάχη για τον δήμο της Αθήνας έβαλε ο υποψήφιος δήμαρχος Γρηγόρης Βαλλιανάτος. Ο κ. Βαλλιανάτος αποκάλυψε μέσω της σελίδας του στο Facebook πως είναι οροθετικός και πήρε κεφάλι στις δημοσκοπήσεις και 500 like.

Η αποκάλυψη του Γρηγόρη Βαλλιανάτου πως είναι οροθετικός αιφνιδίασε τους άλλους υποψηφίους...
που δεν περίμεναν πως ο Βαλλιανάτος είχε ένα τόσο γερό χαρτί κρυμμένο μέσα στην τσέπη του.

Οι άλλοι υποψήφιοι δήμαρχοι έχουν πανικοβληθεί από την δήλωση Βαλλιανάτου πως είναι οροθετικός -και τον κατηγορούν για αθέμιτο ανταγωνισμό-, αφού βλέπουν πως ο δήμος της Αθήνας κινδυνεύει να χαθεί πριν ξεκινήσει η προεκλογική εκστρατεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα επιτελεία των υποψηφίων δημάρχων της Αθήνας, μετά την αποκάλυψη του Γρηγόρη Βαλλιανάτου πως είναι οροθετικός, ο Γιώργος Καμίνης σκέφτεται να αποκαλύψει πως έχει προστάτη, ο Νικήτας Κακλαμάνης φυματίωση και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος αχρωματοψία.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ετοιμάζεται να αποκαλύψει πως δεν έχει περάσει ιλαρά και μαγουλάδες, ενώ ο Νίκος Σοφιανός δεν χρειάζεται να αποκαλύψει πως έχει κάποια αρρώστια, αφού είναι στο ΚΚΕ και νομίζει πως είναι κομμουνιστής, οπότε όλοι καταλαβαίνουμε πως έχει παραισθήσεις και τα έχει χαμένα.

Σε όσους τον κατηγόρησαν πως προσπαθεί να εκμεταλλευτεί ένα σοβαρό προσωπικό πρόβλημα υγείας με αφορμή την υποψηφιότητά του για τον δήμο της Αθήνας, ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος απάντησε πως το είχε πει και στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια το 2002, οπότε θα πρέπει να του ζητήσουν συγγνώμη όλοι αυτοί οι αμόρφωτοι που δεν παρακολουθούν τις υπέροχες εκπομπές της Αννίτας, και μένουν πίσω στις πολιτικές εξελίξεις.

Τώρα όλοι περιμένουν με αγωνία την επόμενη κίνηση του Γρηγόρη Βαλλιανάτου –φήμες λένε πως θα αποκαλύψει ότι είναι στρέιτ-, αφού είναι βέβαιο πως, μέχρι τις εκλογές, θα μας χαρίσει μοναδικές στιγμές.

(Πριν τις εκλογές του 2012, με άψογη συνεργασία Ανδρέα Λοβέρδου και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, συνελήφθησαν τοξικομανείς γυναίκες και στη συνέχεια διαπομπεύτηκαν ως οροθετικές πόρνες. Οι φωτογραφίες τους δημοσιεύτηκαν παντού -για να προφυλαχθούν δήθεν οι πελάτες ψηφοφόροι-, ενώ δημοσιεύτηκαν, εκτός από τα ονόματά τους, οι διευθύνσεις των σπιτιών τους και τα ονόματα των γονιών τους. Ένα χρόνο μετά, αυτές οι γυναίκες αθωώθηκαν, αφού αποδείχτηκε πως δεν ήταν πόρνες. Αυτό το αίσχος έγινε για να κάνουν προεκλογική εκστρατεία και να εκλεγούν ο Λοβέρδος και ο Χρυσοχοΐδης. Τώρα ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος κάνει προεκλογική εκστρατεία για τον δήμο της Αθήνας αποκαλύπτοντας πως είναι οροθετικός. Αυτό για το οποίο διαπομπεύτηκαν οι γυναίκες πριν τις εκλογές του 2012 είναι προεκλογικό ατού για τον Βαλλιανάτο. Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται πως το θέμα δεν είναι αν είσαι οροθετικός ή όχι, ναρκομανής ή όχι, Έλληνας ή μετανάστης. Το θέμα είναι αν είσαι φτωχός. Γιατί οι φτωχοί μόνο διώκονται. Διώκονται οι φτωχοί οροθετικοί, οι φτωχοί ναρκομανείς, οι φτωχοί Έλληνες ή μετανάστες, Αλλά ακόμα και έξυπνοι και φιλελεύθεροι άνθρωποι -όπως ο Βαλλιανάτος- θα κάνουν πάντα γαργάρα αυτή τη λεπτομέρεια, γιατί ο μοντέρνος ακτιβισμός απαιτεί και θύματα. Χρειάζονται θύματα για να δείξεις πόσο νοιάζεσαι εσύ ο ανθρωπιστής για αυτά. Πώς αλλιώς θα κάνουν καριέρα οι «ακτιβιστές»; Πώς θα γίνει η κονόμα;)

Εγραψε o Pitsirikos