Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

WSJ: Μυστική συνάντηση για την Ελλάδα, χωρίς την... Ελλάδα - Δεν κάλεσαν τον Στουρνάρα

Για μυστική συνάντηση με αντικείμενο το ελληνικό χρέος στις Βρυξέλλες μετά το Eurogroup της Δευτέρας, στην οποία μάλιστα δεν παρευρέθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, κάνει λόγο η Wall Street Jοurnal.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, λίγο μετά το Eurogroup της Δευτέρας, στις Βρυξέλλες, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από το ΔΝΤ, την Κομισιόν, την ΕΚΤ, την ευρωζώνη καθώς και οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας και της Γαλλίας, Σόιμπλε και Μοσκοβισί αντιστοίχως, συμμετείχαν σε συνάντηση, στην οποία ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ Γιάννης Στουρνάρας δεν εκλήθη.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η συνάντηση έλαβε χώρα την ώρα που ο Γιάννης Στουρνάρας παραχωρούσε την συνέντευξη Τύπου.

Στο μυστικό ραντεβού, οι αξιωματούχοι φέρεται να προσπάθησαν να βρουν λύσεις για δύο θέματα...
που «απειλούν» την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας και εν γένει της ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες στη μυστική σύσκεψη αναζήτησαν τρόπους, με τους οποίους, αφενός, θα πιέσουν την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στις αντιδημοφιλείς διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις αφετέρου δε διερεύνησαν πιθανές πηγές έξτρα πόρων προκειμένου να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό της Ελλάδας για το δεύτερο μισό του έτους, το οποίο υπολογίζεται περί τα 5 με 6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η συνάντηση δεν κατέληξε σε κάποιο συμπέρασμα, υποστηρίζει το δημοσίευμα, επικαλούμενο στελέχη με γνώση επί του θέματος.

Από avgi