Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Το ΦΕΚ της επιστράτευσης ο Γεωργαλάς το έγραψε;

Αγαπητές αναγνώστριες και αγαπητοί αναγνώστες, παρακαλείσθε να αναγνώσετε όσα ακολουθούν και βρίσκονται εντός εισαγωγικών μεγαλοφώνως και με το απαράμιλλο στυλ του Γεωργίου Παπαδοπούλου, θα θέσω το άρμα υμών εις γύψον και τα τοιαύτα. Ευχαριστούμε προκαταβολικώς.

«Εφημερίδας της Κυβερνήσεως  τεύχος Δεύτερο, Αρ. Φύλλου 1139, 11 Μαΐου 2013. Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ έχοντας υπόψη την επιτακτική ανάγκη αποτροπής των απειλούμενων δυσμενών συνεπειών από...
την προταθείσα, με την από 10 Μαΐου 2013 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ, εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία την 17η Μαΐου 2013, πρώτη ημέρα διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων του σχολικού έτους 2012−2013 και από κάθε άλλη προταθησόμενη ή κηρυχθησόμενη εντός της περιόδου διεξαγωγής των εξετάσεων αυτών και μέχρι την ολοκλήρωση τους, καθώς και τη σημαντική διαταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας και τους σοβαρούς κινδύνους που επαπειλούνται για τη δημόσια τάξη και την υγεία των υποψηφίων στις ανωτέρω εξετάσεις, αιφνιδίως, επτά ημερολογιακές ημέρες πριν από την διεξαγωγή τους»

Κοίτα, ρε παιδί μου, τι μπορεί να προκαλέσει μια απεργία, διαταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας και σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια τάξη και την υγεία των υποψηφίων. Η κοινωνική ζωή πως θα διαταραχτεί άραγε; Θα κάνουν  οι μαθητές που δεν θα έχουν εξετάσεις βεγγέρες στα ξένα σπίτια και δεν θα αφήνουν σε ησυχία τους νοικοκυραίους; Η διαταραχή της οικονομικής ζωής πόθεν θα προκύψει; Από τις τεράστιες απώλειες που θα έχουν οι τυροπιτάδες και οι καφετζήδες που παρεπιδημούν πέριξ των σχολείων; Πάει, το χάσαμε το πρωτογενές πλεόνασμα πατριώτη. Η δημόσια τάξη από τι θα κινδυνεύσει; Θα πηγαίνουν οι απεργούντες καθηγητές στον Εθνικό Κήπο, θα ταΐζουν τις πάπιες ωμό κρέας, οι  πάπιες θα γίνουν σαρκοβόρες και θα φάνε τους παππούδες που παίζουν τάβλι εκεί επαραπέρα;  Όσο για την υγεία των μαθητών, πόσο συγκινητικό είναι να νοιάζονται αυτοί που τους καταδικάζουν σε ψυχική και σωματική εξόντωση δια των Πανελλαδικών και της ανεργίας του 64%. Συγκινητικόν και ωραίον.
«Κατόπιν τούτων», συνεχίζει το Σαμαρικόν  ΦΕΚ, «εξουσιοδοτούμε: α) τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού να προβεί σε επίταξη των προσωπικών υπηρεσιών του συνόλου των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», Τι σημαίνει επίταξη των προσωπικών υπηρεσιών; Ότι μπορούμε να τους κάνουμε τους καθηγητές ό, τι γουστάρουμε, να τους στείλουμε στο Μαξίμου να φτιάχνουν φραπέδες στην «Ομάδα Αλήθειας», στο ΠΑΣΟΚ να βοηθήσουν στην μετακόμιση στην Χαριλάου Τρικούπη, στην ΔΗΜΑΡ να τραβάνε κόκκινες γραμμές;

Και έπεται συνέχεια: «Εξουσιοδοτούμε τους Υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού να προβούν σε επίταξη της χρήσης του συνόλου των σχολικών κτηρίων και μονάδων, γραφείων, εγκαταστάσεων, υλικού και των εν γένει ακινήτων και κινητών μέσων, που είναι απαραίτητα για την απρόσκοπτη διεξαγωγή και ολοκλήρωση των πανελλαδικών εξετάσεων, των προαγωγικών εξετάσεων και κάθε άλλης εξέτασης και εκπαιδευτικής διαδικασίας». Πάρε ό, τι θέλεις παλιατζή, από μια αγάπη που δεν ζει. Παρακαλούνται επίσης οι υπουργοί που θα τα επιτάξουν όλα τούτα, να τα επιστρέψουν άθικτα και να μην καβατζώσουν τίποτα υπολογιστές για τα γραφεία τους.

«Εξουσιοδοτούμε  τους ανωτέρω Υπουργούς να λάβουν κάθε άλλο αναγκαίο μέτρο για την διασφάλιση της απρόσκοπτης και ομαλής διεξαγωγής και ολοκλήρωσης των ανωτέρω εξετάσεων και κάθε άλλης εξέτασης και εκπαιδευτικής διαδικασίας». Τι σημαίνει κάθε άλλο αναγκαίο μέτρο; Να τους ανασκολοπίσουμε τους καθηγητές, να τους εξανδραποδίσουμε, να τους καταστήσουμε ρινότμητους, να τους δέσουμε ανάποδα στο δέντρο σαν τον Κακοφωνίξ;

Ευτυχώς που συμμετέχει στην κυβέρνηση ο Αριστερός Δημοκράτης Φώτης Κουβέλης, γιατί αλλιώς ένας θεός ξέρει που θα είχαμε φτάσει. Μέχρι και Χούντα μπορεί να είχαμε, που λέει ο λόγος.

Του Γ. Ανανδρανιστάκη μοντάζ Γρέκι