Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Απεργιακό «μέτωπο» σε όλη τη χώρα

Σε απεργιακούς ρυθμούς θα κινηθεί σήμερα η χώρα, αφού κινητοποιήσεις εξήγγειλαν διάφοροι κλάδοι εργαζομένων, ενώ στάση εργασίας θα πραγματοποιήσει η ΑΔΕΔΥ από τις 12:00 έως και τη λήξη του ωραρίου. Ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό της πρωτεύουσας αφού χειρόφρενο τραβούν...
λεωφορεία, τρόλεϊ, και προαστιακός

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ. Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από υπουργείο Υγείας και πορεία στο Σύνταγμα.

Σε 48ωρη προειδοποιητική επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον ΕΟΠΥΥ προχωρούν από την Πέμπτη οι συμβεβλημένοι με τον οργανισμό γιατροί.

Η ΑΔΕΔΥ από την πλευρά της κήρυξε στάση εργασίας από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου για να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους, να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο.

«Χειρόφρενο» τραβούν λεωφορεία, τρόλεϊ και προαστιακός

Προβλήματα θα αντιμετωπίσει αύριο, εκ νέου, το επιβατικό κοινό στην Αττική, αφού ακινητοποιημένα θα μείνουν λεωφορεία και τρόλεϊ, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας.

Επίσης, ακινητοποιημένα θα είναι ο προαστιακός σιδηρόδρομος και τα τρένα του ΟΣΕ, αφού απεργία κήρυξε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Παράλληλα, δεν θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των συρμών του μετρό, στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο.

Σε ότι αφορά, τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ) θα λειτουργήσουν κανονικά, αφού οι εργαζόμενοι τους τελούν σε καθεστώς επίταξης.

Με ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ ΑΕ, καταγγέλλουν την κυβέρνηση για την «αυταρχική της απόφαση να ενεργοποιήσει το αντιδημοκρατικό μέτρο της επιστράτευσης, αντί να προσέλθει σε έναν ειλικρινή διάλογο για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και τη διασφάλιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των Αστικών Συγκοινωνιών».

Εκφράζοντας τη στήριξή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις όλων των εργαζομένων, σε όλους τους χώρους εργασίας, αύριο οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς θα πραγματοποιήσουν προσυγκέντρωση στο σταθμό του Πειραιά στις 10.30 και στις 12:00 συγκέντρωση στην πλατεία Κοτζιά.

Τέλος, οι σιδηροδρομικοί έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από το κτίριο του ΟΣΕ, στην οδό Καρόλου.

Απεργεί η ΓΕΝΟΠ σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργαζομένους του μετρό

Εικοσιτετράωρη απεργία για την Πέμπτη αποφάσισε και η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, αντιδρώντας όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, «στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, στην παράνομη, αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική απόφαση της επίταξης – επιστράτευσης των συναδέλφων μας απεργών του ΜΕΤΡΟ, στην ποινικοποίηση των αγώνων του εργατικού κινήματος, στην στέρηση του νόμιμου δημοκρατικού, συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος στην απεργία».

Δεμένα τα πλοία

Ρότα για κινητοποιήσεις έχει χαράξει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, αρχής γενομένης από την 48ωρη απεργία που έχει κηρύξει από τις 6 το πρωί της Πέμπτης σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και με προοπτική κλιμάκωσης.

Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ καλούν σε απεργιακή προσυγκέντρωση ναυτεργατών στην πλατεία Καραϊσκάκη την Πέμπτη στις 5.30 το πρωί. Στις 10.30 είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση μπροστά από το πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» στην προβλήτα απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, ενώ την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου η ΠΝΟ θα συνεδριάσει εκ νέου προκειμένου να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της.

Από newpost