Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ο Σαμαράς χαρίζει το κρατικό κερδοφόρο μονοπώλιο του ΑΔΜΗΕ στο 1/20 της αξίας του

Τα μαχαίρια ακονίζουν ντόπιοι καρχαρίες όπως ο Μυτιληναίος, ο Περιστέρης, ο Λάτσης, ο Μπόμπολας, αλλά και ξένες εταιρείες όπως η ιταλική Terna, οι Γερμανικές RWE και E.ON καθώς και η γαλλική EDF. 151 βουλευτές υπερψήφισαν στη Βουλή το σχέδιο νόμου του  Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) «Ρύθμιση θεμάτων της ΑΔΜΗΕ Α.Ε.». Ξέρουν τι κάνουν;

Διαβάστε στο UNFOLLOW 26 που κυκλοφορεί: «Ο Σαμαράς χαρίζει το κρατικό κερδοφόρο...
μονοπώλιο του ΑΔΜΗΕ στο 1/20 της αξίας του». Στο ρεπορτάζ του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου και του Παναγιώτη Θεοδωρόπουλου, παρακολουθούμε βήμα βήμα πώς μεθοδεύτηκε σταδιακά το ξεπούλημα του κερδοφόρου ΑΔΜΗΕ από τις κυβερνήσεις των Μνημονίων.

«Ο Ανεξάρτητος ∆ιαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (Α∆ΜΗΕ), πολύτιμο τμήμα της δημόσιας περιουσίας, με στρατηγική σημασία ακόμη και για την εθνική ασφάλεια, παραδίδεται αντί πινακίου φακής σε ιδιώτες. Το κυβερνητικό σχέδιο ιδιωτικοποίησης του κερδοφόρου ΑΔΜΗΕ είναι ταυτοχρόνως ο «προθάλαμος» για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και τελικά την εκχώρηση του μεγαλύτερου τμήματος των υποδομών ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας σε συγκεκριμένους επιχειρηματικούς ομίλους.

Αν η κυβέρνηση προχωρήσει στη νεοαποικιακή σύμβαση για πώληση του Α∆ΜΗΕ, η χώρα χάνει διά παντός τον έλεγχο των δικτύων μεταφοράς, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια και το κόστος του ρεύματος, καθώς και την εθνική ασφάλεια.

Ήταν τέτοια η σπουδή της κυβέρνησης να επιταχύνει τις διαδικασίες για το ξεπούλημα των δικτύων μεταφοράς ενέργειας της χώρας, που  κατέθεσε το νομοσχέδιο λίγες μόνο ώρες πριν κλείσει η Βουλή για τις διακοπές των Χριστουγέννων!

Τα κέρδη που θα προκύψουν για τους επόμενους ιδιοκτήτες είναι τεράστια, αφού θα αγοράσουν με χαμηλό τίμημα έτοιμες εγκαταστάσεις, με συγκεκριμένο πελατολόγιο και εξασφαλισμένα υψηλά τιμολόγια. Δεν είναι τυχαίο ότι θέση μάχης για την απόκτηση τόσο του ΑΔΜΗΕ όσο και των εγκαταστάσεων και της περιουσίας της ΔΕΗ έχουν ήδη λάβει μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Ο Όμιλος Μυτιληναίος, η ΤΕΡΝΑ (Ενεργειακή) του Γιώργου Περιστέρη, η ELPEDISON, με βασικούς μετόχους από την ελληνική πλευρά τα ΕΛ.ΠΕ. του ομίλου Λάτση και, σε μικρότερο ποσοστό, την ΕΛΛΑΚΤΩΡ του ομίλου Μπόμπολα. Η ιταλική Terna, οι γερμανικές RWE και E.ON καθώς και η γαλλική EDF.»

Ποια είναι η περιουσία του ΑΔΜΗΕ που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να βγάλει στο σφυρί;

Πώς η ΔΕΗ κόπηκε σε «φιλέτα» προκειμένου να πουληθεί;

Γιατί το δημόσιο μονοπώλιο μετατρέπεται σε ιδιωτικό και η ενέργεια παραδίδεται σε χέρια μονοπωλιακών ομίλων;

Σε ποια τιμή θα πωληθεί ο ΑΔΜΗΕ και πώς η κυβέρνηση ετοιμάζει ήδη τη μεγιστοποίηση του κέρδους για τον επόμενο ιδιοκτήτη;

Τι γυρεύει η Goldman Sachs στα χωράφια του λιγνίτη;

Είσαι μεγαλοκαρχαρίας με προσβάσεις στην ελληνική κυβέρνηση; Ζήσε το success story σου στην Ελλάδα, κι άσε τους καταναλωτές να πεθαίνουν…

Διαβάστε στο UNFOLLOW 26: «Ο Σαμαράς χαρίζει το κρατικό κερδοφόρο μονοπώλιο του ΑΔΜΗΕ στο 1/20 της αξίας του», ρεπορτάζ του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου και του Παναγιώτη Θεοδωρόπουλου.

Από unfollow