Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Τατσόπουλος: Ο Πάγκαλος και ο Άδωνις του ΣΥΡΙΖΑ

Μια και ήρθε η «ώρα του ΣΥΡΙΖΑ» ήταν μοιραίο να βγάλει και αυτός έναν Πάγκαλο (φρενοβλάβεια του κυνισμού και της χυδαιότητας) ή έναν Άδωνι (το φρενοβλαβές παραλήρημα του νεόπλουτου νάρκισσου της πολιτικής).
Οι «νταβάδες» σε κάθε κόμμα εξουσίας προωθούν και μια φρενοβλαβή φιγούρα για «κρότο» και «λάμψη»: του «λαγού» και της ακραίας χυδαιότητας, κατ’ εικόνα και ομοίωσή τους…

Στο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχαν μια συσκευασία που να χωράνε και οι δύο (Πάγκαλος-Άδωνις): Τον Πέτρο Τατσόπουλο!!!

Και στους τρεις απαστράπτουν τα κοινά χαρακτηριστικά:

Προσωποποιούν με τον πλέον κυνικό τρόπο, την «αισθητική» της φιλαυτίας και της απληστίας, του πολιτικού χαμαιλεοντισμού και του μνησίκακου κομπασμού, κρυμμένα όλα αυτά πίσω από το καμουφλάζ του φανφαρονισμού, της «παντογνωσίας» και του υστερικού ναρκισσισμού. Την αχαλίνωτα νοσηρή φαντασία τους μόνο...
η ομηρική τους αυτοϊκανοποίηση την ξεπερνά…

Ένα άλλο κοινό χαρακτηριστικό των ναρκισσιστικών διαστροφών τους είναι η ΑΠΛΗΣΤΙΑ στο να βρίσκονται ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ στην επικαιρότητα για να επιβεβαιώνουν την ύπαρξή τους. Γι αυτό καταλαμβάνονται, συχνά, από παραληρηματικές εξάρσεις…

Μια τέτοια χυδαία παραληρηματική «έξαρση» και «έπαρση» του «επιβήτορα της μισής Αθήνας», είναι ο χαρακτηρισμός του Μανόλη Γλέζου: «μοιάζει με το γεράκο του Αστερίξ με τη θεογκόμενα».
Διαβάστε ΕΔΩ:
http://www.tanea.gr/news/politics/article/5050713/tatsopoylos-o-glezos-moiazei-me-ton-gerako-toy-asteriks-me-th-theogkomena/  
Γι αυτό το «σπορ» του Τατσόπουλου (του επιβήτορα) διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ:
http://resaltomag.blogspot.gr/2013/08/blog-post_9165.html

Ο Τατσόπουλος, συνεπώς, φιλοδοξεί να ξεπεράσει, στην αρένα του ΚΙΤΣ της φρενοβλάβειας, και τον Πάγκαλο και τον Άδωνι…

Από resaltomag

Τατσόπουλος: «Ο Γλέζος μοιάζει με τον γεράκο του Αστερίξ με τη θεογκόμενα - η απλή αναλογική είναι στη φορμόλη» 
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος, είπε ότι η απλή αναλογική είναι ανέφικτη σήμερα, διαφοροποιούμενος από την επίσημη θέση του κόμματος.
Σαφείς αποστάσεις από τις θέσεις του Μανώλη Γλέζου πήρε την Πέμπτη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος ο οποίος μάλιστα διαφώνησε και με την στάση στελεχών του κόμματος υπέρ της απλής αναλογικής.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 o Πέτρος Τατσόπουλος αμφισβήτησε την άποψη του Γλέζου - αλλά και τα όσα είχε πει από την ίδια συχνότητα λίγο νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης - για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα και την υιοθέτηση της απλής αναλογικής, λέγοντας ότι είναι ξεπερασμένη και οδηγεί «στην κόλαση, στην ακυβερνησία» όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η απλή και άδολη αναλογική έχει μπει στο ψυγείο ή μάλλον στη φορμόλη» είπε ο Τατσόπουλος ο οποίος πρόσθεσε πως δεν κατανοεί τις προτάσεις «να... νεκραναστηθεί». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε ότι «αν σήμερα εφαρμοστεί απλή αναλογική αυτό σημαίνει πως η αυτοδυναμία είναι δύσκολη – εξάλλου τα τελευταία 40 χρόνια το 50% + 1 έχει επιτευχθεί μόνον μία φορά, όταν το πήρε ο Καραμανλής το Νοέμβριο του '74» υπενθύμισε.

