Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Η εγκύκλιος για την διαθεσιμότητα στο δημόσιο

Λίγες ημέρες πριν από την έλευση της τρόικας το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης έδωσε στην δημοσιότητα την εγκύκλιο για το πως θα γίνει η κινητικότητας στο δημόσιο. 

Είχε προηγηθεί συνάντηση του Γ. Στουρνάρα με τον Α. Μανιτάκη με φόντο τις δηλώσεις του υπουργού οικονομικών ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων στο δημόσιο.

Στην σύσκεψη μεταξύ των δύο υπουργών έγινε ανασκόπηση της πορεία της μεταρρύθμισης...
στο δημόσιο, δηλαδή την αξιολόγηση των δομών των υπουργείων, την πορεία της διαθεσιμότητας και το πρόγραμμα κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και στον προγραμματισμό για τα επόμενα βήματα, προκειμένου να είναι η κυβερνητική πλευρά έτοιμη στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, η οποία φέρεται να επιμένει σε απολύσεις.

Επίσης, όπως έγινε γνωστό, την ερχόμενη Παρασκευή, το μεσημέρι, θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, εκτός απροόπτου, το επόμενο Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης, για την έγκριση των νέων οργανογραμμάτων σε πέντε ακόμη υπουργεία, καθώς ήδη έχουν εγκριθεί τα οργανογράμματα σε έξι υπουργεία. 

Εξερχόμενος από το υπουργείο Οικονομικών, ο Αντώνης Μανιτάκης δήλωσε ότι το υπουργείο και η κυβέρνηση κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να εκπληρωθούν οι όροι του μνημονίου για τη μείωση και αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα και πρόσθεσε ότι πλέον γίνεται προσπάθεια να πειστεί η τρόικα ότι με τη διαθεσιμότητα, σε συνδυασμό με τις συνταξιοδοτήσεις είναι εφικτό να μειωθεί ο δημόσιος τομέας κατά 150.000 υπαλλήλους μέχρι το τέλος του 2015 κι έτσι να αποτραπούν οι απολύσεις. 


 Από real