Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Μα καλά, πόσο Πορτοσάλτε είσαι;

 “ Για τον συγκεκριμένο κύριο η μετανάστευση των νέων είναι "κινητικότητα των εργαζομένων εντός της ΕΕ" ”  
Ένα είδος που ευδοκιμεί τα τελευταία χρόνια είναι οι μνημονιακοί δημοσιογράφοι. Το κοινό στην αρχή τους αντιμετώπισε με ενδιαφέρον. Στη συνέχεια το κοινό οργίστηκε ακούγοντάς τους στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις ή διαβάζοντάς τα αντιλαϊκά τους παραληρήματα. Πλέον η πλειοψηφία του κοινού τους αντιμετωπίζει ως γραφικές περιπτώσεις.

Το ότι δοκιμάζουν την κοινή λογική είναι γνωστό. Το ότι αποτελούν αστείες φιγούρες της χρεοκοπημένης μιντιοκρατίας, η οποία...
έχει καταστεί σήμερα εντελώς αναξιόπιστη, είναι και αυτό γνωστό. Όμως, ένας δημοσιογράφος ονόματι Άρης Πορτοσάλτε ξεπέρασε κάθε όριο γραφικότητας. Αυτός ο κύριος χαρακτήρισε τη μετανάστευση εξαιτίας της φτώχειας και της ανεργίας "κινητικότητα των εργαζομένων εντός της ΕΕ". Για αυτόν τον κύριο η αναφορά στο ζήτημα της μετανάστευσης της νεολαίας, συνιστά "κλαψούρα" και βέβαια για τον κύριο αυτό δεν υπάρχει καμία αιτιολογία για την ζοφερή αυτή πραγματικότητα.

Δείτε το tweet, το οποίο οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί και μνημείο γελοιότητας, του κυρίου Άρη Πορτοσάλτε (φερόμενου και ως δημοσιογράφου).
Από periodista

Κατά 43% αυξήθηκαν οι Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία 
Αύξηση, κατά 13%, του αριθμού των μεταναστών στη Γερμανία -στα ποσοστά του 1995- σημειώθηκε το 2012, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο.


Η πλειοψηφία των νέων μεταναστών προέρχεται από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ συγκεκριμένα από την Ελλάδα εγκαταστάθηκαν στην Γερμανία 10.000 περισσότερα άτομα από ό,τι το 2011, αριθμός αυξημένος κατά 43%.

Αύξηση 45% σημειώθηκε στη μετανάστευση Ισπανών προς τη Γερμανία, ενώ τα αντίστοιχα στοιχεία για την Πορτογαλία ήταν +43% και για την Ιταλία, +40%. Σε απόλυτους αριθμούς, οι περισσότεροι νέοι μετανάστες προέρχονται από την Πολωνία, ενώ σημαντική αύξηση παρατηρείται και στη μετανάστευση πολιτών των κρατών τα οποία εντάχθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004 και το 2007 και, κυρίως, από τη Σλοβενία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι μετανάστες κατευθύνθηκαν κυρίως προς τη Βαυαρία, τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και τη Βάδη Βιρτεμβέργη.

Από fpress