«Εάν θέλεις απλή αναλογική, στην ουσία λες ότι η αυτοδυναμία είναι αδύνατη και ότι πας σε συμμαχικές κυβερνήσεις. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει ανεπτυγμένη κουλτούρα συμμαχικών κυβερνήσεων, παρά μόνον άγριος διπολισμός. Όποιος έχει υπονοήσει συμμαχική κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού έχει φάει πόρτα! Πας σε μια ομηρία των μεγάλων κομμάτων από τα μικρά. Δεν αμφισβητώ τις προθέσεις του Γλέζου αλλά θεωρώ πως η απλή αναλογική είναι σήμερα ο ιδανικός δρόμος προς την Κόλαση, προς την ακυβερνησία».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως αν έρθει πρόταση για απλή αναλογική στη Βουλή θα την καταψηφίσει. «Αν έρθει στη Βουλή οποιαδήποτε πρόταση, θα την καταψηφίσω. Θα εξαρτηθεί από το ποια είναι. Απλή και άδολη αναλογική; Να πάμε στο 50%; Αυτή δεν νομίζω ότι τη συζητάει κανένας, εκτός από τον Μανόλη Γλέζο. Δεν τη συζητάει κανένας στα μεγάλα κόμματα» τόνισε ο Τατσόπουλος.

Σχολιάζοντας τα περί συνεργασιών και στην ερώτηση του κατά πόσον ο ΣΥΡΙΖΑ προτιμά να μιλάει με τον Πάνο Καμμένο παρά με το ΠΑΣΟΚ, ο Τατσόπουλος απάντησε: «Εγώ δεν προτιμώ τον Καμμένο, άλλοι στο κόμμα το λένε, αλλά σκεφτείτε και πόσο “τρυφερά” μιλάει για εμάς το ΠΑΣΟΚ...»

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα είπε στον ΒΗΜΑ FM 99,5 την Τετάρτη ο Μανώλης Γλέζος για το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθει για το πού θα βρει τα λεφτά, ο Τατσόπουλος επιστρέτευσε ένα ευφυολόγημα λέγοντας πως «ο Γλέζος μοιάζει με τον γεροντάκο στον Αστερίξ με τη θεογκόμενα...».

«Ο κ. Γλέζος τα έλεγε και παλιότερα αυτά για τα λεφτά, αλλά η ουσία είναι πως δεν μπορεί να γίνει δραματική αλλαγή στο οικονομικό τοπίο χωρίς ανάλογη δραματική αλλαγή στην φορολογική πολιτική».
Από tanea


Τατσόπουλος για Γλέζο: «Μοιάζει με τον γεροντάκο στον Αστερίξ με τη θεογκόμενα» 
Με τον… Μαθουσαλίξ του γαλατικού χωριού, τον γνωστό ήρωα της σειράς κόμικ Αστερίξ, παρομοίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος τον Μανώλη Γλέζο.

«Ο Γλέζος στον Αστερίξ μοιάζει περισσότερο με τον γεράκο εκείνο που έχει τη θεογκόμενα… Του μοιάζει καταπληκτικά!» σημείωσε ο Πέτρος Τατσόπουλος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό, Βήμα FM την Πέμπτη το πρωί.

Σχολιάζοντας και κρατώντας αποστάσεις από τις θέσεις του Μανώλη Γλέζου ο Πέτρος Τατσόπουλος δήλωσε ακόμη ότι «ο κ. Γλέζος τα έλεγε και παλιότερα αυτά για τα λεφτά, αλλά η ουσία είναι πως δεν μπορεί να γίνει δραματική αλλαγή στο οικονομικό τοπίο χωρίς ανάλογη δραματική αλλαγή στην φορολογική πολιτική».

