Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Το χαράτσι είναι ευλογία

Με λάθος πήγε να ξεκινήσει η τρικυβέρνηση εθνικής μπουρδολογίας αλλά ευτυχώς η τρόικα για άλλη μια φορά απέδειξε ότι το μνημόνιο είναι ευλογία.

Έτσι το λάθος της αποδέσμευσης του χαρατσιού για τα ακίνητα με τον λογαριασμό της ΔΕΗ δεν θα πραγματοποιηθεί. Το χαράτσι θα το πληρώσουμε όπως ξέρουμε…

Μάλιστα, και χωρίς δόσεις…

Θα ήταν μεγάλη προσβολή για το έναν εκ των τριών σωτήρων να έβγαινε το χαράτσι από...
τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Τόσο κόπο, τόση σκέψη… έτσι στον βρόντο; Μην ξεχνάμε ότι ο Μπένι ο λαοφάγος είχε χαρακτηρίσει το χαράτσι σαν ένα δίκαιο μέτρο και τα δίκαια μέτρα δεν είναι να αλλάζουν. Μάλιστα η εφάπαξ πληρωμή το κάνει πιο δίκαιο από δίκαιο.

Πολλές φορές σκέφτομαι, μα είναι δυνατόν να υπήρξε έστω ένας πολίτης αυτής της χώρας που να πίστεψε ότι ο Αντωνάκης ο σφουγγαράκης θα έκανε κάτι διαφορετικό από αυτό που είχε ήδη υπογράψει;

Δυστυχώς υπήρχαν αρκετοί που τον πίστεψαν. Εδώ, βρέθηκε και ένας που πίστεψε ότι θα κάνει επαναδιαπραγμάτευση και ο Μπένι.

Τέλος πάντων. Αφού πληρώσουμε το χαράτσι για να δείξουμε ότι είμαστε καλοί πολίτες θα πάμε στους τρεις καμπαλέρος για να το διαπραγματευτούμε. Θα το πληρώσουμε εφάπαξ αλλά θα ζητήσουμε μια επιμήκυνση για το επόμενο χαράτσι. Το οποίο μπορεί να το ξαναπληρώσουμε εφάπαξ αλλά που θα πάει, κάποια στιγμή μπορεί και να το πληρώσουμε σε δόσεις.

Το να μην το πληρώσουμε καθόλου δεν το συζητάμε.

Διακοπές θέλουν οι βουλευτές. Δίκιο έχουν. Είναι τόσες μέρες που έχουν ορκιστεί. Δεν λέω τόσες μέρες που έχουν δουλέψει γιατί η μόνη δουλειά που κάνουν είναι να δουλεύουν εμάς.

Πλήρωνε εσύ πολίτη για να λειτουργεί η τροϊκανή τρομοκρατία με επίφαση κοινοβουλευτικής δημοκρατίας…

Διαδηλώσεις γίνονται στην Ισπανία για τα μέτρα του Ραχόι. Εκεί μάλλον δεν έχουν καλοκαιρινές διακοπές.

Μετά την χρεοκοπία του Μαρτίου που την είπαμε PSI για να μας ακούγεται καλύτερα θα πάμε σε νέα χρεοκοπία. Μόνο που τώρα θα έχουμε να κάνουμε με ομόλογα που έχουν υποθήκες.

Ήταν τόσο σίγουρο ότι θα πηγαίναμε σε μια τέτοια χρεοκοπία που θα πρέπει να μας εξηγήσει ο Μπένι, ο Αντωνάκης, ο Παπαδήμιος και τα άλλα καλά παιδιά με ποια λογική ακριβώς δέχθηκαν να υποθηκεύσουν την χώρα για δάνεια που πρώτον πάνε κατά κύριο λόγο στις τράπεζες, δεύτερον έρχονται να εξοφλήσουν τόκους και τρίτον που ήταν σίγουρο ότι δεν θα μπορούσαν να αποπληρωθούν.

Εκτός και αν πίστευε κανείς ότι από τον Μάρτιο του 2012 θα είχαμε πλεόνασμα στον προϋπολογισμό και ανάπτυξη συνεχόμενη πάνω από 5% μέχρι το 2020…

Ποια είναι η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ του 4% και του ΣΥΡΙΖΑ του 27%; Ο ΣΥΡΙΖΑ του 27% δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ. Είναι καρφί ΠΑΣΟΚΟΔΗΜΑΡ.

Βουλευτίνα της Ισπανίας είπε για τους άνεργους να πάνε να γ@μηθούν€. Απορώ γιατί μας κάνει εντύπωση.

Στην Ελλάδα αυτό το λέει σχεδόν το σύνολο των πολιτικών για σχεδόν το σύνολο των πολιτών.

Σχεδόν το σύνολο των βουλευτών… μπήκε μιας και έστω στατιστικά μπορεί να υπάρχει ένας που να μην λέει το ίδιο..

Σχεδόν το σύνολο των πολιτών… εδώ εξαιρούνται οι κολλητοί, τα λαμόγια, οι επιχειρηματίες, και εν γένει οι μόνιμα κερδισμένοι είτε με κρίση είτε χωρίς κρίση.