Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Τραγέλαφος στη Βουλή: Μέτρησαν λάθος, δεν πέρασε άρθρο για εισφορά ΤΕΕ

Τελικά ούτε τι άρθρο 4 του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις πέρασε. Το προεδρείο της Βουλής ανακοίνωσε λάθος το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Στο άρθρο 4 ψήφισαν 146 ναι, 121 όχι Κι 26 παρών, με αποτέλεσμα να μη συγκεντρωθεί η πλειοψηφία των 293 παρόντων βουλευτών.

Το άρθρο 4 αναφέρει συγκεκριμένα: ...
Ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Οικονομικών, Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης και Υγείας. Μεταξύ άλλων, η κατάργηση εισφορών 2% και 2 τοις χιλίοις υπέρ του ΤΕΕ επί των αμοιβών των μηχανικών και των καταβαλλόμενων ποσών στους αναδόχους για την εκτέλεση δημοσίων έργων.

Από sofokleousin βίντεο pontikidi

Παραίτηση Τραγάκη ζητά ο Καμμένος 
Την παραίτηση του αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Τργάκη ζητά ο Πάνος Καμμένος καθώς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κάνουν λόγο για προσπάθεια κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος στην ψήφση του άρθρου 4. 

Ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζητάμε την παραίτηση του αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Τραγάκη ο οποίος αγνόησε την υπόδειξή μας για κακή ερμηνεία του κανονισμού και κακώς ανακοίνωσε ότι ψηφίστηκε και εγκρίθηκε από τη Βουλή το άρθρο 4 του σχεδίου νόμου που αφορά στη μείωση του ποσοστού του δημοσίου στις ΔΕΚΟ. 

Το συμβάν αυτό συνιστά κοινοβουλευτικό πραξικόπημα που δεν μπορεί ούτε να αποσιωπηθεί ούτε να προσπεραστεί, παρά το γεγονός ότι μετά την καταγγελία και την επιμονή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ αναγκάστηκαν να το πάρουν πίσω». 
 
Από sofokleousin