Αναφορικά με το μπόνους των 50 εδρών και την απλή αναλογική ο Πέτρος Τατσόπουλος δήλωσε ότι «η απλή και άδολη αναλογική έχει "μπει στη φορμόλη" τα τελευταία χρόνια και πως δεν κατανοεί τις προτάσεις να... νεκραναστηθεί… Δεν αμφισβητώ τις προθέσεις του Γλέζου αλλά θεωρώ πως η απλή αναλογική είναι σήμερα ο ιδανικός δρόμος προς την Κόλαση, προς την ακυβερνησία».
Από το Ποντίκι

Καλά να πάθετε

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου για το πού θα βρει τα λεφτά ο ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Τατσόπουλος δήλωσε πως «ο Γλέζος είναι σαν τον γεράκο του Αστερίξ με την θεογκόμενα». Αυτά παθαίνεις όταν κατεβάζεις ως υποψήφιους βουλευτές όσους περνούν έξω από τα γραφεία σου.

(Εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα δεν καταλάβατε Τατσόπουλοι τι σημαίνουν; Ή είστε κι εσείς ίδιοι;)

Αχαρακτήριστη τοποθέτηση Τατσόπουλου για τον Μ. Γλέζο (Βίντεο) 

Ηταν αναμενόμενο ότι η δήλωση του Μανώλη Γλέζου, με την οποία εκτιμούσε ότι το οικονομικό πρόγραμμα του Σύριζα δεν πείθει απόλυτα, «υπάρχουν σημεία που δεν έχουν ξεκαθαριστεί. Και ορρωδώ να πω ότι στον κόσμο που με ρωτάει πού θα βρούμε τα λεφτά, ότι η απάντησή μας δεν είναι πειστική. Δεν είναι. Πρέπει να είναι πιο πειστική», είχε πει χαρακτηριστικά, θα δημιουργούσε αντιδράσεις.

Σε καμιά περίπτωση όμως δεν φανταζόμαστε, ότι αυτή την δήλωση του ιστορικού στελέχους της αριστεράς θα την ακολουθούσε η κατάπτυστη τοποθέτηση του συνεργαζόμενου με τον Σύριζα βουλευτή Πέτρου Τατσόπουλου που θα παραλλήλιζε την εμβληματική μορφή του αριστερού κινήματος, τον Μ. Γλέζο ….σαν τον γεράκο του Αστερίξ με τη θεογκόμενα την ξανθιά …

Αδυνατούμε να βρούμε λέξεις να χαρακτηρίσουμε την στάση του Π. Τατσόπουλου. Να τον χαίρεται ο Τσίπρας και οι ψηφοφόροι του.


Διευκρινήσεις Τατσόπουλο για τις δηλώσεις του σχετικά με τον Μ. Γλέζο και θέσεις του ενάντια της απλής αναλογικής (2 Βίντεο) 
Επειδή σε περασμένη ανάρτηση είχαμε αναφερθεί σε δηλώσεις του Τατσόπουλου που αφορούσαν τον Μ. Γλέζο, όπως αυτές μεταδόθηκαν από ΜΜΕ (και από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του Αντένα) και πιθανόν να τον αδικήσαμε, θεωρούμε υποχρέωση μας να παρουσιάσουμε την δική του εκδοχή όπως την παρουσίασε στην τηλεοπτική εκπομπή του Ευαγγελάτου. 

Ο βουλευτής του Σύριζα, ισχυρίστηκε ότι η δήλωση του υπέστη κοπτοραπτική, παρουσιάστηκε με προβοκατόρικο τρόπο και σύμφωνα με τον ίδιο «μια ανάλαφρη κουβέντα το πρωί στον ΒΗΜΑ FM γύρω από τους ήρωες του Αστερίξ -με αφορμή ένα εστιατόριο ονόματι "Δρυίδης"- ανηφορίζει ήδη προς τη γνωστή διαδικτυακή Λεωφόρο της Παράνοιας. Με παρηγορεί τουλάχιστον ότι ο ίδιος ο Μανώλης Γλέζος γνωρίζει πόσο τον σέβομαι και τον αγαπάω». 

Εμείς παρουσιάζουμε στο βίντεο που παραθέτουμε τις διευκρινήσεις που έδωσε ο Τατσόπουλος αλλά δεν μπορεί να μην υπογραμμίσουμε ότι στα τόσα χρόνια της πολιτικής μας ενασχόλησης είναι η πρώτη φορά που ακούμε βουλευτή αριστερού κόμματος να είναι κάθετα αντίθετος με την απλή αναλογική –όπως είπε ο Τατσόπουλος στην ίδια ραδιοφωνική εκπομπή- και να δηλώνει ότι αν ‘ρθει τέτοια πρόταση στην βουλή θα την καταψηφίσει.