Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Ζήτω ο Κεδίκογλου!

Την ώρα που η Ελλάδα απουσίαζε από μια μεγάλη νίκη των κυβερνήσεων του Νότου απέναντι στη Γερμανία και τους τραπεζίτες, η ελληνική κυβέρνηση έσπευδε να συρθεί στα πόδια της Μέρκελ, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου της, Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος δήλωσε: «Δεν πρόκειται για ήττα της Γερμανίας. Όλοι μαζί κερδίζουμε ή χάνουμε».

Δηλαδή, όταν κερδίζει η Γερμανία από την πτώση του ευρώ, αυξάνοντας τις εξαγωγές της, κερδίζει και η Ελλάδα. Όταν κερδίζει η Γερμανία από τους τόκους των ελληνικών δανείων, κερδίζει και...
η Ελλάδα.

Αυτό είχε να δηλώσει η ελληνική κυβέρνηση, ανακοινώνοντας ουσιαστικά ότι η χώρα μας δεν πρόκειται να επαναδιαπραγματευτεί οτιδήποτε, διότι αν η Ελλάδα κερδίσει κάτι θα το χάσει η Γερμανία και εφόσον το χάσει η Γερμανία, θα χάσουμε όλοι, άρα και η Ελλάδα. Σκέψη κάφρου, σκέψη Κεδίκογλου.

Έτσι, ο κ. Κεδίκογλου και η ελληνική κυβέρνηση έσπευσαν να στηρίξουν τον κ. Σόιμπλε ο οποίος κάθιδρος μέσα στη γερμανική Βουλή, προσπαθούσε να δικαιολογήσει την ήττα της Γερμανίας λέγοντας: «Η πολιτική διαφέρει από το ποδόσφαιρο. Δεν μου αρέσει ο τρόπος σκέψης “ποιος κέρδισε, ποιος έχασε”. Πρόκειται για σαθρό συλλογισμό».

Αυτό, βέβαια, ο κ. Σόιμπλε δεν το λέει όταν η κ. Μέρκελ και τα στελέχη του κόμματός της τρέχουν από χωρίου εις χωρίον της γερμανικής υπαίθρου προσπαθώντας να πάρουν έστω μία εκλογική νίκη διατυμπανίζοντας τις μεγάλες νίκες της Γερμανίας στην οικονομία. Εκείνοι οι συλλογισμοί δεν είναι «σαθροί».

Όμως οι Γερμανοί ας κάνουν ό,τι θέλουν. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς. Εμείς, εκλέξαμε τον κ. Σαμαρά ο οποίος όχι μόνο έκανε προεκλογική σημαία του τον όρο «επαναδιαπραγμάτευση», αλλά διατυμπάνιζε σε κάθε του συνέντευξη ότι «Η ΝΔ δεν ψήφισε κανένα Μνημόνιο, παρά μόνο τη δανειακή σύμβαση».

Προχτές ο κ. Σαμαράς απέστειλε επιστολή προς τους ηγέτες της Ε.Ε. στην οποία γράφει: «Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας επαναβεβαιώσω ότι η Ελλάδα είναι απόλυτα αποφασισμένη να εκπληρώσει τις υποσχέσεις που προκύπτουν από την πρόσφατη συμφωνία διάσωσης. Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας αποδέχεται την ιδιοκτησία του προγράμματος σταθεροποίησης και είναι πλήρως δεσμευμένη στους στόχους, στους αντικειμενικούς σκοπούς και σε όλες τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος».

Ακόμη, λοιπόν, κι αν δεν είχε ψηφίσει το πρώτο Μνημόνιο ο κ. Σαμαράς, τώρα πλέον δηλώνει ότι αναγνωρίζει και το πρώτο και το δεύτερο και όσα Μνημόνια βρέξει ακόμη. Στη διάθεση της κ. Μέρκελ δηλώνει ο κ. Σαμαράς βάζοντας και την αράδα «Βεβαίως, υπάρχει το ζήτημα ορισμένων αναγκαίων τροποποιήσεων του Προγράμματος…», αλλά δε γαμείς. Επαναδιαπραγμάτευση δε ζητάει.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας απλώς σημειώνει ότι αν υπάρχει η καλή διάθεση των Γερμανών, θα μπορούσαν να μας ελεήσουν με μια – δυο αλλαγές που όμως δε θα επηρεάσουν τον πυρήνα του Μνημονίου τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση «είναι απόλυτα αποφασισμένη να εκπληρώσει».

Ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο Κουβέλης απέδειξαν ότι μπορούν να ξεπεράσουν τους χειρότερους φόβους σχετικά με την εξαπάτηση των Ελλήνων ψηφοφόρων. Βέβαια, οι Έλληνες ψηφοφόροι μόνο θύματα δε μπορούν να χαρακτηριστούν. Ήταν ενημερωμένοι για όλα και έκαναν τις επιλογές τους.

Η πλειοψηφία τους, αποφάσισε να κυβερνηθεί η χώρα από μαδημένα ποντίκια που νοσούν από τον ιό της οικονομικής πανώλης. Όσοι δεν επένδυσαν ελπίδες στο τρίο Στούντζες ή δεν τους απέμεινε πλέον κάτι να χάσουν, ας απολαύσουν το θέαμα. Οι υπόλοιποι ας πληρώσουν για τις επιλογές τους κι ας μαζευτούν όλοι μαζί να φωνάξουν «Ζήτω ο Κεδίκογλου. Ζήτωωωω»

Από kartesios