Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Δημόσιος εξευτελισμός

Η ημίγυμνη κοπέλα βρίσκεται ξαπλωμένη πάνω σε ένα κρεβάτι το οποίο έχει τοποθετηθεί στο κέντρο του στούντιο. Φορά στρινγκ και στράπλες στηθόδεσμο. Η κάμερα ζουμάρει συνεχώς στο στήθος, τα πόδια, την περιοχή του μπικίνι.

Οι δύο παρουσιάστριες της εκπομπής «Το Πρωινό» (ΑΝΤ1), Φαίη Σκορδά και Σάσα Σταμάτη, έχουν καλέσει μια αισθητικό για να παρουσιάσουν θέμα σχετικό με την αποτρίχωση.

Η κάμερα συνεχίζει να εστιάζει στο κορμί...
του νεαρού κοριτσιού με περισσή χυδαιότητα. Οι άρρενες παρουσιαστές κραυγάζουν, παραληρούν μπροστά στο θέαμα και ζητούν μέσω οχλαγωγίας να μάθουν περισσότερα για την τεχνική της αποτρίχωσης. Ο κεντρικός παρουσιαστής Γιώργος Λιάγκας μάλιστα μεταφέρει το αίτημα για επανάληψη του θέματος την επόμενη ημέρα λόγω πολλών αποριών.

Η στιγμή του απόλυτου εξευτελισμού πλησιάζει. Ζητούν από το κορίτσι να στηριχθεί στους αγκώνες και τα γόνατα. «Δηλαδή στα τέσσερα» διευκρινίζουν οι παρουσιαστές. Το κορίτσι αμήχανο και ταπεινωμένο αντιδρά σαν «τρομαγμένο ζώο» περικυκλωμένο από αγρίους. Η κάμερα επιμένει και πλησιάζει το γυμνό σώμα. Ιαχές, επιφωνήματα και ο εξευτελισμός μιας γυναίκας σε πρώτο πλάνο.

Η συγκεκριμένη σκηνή έλαβε χώρα σε πρωινή ψυχαγωγική εκπομπή που απευθύνεται στον μέσο τηλεθεατή. Η γυναίκα που παρακολουθεί τη συγκεκριμένη εικόνα νιώθει προσβεβλημένη και ταπεινωμένη. Η χυδαιότητα της εικόνας και του περιεχομένου, τα χοντροκομμένα αστεία και η απαξίωση του γυναικείου σώματος ευτέλισαν ένα πρόγραμμα το οποίο εδώ και αρκετές ημέρες ολισθαίνει επικίνδυνα.

Το μέτρο έχει χαθεί σε κάποια σημεία και η αίσθηση είναι πως όλα πια γίνονται στο πλατό για τα νούμερα. Ξεκατινιάσματα, κουτσομπολιό, αμπελοφιλοσοφία και προκλητική άνεση να σχολιαστούν όλα και όλοι με θράσος και ακατάλληλες για την τηλεόραση εκφράσεις. Βέβαια μπροστά στο θέαμα του πρωινού της Τρίτης με το «θήραμα» απροστάτευτο στην αρένα αυτά μοιάζουν με λεπτομέρειες.  

Γραμμέλη Αφροδίτη
από το ΒΗΜΑ μέσω nonews-news