Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013

Παράταση μέχρι την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου για τα τέλη κυκλοφορίας

Παράταση στο «παρά πέντε» για τα τέλη κυκλοφορίας
Μέχρι την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου θα μπορούν να πληρώσουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας οι φορολογούμενοι – Έκτακτες συναλλαγές στις ΔΟΥ την Πέμπτη και την Παρασκευή. 

Την… καθιερωμένη τακτική της χορήγησης παράτασης για την αποπληρωμή των τελών κυκλοφορίας λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία συνέχισε και φέτος το υπουργείο Οικονομικών.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σημείωσε στην ανακοίνωσή του την «αξιέπαινη προσέλευση των πολιτών στα σημεία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας», ευχαριστώντας όσους ήδη ανταποκρίθηκαν έγκαιρα...
και με συνέπεια στην υποχρέωσή τους.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «επειδή η προσέλευση παραμένει πολύ υψηλή και προς διευκόλυνση των πολιτών την ημέρα της παραμονής του νέου έτους η εμπρόθεσμη πληρωμή θα μπορεί να γίνεται μέχρι και την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014».

Έκτακτες συναλλαγές στις ΔΟΥ την Πέμπτη και την Παρασκευή

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ανακοίνωσε τη δυνατότητα πραγματοποίησης εκτάκτων συναλλαγών στις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες (ΔΟΥ) την Πέμπτη και την Παρασκευή, 2 και 3 Ιανουαρίου 2014.

Οι συναλλαγές αυτές αφορούν:

α) τη χορήγηση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, που λήγει η προθεσμία υποβολής του,

β) την παραλαβή κατατεθειμένων πινακίδων κυκλοφορίας, με την ταυτόχρονη πληρωμή τελών του 2014,

γ) την κατάθεση δήλωσης μεταβίβασης ακινήτου κατοίκου εξωτερικού, σε εκτέλεση προσυμφώνου μεταβίβασης που λήγει η προθεσμία,

δ) τη κατάθεση δήλωσης κληρονομιάς, κλπ.

Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο του γενικού γραμματέα Χάρη Θεοχάρη, δεδομένου ότι είχε αρχικώς οριστεί ότι οι Δ.Ο.Υ., δεν θα πραγματοποιήσουν συναλλαγές με το κοινό κατά τις ημερομηνίες αυτές, καθώς και ότι οι υπάλληλοι θα βρίσκονται στις θέσεις εργασίας τους ώστε να ενημερωθούν κυρίως για τις διατάξεις του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, θα πρέπει να οριστούν από τους εκτελούντες χρέη Προϊσταμένου των Δ.Ο.Υ., 3 έως 5 υπάλληλοι (ανάλογα με το μέγεθος της κάθε Δ.Ο.Υ.), για την πραγματοποίηση των παραπάνω εκτάκτων περιπτώσεων συναλλαγών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Από efsyn